Annons

Pyssla och gör vackra ljuslyktor

Via AMA’s pysselsida hittade jag det här tipset för att göra vackra ljuslyktor av glaskoppar från Ikea och dekorationsstenar (Marbles) från blomsteraffärer typ Buketten eller Interflora. Den bubbliga ytan skapar ett vackert sken och eftersom de är så billiga att tillverka kan du göra massor, ju fler desto större effekt på höstmörkret.

Det här behöver du
– Ljuskoppar från IKEA 9 kronor styck
– Dekorationsstenar i glas, färgade eller ofärgade efter tycke och smak.
– Lim som fäster på glas

AMA tipsar om att man ska vända den konformade koppen upp och ner vid limning så att de inte halkar av utan istället staplas mot varandra. Sätt en klick under varje dekorationssten och fyll på tills du täckt ljuskoppen. Låt torka. Klart!

marbles marbles
Foto: AMA

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Hihi, det är klart jag vet att jag har världens sötaste hund! 🙂 Eller hund och hund, han är min bäbis, det bästa som finns. Kram

 • MissM skriver:

  Ah, vad fint! Nu vet jag vad jag och Donna ska göra i helgen, hon älskar sådant här! Ha en bra dag!

 • Tjenare!!

  Var ju kul att man hamnar som inspiration på en så här snygg och genomarbetad sida. *gillar*

  Men jag skulle föredra om du använder mitt nätnamn/signatur AMA då det är det de flesta känner igen mig som – iallafall har på nätet.

  Nu har jag inte tid att sitta här och skriva – måste ju surfa och inspireras av din sida också. ;o)

  Tjing!! /AMA

 • Mathilda skriver:

  Jättesnyggt! Vad använder man för lim till detta?

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *