Annons

Tillverka en nåldyna

Jag har hittat ett väldigt enkelt och gulligt mönster för nåldynor på nätet. Ett perfekt ”förstagångs” projekt för den som inte har provat att pyssla tidigare och vill komma igång med något relativt smärtfritt.

jord3 jord1jordis
Mönster & idé: Akamai

Allt som behövs är:

–          Tygbitar av filt i valfri färg (se exempel på bild)
–          Broderitrådar till
–          Nål och sax
–          Fyllning (bomull, papper, strössel från en hålslagare eller dyl.)

Mönstret hittar du här. Börja med att klippa ut tyget efter mallen, sy en kon genom att fästa de två kortsidorna mot varandra (antingen med hjälp av en symaskin eller med tät handsöm), vänd din kon ut och in så att sömmen ligger inåt, mot fyllningen. Sätt den i en kopp och lägg i ditt valfria material. Att sätta konen i denna position gör att jordgubben behåller sin spetsiga form samt förenklar arbetet för dig under nästa steg som är att försiktigt sy igen toppen, applicera kronan (det gröna partiet) med valfria stygn samt att lägga till eventuella mönster – voila klart!
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Krokofant skriver:

  Hej Husmusen,
  Vilken toppen idé!
  Skall sätta igång med mina nåldynor direkt i helgen…

 • Lotta skriver:

  Blev jätteglad att jag hittade mönstret. Men mönsterbiten kommer inte fram den är flyttad. Var hittar jag den???

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *