Annons

Städmusik

För att nå ut till en yngre målgrupp gav Grumme sistaårseleverna på Beckmans designskola i uppdrag att komma med förslag på hur städning kan göras enklare och roligare. En av pristagarna, Elisabeth Tidäng, kom på idén att lansera en skiva med städmusik eftersom det blir både lättare och roligare att städa med bra musik som sällskap. Kampanjen skulle marknadsföras med hjälp av en reklamfilm "starring" Linus på linjen. Mig veterligen resulterade den här tävlingen bara i en utställning på Moderna Museet i Stockholm och ett antal pressklipp, ingen skiva ännu, men jag misstänker att fler tänker i samma banor som Elisabeth. Därför undrar jag:

Vad har du för favoritmusik när du städar?

cdlinus

Kommentarer

 • My skriver:

  Det här är min topplista:

  – Hårdrock (det mesta i den gengren går hem om man ska skura riktigt rent)
  – Klezmer (det är judisk folkmusik – låter konstigt, men trust you me, jag lovar att du får fart på tassarna)
  – Aretha Franklin (och andra bastanta kvigor med riv i rösten)

 • cecilia skriver:

  Dimmu Borgir på så hög volym att det överröstar dammsugaren. Föga populärt hos grannarna antar jag men jag städar inte så ofta å andra sidan.

 • Soderstjerna skriver:

  Jag lyssnar på glad musik. Då kommer man igång utan att bli alltför trött efteråt som jag blir av bla hårdrock. Jag vet att det är mesig musik jag lyssnar på när jag städar, men de blir verkligen roligare så.

  Tex:
  disco (I want you back med Jackson 5)
  80-talsschlager (Bra vibrationer med Kikki Danielsson)
  60-talspop (allt från tidiga Beatles)

 • Nilla skriver:

  Hej, Vilken fin blogg du har!

  Jag gillar att lyssna på musik när jag städar, gärna något rockigt, upptempo. men det bra utan med. Min man däremot brukar alltid skruva upp radion när han ska städa!

 • Mia skriver:

  Jag lyssnar på klassisk musik, med tempo =) Inte för att jag gör dte annars men när jag städar gillar jag det!

 • Matte skriver:

  Vill du komma på besök? 😉

 • Eleonor skriver:

  Det är helt rätt. Med musik går det lättare att städa. Hög volym, dansa och sjunga med. Jag vill ha fartlåtar. Tex Eye of the Tiger.

 • CarinaR skriver:

  Jag tycker om arabiskinspirerad musik med hög ljudvolym om jag ska städa som vanligt. Men ibland känner jag för att städa eftertänksamt och då vill jag att det är tyst. Så att jag kan vrida och vända på grejor, flytta om och bearbeta saker som hänt i lugn och ro…

 • Kajsa skriver:

  Prodigy är kanon!

 • Anna skriver:

  Stevie Ray Vaughan and Double Trouble

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *