Annons

Lavendelvatten till din strykning

Ikväll har jag tvättat örngott, påslakan och sängkläder. Till strykningen använder jag ett hemmagjort lavendelvatten som får textilierna att dofta ljuvligt. Kanske inget man svänger ihop varje gång det ska tvättas men vid speciella tillfällen är det definitivt värt det lilla extraarbetet. Till kläder som inte ska strykas räcker det med några droppar lavedelolja på en trasa som hängs på en av pinnarna i torkskåpet för att få samma effekt.

Lavendel

Recept – Lavendelvatten
300ml destillerat vatten
Ca: 15 droppar lavendelolja
Ett par droppar alkohol
Tillbringare
Glasburk
Sprayflaska

Gör så här
Börja med att lösa upp alkoholen och den eteriska oljan, blande det i en glasburk och låt stå i 24 timmar. Tillsätt vattnet och skaka ordentligt. När det är dags för strykning, tillsätt några droppar lavendelvatten i en sprayflaska, duscha textilierna försiktigt och pressa med ett vamt stykjärn. Var försiktig med omtåliga tyger, prova gärna på en liten kant eller i ett hörn innan du duschar hela tygstycket. Tänk på att lavendelvattnet man tillverkar själv inte håller lika länge som den man köper på färdig flaska.

Tips!
För den mindre händige finns färdigt Lavendelvatten att köpa i välsorterade butiker eller på nätet, bland annat hos Ingrid K – pris 63 kronor för 250 ml samt hos Örtagubben – 57 kronor för 100 ml.

Kommentarer

 • brittan skriver:

  Vilken härlig sida…fick mycket tips.
  Tack för den:))

 • Pernilla skriver:

  Otroligt inspirerande och mysig sida. Jag blir jätte pysselsugen men vet knappt vad jag ska börja med. Nu ligger du med på min favoritlista så jag kommer att göra många besök här!

 • Helen Quarfot skriver:

  Himmel vilken fin hemsida…man kommer helt av sig, skulle göra nåt helt annat o inte fastna på er sajt, men det gjorde jag. Ska gå tillbax nån annan gång. Proffsigt! HQ

 • Lisa skriver:

  Verkligen en inspirerande blogg detta.. Har hittat så otroligt mycket som jag bara måste prova. Däribland lavendelvattnet, men jag undrar vilken procentsats stpriten skall ha.
  Tacksam för svar så att helgens tvätt räddas =O) Lisa

 • Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *