Annons

Adventskalendrar

Maja undrar var man kan få tag på adventskalendrar i tyg, som man kan hänga paket på. Jag har bara hittat sådana med små fack. Någon som har tips på fler adventskalendrar och bra inköpsställen? Alla tips emottages tacksamt. Det börjar ju bli dags att planera dem nu, i synnerhet om man ska ha 24 små paket till varje "lucka" också.

kalle1
För den händiga kan jag tipsa om att göra den här vackra kalendern av drivved.
Instruktioner hittar du på Strömsö’s hemsida.

kalle2
Om paketen är tillräckligt små kan de rymmas i den här söta kalendern från Inreda.
Boxarna är 5*5 cm. Kostar 260 kronor.

Husmusen tipsar!
Ett annat tips på en rolig 24-dagarsgrej är att göra en egen adventskalender till kylen med hjälp av tändsticksaskar, små magneter, klister och presentpapper. Slå in askarna som små julklappar och numrera dem på framsidan, klistra en magnet på baksidan av varje box och sätt upp dem i rader på kylskåpsdörren. Lägg en liten överraskning i varje ask och vips så har du din egen annorlunda adventskalender. Men den iden kräver att presenterna man tänker ge bort är väldigt små. Det är dock en kul grej att ge till sin partner och kan fyllas med små hälsningar, "presentkort" eller kärleksmeddelanden.

Kommentarer

 • Linda H skriver:

  Om man kan brodera finns det fina mönster hos Annika: http://annikashandarbete.se/

 • Nadja skriver:

  Bra ide men trist sida….

  http://www.julpyssel.com/

 • Linda skriver:

  Åh vad fin den med drivvedsbiten. Men uh, orkar man verkligen skapa 24 små påsar? :S

 • Åh såna här advetskalendrar är ju underbara! Men jag föredrar framför allt chokladkalendrar… Gärna importerade från någon öststat så att chokladen är extra söt och god. =)

 • Maja skriver:

  Jag vill inte ha en sådan med luckor, men den gjord av drivved var finurlig. Ska kanske våga mig på att tillverka en sådan?=)

 • Maja skriver:

  Glömde förresten att tacka Dig My för visat intresse=) Du är duktig på det du gör!

 • anna skriver:

  Tändsticksvarianten gjorde jag förra året! 🙂 Blev jättesöt, men eftersom jag inte har några barn så blev det lite svårt att veta vad man skulle fylla askarna med.

  http://www.filipsdotter.se/pyssla.php (bilden allra längst ner på sidan)

 • Linda V skriver:

  Hej husmusen! Jag hittade precis din sida och här kan jag stanna länge. Fantastiskt trevlig och med en massa bra idéer. Själv har jag bara precis börjat blogga. Ha det så bra!

 • Ewa Sandborg skriver:

  hm. jag har ett litet tvivelaktigt förslag. jag hörde om en tjej som köpte 24 stycken olika sorters ölflaskor/burkar, slog in och numrerade och så fick hennes man öppna en om dagen fram till jul. jag tror dock inte att det var starköl. eller jag hoppas att det inte var det…

 • Charlies mam skriver:

  Åhléns har ett par olika, man kanske lite väl barnsliga.(?)

 • Attila skriver:

  Vilken bra ämne! Det blir dags igen snart!

 • Sussanne skriver:

  Såg just ett tips på att Ikea har runda askar med 12 i varje. (Önska 49kr för 12 askar)
  De hade köpt 2 förpakningar och målat alla askar röda och sedan staplat dem och numrerat med 1 på minsta paketet överst.
  Tippset hittade jag i tidningen ”ett hus”

 • Liv skriver:

  Jag har oxå använt tändsticksaskar till min sons adventskalender! Jag har köpt en legosak till honom och öppnat paketet och tittat på ritningen och sen lagt i legobitar i varje tändsticksask. Så varje dag kan han öppna en ask och bygga på sin legogrej. Jag slipper leta småsaker som ändå ingen vill ha och sen på julaftonens morgon har han fått en sak som sysselsätter honom ett tag och ger honom inspitation att leka med lego ett par timmar och då slipper han gå och vänta på tomten.

 • Cammis skriver:

  Tänkte tipsa om hur jag tänkte göra adventskalendern till min 3 åriga son. Jag kommer att sätta upp en gardinvajer från IKEA på väggen i hans rum. (Den kan man sedan använda till att hänga upp teckningar och sådant som han gör). Därefter hänger jag paket i olika storlekar som jag dekorerar med siffror som jag skriver ut från datorn. Siffrorna har jag gjort i Word och dekorerat med roliga färger och mönster. Sen är det bara att öppna paketen varje dag fram till jul. 🙂

 • Linda skriver:

  Min storasyster gjorde alltid julkalendrar till mig och min lillasyster när vi var små… Hon klädde två rockringar i luciaglitter och hängde paket på med hjälp av röda presentsnören. Sen hängde vi kalendrarna på våra dörrar och hade fullt upp fram till julafton! =)

  Vi har sedan länge blivit "för gamla" för våra julkalendrar (jag är 23 år och syrran 20). Storasysters egna barn får istället, dom är 4 och 6 år. Men i år fick vi en överraskning! Syrran hade gjort julkalendrar till oss! Lite enklare dock, hon hade samlat alla paket i en röd korg. Man blev ju alldeles tårögd!

  Jättefin blogg fresten… 😉

 • Jonas skriver:

  Nu är det dags igen! Inte till oss själv men till barnen! Dem älskar att käka choklad varje dag.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *