Veckans inredningsnyheter v. 19 2019

Söndag kväll och dags att summera ännu en nyhetsvecka som gått. En mix av fina samarbeten och klimatsmarta lanseringar. Men vi börjar med lite breaking news från Stockholms finare kvarter (Lärkstaden). 
Ägarna till hotellet Ett Hem och erkända musikproducenten Max Martin har köpt två fastigheter för 200 miljoner på Östermalm. Tillsammans ska de skapa ett stort internationellt "musikhus" för världsstjärnor. To be continued...
Danska Skagerak har gjort ett limiterat samarbete med det 400 år gamla Japanska porslinsförretaget 1616/Arita inför 3 Days of design i Köpenhamn. 
Odd Mollys grundare per Holknekt är aktuell med sitt nya inredningsföretag Monlux som gör LED-belysta speglar. Ihop med Jannice Wistrand har de inrett en svit på Clarion Sign i Stockholm som hade premiär i veckan.
Vedum har lanserat hållbar designbelysning i 100 procent LED. IP-klass 44 som förbrukar upp till 85 procent mindre energi och håller ca 20 gånger längre än traditionella glödlampor.
Danska Montana meddelade i veckan att de tilldelats EU Eco Label Montana System och Montana System CO16. Också aktuella med ett fint medicinskåp. 
Krickelin och Mirandas FGL har lanserat en serie linneservetter med blocktryck. Finns i fler färgställningar. 
Svenskt tenn och Muro Scents har släppt doftpinnarna Jorney av träharts från norra Afrika och ved från Medelhavet. Doften ska symbolisera grundaren Estrid Ericsons förkärlek till att blanda element från olika delar av världen.
IKEA gick ut med en pressrelease i veckan om att de kommer lansera en ny kollektion 6 juni. Citat "lekfulla möbler och accessoarer med referenser till Darcel Disappoints och Colette i Paris". Hmm. Kanske också lite Vipp?
 
Notiser 
- Artilleriets bok A Journal har vunnit prestigefullt pris.
- Gina Tricots tidigare hållbarhetschef bakom nya inrednings e-handeln One Dear Thing som ska sälja en sak i taget för en god sak.
Åhléns köper Designtorget.
- Och Designtorgets e-handel lanseras internationellt. Först för samtliga länder inom EU men på sikt för ytterligare marknader.
Foto: Pressbilder från Skagerak, Monlux, Vedum, IKEA Folkform, Per Jansson mfl 

Kommentarer
Postat av: Anna

Vet någon var besticken på Krickelins pressbild kommer ifrån och vad de heter?

2019-05-13 @ 11:00:29
Postat av: Frida

Oj, servetterna var ruskigt lika bärsjalsföretaget Ehawees mönster "Cranes"...

2019-05-15 @ 00:34:59

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL