Annons

Lyx eller budget – belysning i glas

Glaslampor i varierande kulörer finns det gott om, även dem som är snarlika till formen. Jag lägger ingen värdering i detta inlägg, jag bara konstaterar att det finns likheter mellan dessa två produkter. Det är upp till var och en om man vill satsa på orginalet eller ett liknande, billigare alternativ.


Lyx: Glasstrutar i rak eller bullig form från Vessel. Design Stéfane Barbeu. Pris från 800 kronor styck. Budget: Glasbelysning Mylonit från IKEA. Formgivare: K Leibel/K Andreasson. Pris 119 kronor.

Kommentarer

 • AnnicaB skriver:

  Jag får väl erkänna att jag är en mycket sämre människa än du… Jag LÄGGER värdering i det. Kan säkert uppfattas som snobbigt – men jag tycker faktiskt att det är fräckt med designstölder! Har hellre färre saker som dock helst skall vara i original. Det måste vara tröstlöst att vara designer och jobba som sjutton med att jobba fram nya produkter bara för att se stora kedjor sno designen i stort sett rakt av, för massproduktion. Tröstlöst.

 • Millan skriver:

  Designstöld eller inte, jag gillar att en fattiglapp som jag kan få råd till snygga saker på IKEA.

 • Terése skriver:

  Vi har IKEA-lampan i blått. Jag visste inte ens att det var en ”kopia”. Jag tycker att det är bra att det finns lite billigare, jag tror ändå att de dyra blir sålda och de är ju inte helt lika,

 • Frida skriver:

  jag har med ikea-lampan i blått, den finns i en större modell nu med!

 • Lotta skriver:

  Jättebra att du hittar alternativ till de mer dyra, designade produkterna. Och vad säger att IKEA inte håller sig med designers? 😉

  Ibland känns det inte skäligt att lägga ner 2-3000kr på en lampa ”bara” för att den nu råkar vara designad – tyvärr. Jag kan se det som en sport att hitta likvärdiga varor till ett lägre pris. Och, som synes, så är jag inte ensma om det heller. 🙂

 • Emelie skriver:

  Jag gillar nästan ikeas lamopr bättre.

 • Thorstella skriver:

  Nice site, cool background. toni.

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *