Annons

Spöklika hemmatips för kalaset

Drapering av möbler
För att skapa en mer spöklik stämning hemma (och för att skydda möblerna från spill och kladd från mat och Halloween-kostymer) kan man drapera in soffor, fåtöljer och stora färgslukande möbler med vita lakan. Dessa kan dessutom tvättas i 90 grader när kalaset är över vilket gör att chansen är stor att eventuella fläckar försvinner och lakanen kan användas som vanligt sedan.

Spöklika buketter
Gå till din lokala blomsterhandlare och köp en bukett rosor eller en billig bukett av vadsomhelst och sprayfärga dem svarta (både blommor och skaft).
 
Färgad belysning
Byt ut glödlamporna i det rum där du ska ha Halloweenfesten mot färgade glödlampor. Röda och orangea passar nog bäst i det här sammanhanget.

Spindelnät
Om du inte kan få tag på särskilda spindelnät för Halloween kan du dra ut bomullsvadd till långa smala trådar som du sedan fäster i festlokalen

Skräckinjagande tandpetare
Servera maten med dekorerade tandpetare. Fäst en spindel av plast i toppen på varje tandpetare och stick ner den i dina snittar. Funkar även med lösnaglar och andra läskiga detaljer.

Musik
Leta reda på filmmusiken och ledmotiven till alla skräckfilmer du kan komma på och använd den som soft stämningsskapare/bakgrundsmusik på kalaset.

Fotspår utanför huset
Skär ut en badsvamp så att den får formen av en fot och doppa den i vattenlöslig färg. "Dutta" sedan fotspår hela vägen till enrén till ditt hus eller porten till fastigheten där du bor så att gästerna hittar dit. Obs! Bor du kommunalt kan det vara värt att prata med kvartersvärden innan så att han inte får spatt och tror att du målar med färg som inte går bort vid nästa regnskur.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *