Veckans inredningsnyheter v.20 / 2019

Söndag igen och dags att summera veckans branschsnackisar. Här kommer ett svep med nyheter och värt-att-veta från vecka 20. Hoppas du hittar något du gillar!
Svenskt Tenn har haft pressvisning för sin haussade lansering av samarbetet med konstnären Luke Edward Hall. 
Tiger of Sweden och Gärsnäs samarbetar i en nylansering av Peter Celcins och Erik Karlströms ikoniska clubfåtölj.
Den unga designnduon Ahm & Lund har tagit fram en ny lampa för Fritz Hansen. Kolla in musselformade Clam lamp. 
På tal om nya lampor så skickade Iittala ut pressbilder i veckan på deras nya räfflade glaslampa Virva av Matti Klenell. 
Danska Reform kitchens lanserar inte mindre än tre nya kök med Note Design Studio, Muller van Severen och Studio David Thulstrup.
Lisa Bengtsson är aktuell med en ny tapetkollektion som går i riktigt mörka, dova och bruna toner. Anar vi en kulörtrend? 
Rörstrand lanserar den svenska servisklassikern Ostindia (som röstats fram till århundradets servis av svenska folket) med ett svart mönster istället för blått. 
Finlayson övergår från plast i förpackningarna för lakan och påslakanset till kartong. Det är första gången i hela världen som en tillverkare av hemtextilier med betydande marknadsandel väljer bort plastförpackningar för sängtextilier.
Normann Copenhagen släpper en konstkollektion som kommer att säljas i deras butiker världen över från och med maj månad. Under vecka 23 premiärvisas verken i Köpenhamn i deras flagshipstore på Østerbrogade 70.
 
Notiser
- Kasthall är nominerad i 2019 NYCxDESIGN Awards
- Högtalartillverkaren Marshall har fått klimatkritik av DI
- Och Malin flyttar till egen bloggplattform
 
Veckans mest uppsnackade bostad? Inte ett objekt som är till salu (redan sålt) men en halv miljon visningar på Bianca Ingrossos nyköpta lägenhet och beskrivning av hennes renoveringsplaner slår det mesta. Köket på bild ska rivas ut. Badrum, golv och väggar likaså... Se hela vloggen HÄR.  
Foto: Svenskt tenn, Gärsnäs, Fritz Hansen, Iittala, Reform, Finnlayson, Rörstrand, Normann Copenhagen, Klong, skärmdump Youtube.

Kommentarer
Postat av: Maria

Sånt jäkla vansinne att använda sin plattform som influencer till att göra reklam för sin totalrenovering av detta inte bara funktionella utan till synes nya kök.

2019-05-19 @ 22:41:49
Postat av: Anonym

Sånt jäkla vansinne att använda sin plattform som influencer till att göra reklam för sin totalrenovering av detta inte bara funktionella utan till synes nya kök.

2019-05-19 @ 22:42:06
Postat av: Lina

Förstod jag det rätt? Hon ska alltså göra om ett helt nytt kök? Shit alltså. Det här slår an något så centralt i mig. Och inte på ett bra sätt. Det är liksom som ett av de tydligaste bevisen på att rika människor bidrar till mer klimatpåverkan än fattiga.

Postat av: Jonna

Att Klong lanserat glasinsatser till till Gloria är inget nytt. Jag har haft min i tre år och då köpte jag till en glasinsats redan då :)

Svar: Fel av mig. Jag borde ha synat pressreleasen. Där står tydligt att produkten är en nyhet men jag tyckte väl att jag kände igen insatserna sedan tidigare, tar genast ner bilden. Förmodligen ett trick från PR-byrån att skapa nyhetsvärde med nya pressbilder och en felsatt rubrik. Tack!
Trendenser

2019-05-20 @ 07:43:59
Postat av: Monnah

Ja, alltså, alla gör ju som de vill. Jag tar för givet att någon annan blir STRÅLANDE glad över att få ett så fint kök till vrakpris. Synd att hon inte hittade en lägenhet som hon inte skulle behöva förstöra/göra till något annat för att få som hon hennes inredare vill ha det!

2019-05-20 @ 10:05:19
URL: http://monnah.se
Postat av: Linn

Hej,

Först av allt, älskar din inredningsbok!
Sen tänkte jag fråga om du har något tips på hall lampor. Jag har en lång hall med 4 lamputtag planerade i taket och tänker att det skulle vara snyggast om alla lampor är samma. Det är en lägenhet från 1920-talet med fiskbensparkett,takhöjd i hallen är ca 2,80m. Jag har letat frebrilt på nätet men kommer inte fram till något. De behöver också ge bra med ljus, men dimmer finns för mysbeslysning. Hoppas du råkar sitta på något supertips, tack på förhand!Linn

2019-05-20 @ 13:43:01
Postat av: Carolina

Vi på Hemtex tar också bort våra plastförpackningar nu. Har inte nått butik riktigt än, men snart så 😊

2019-05-20 @ 20:11:13
Postat av: Anonym

Vi på Hemtex tar också bort våra plastförpackningar nu. Har inte nått butik riktigt än, men snart så 😊

2019-05-20 @ 20:11:27
Postat av: Nathalie

Var tvungen att titta på hennes vlogg. Det är sorgligt alltså. Jag köpte ett hus med ett kök från 2014. Svart kvik. Vill inte ha svart men nu är det ju som det är liksom och det är superfint även om det inte är min exakta dröm. Jag river inte ut det / byter luckor för det - för jag anser att det kommer vara för nytt för det i många år framöver. Det är som att jag skulle skicka nya bilen på skroten för att jag känner för en annan.

2019-05-21 @ 09:39:36
Postat av: Sandra

Jag gillar ju Bianca i talang. Så fort man säger det till folk så säger de titta inte på Wahlgrens då för då kommer du hata henne.
Försöker att inte dömma efter det här men fattar ju vad folk menar. Köpa en lägenhet med perfekt kök o sen ta in en inredare som hänsynslöst river halva stället för att bygga upp på nytt igen. Om tre år är de nya luckorna otrendiga o då kommer ne ny inredare som river igen.... lite otippat att detta ens kommer på Fridas blogg.

2019-05-22 @ 12:15:13
Postat av: Anna

Till Sandra - Du läser inte igenom raderna vad hon eg tycker om det 😬

2019-05-22 @ 20:30:29
Postat av: Camilla

Jag håller tummarna för att allt säljs på andrahandsmarknad gällande lägenhetens utrivning..

2019-05-23 @ 07:44:29

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL