Stylingknep: Tre tips när du ska välja krukor

Alla plantor har olika behov runt sina rötter och därför är det bäst att rådfråga blomsterförsäljaren om lämplig volym och rätt material på krukan i förhållande till de växttyper du valt. Men här är tre stylingtips när det kommer till färg och form.1) En enkel tumregel är att krukans höjd och bredd ska stå i proportion till den del av växten som är synlig ovan jord. Här har du ett bra tillfälle att tillämpa tredjedelsregeln, och tänka ”1/3 kruka, 2/3 växt”. Annars kan det visuella intrycket lätt hamna i obalans.

 

2) Välj en huvudperson. Ska plantan eller krukan få mest uppmärksamhet? Välj utseende och färg på ytterkrukan därefter. Om båda ropar lika högt på uppmärksamhet är risken att ingen av dem kommer till sin rätt.

3) Samma princip gäller för krukorna och växternas uppgift i förhållande till den övriga inredningen i rummet. Ska de agera fokuspunkter eller vara en anonym bakgrundskör? Om du väljer kombinationer med hög kontrast (exempelvis ljusa krukor mot mörka växter eller mörka krukor i en ljus inredning) kommer de att kräva mer uppmärksamhet när ögat sveper över rummet än om du väljer en kombination som går mer ton i ton mot varandra.


Kommentarer
Postat av: Kristin

Hurra, superbra! Kram

2019-05-11 @ 21:50:31

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL