Annons

Trick or Treat

"Bus eller godis" brukar den kallas på svenska, leken som barnen roar sig med under Halloween där de springer runt i trapphusen och villakvarteren och samlar godis eller hotar med bus om du inte har något att ge dem. Varför inte förbereda dig i år och göra söta förpackningar till dina godisgåvor. En kul grej att ge till kusinbarn, småsyskon och vänner. I USA förbereder hemmafruarna till och med särskilda små bord invid ytterdörren där de förvarar sina "treats". Dessa dekoreras ofta med ljus och som här på bilden med flytljus i glasbehållare innehållandes röd svartvinbässaft. Idéerna kommer från Martha Stewart.

Så här gör du:
Du kan antingen tillverka godisbehållare av enkla svarta påsar som blir till gravstenar med hjälp av en sax och en vit tuschpenna eller med hjälp av de mer avancerade glasburkarna som målats från insidan med glasfärg och fått ansikten med hjälp av en svart vattenfast tuschpenna. Handtagen gör du enkelt med svart ståltråd.

trickortreatpasetrickortreatburk
Foto: Martha Stewart

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda H skriver:

  Vilka fina idéer. Tusen tack för alla tips! Jag ska ordna kalas i år, även om jag inte brukar göra det annars 😉

 • Hanna skriver:

  Med tanke på alla underbara idéer för Halloween kan jag knappt bärga mig tills det blir jul!

 • AnnicaB skriver:

  Barnen är så nyckfulla när det gäller Halloween. Vi har haft några Halloween då det ringt på stup i kvarten och vi var helt oförberedda. Senare år har vi bunkrat upp med godis. Inte en unge förra året?? Iofs desto mer godis till våra egna. Påsidén var fin. Undrar just var man kan köpa svarta påsar. Man kan kanske tillverka svarta strutar själv av papper…

 • Maja skriver:

  Måste bara säga att din sida är grymt inspirerande. Ville bara säga det, vi uppskattar varandra för lite i dagens samhälle kan jag tycka. Så fortsätt blogga på, det är uppskattat!)(

 • Anna B skriver:

  Vad man blir sugen på att pyssle inför haloween.

 • Mirvena skriver:

  Vi brukar inte ge barnen något godis alls om de ringer på. Varför allt detta tiggeri? Kan inte föräldrarna försörja sina barn själva? Vi har redan en högtid då barnen ringer på och får godis, nämligen påsken.

 • My skriver:

  Det är helt upp till var och en om man vill delta i Halloweenfirandet eller inte. Så långt har du rätt. Men inte handlar Halloween om tiggeri och att föräldrarna har problem att försörja sina barn? Det är ju bara en lek.

 • My skriver:

  Maja: Tack, jag kan inte annat än hålla med. Vi borde alla bli bättre på att uppmuntra varadra.

 • Anonym skriver:

  coolt:D

 • Tristanalva skriver:

  Great site, keep up the great work

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *