Annons

Veckans inredningsnyheter v 12 / 2019

Veckorna rusar framåt. Söndag igen och dags att summera de senaste sju dagarnas inredningsnyheter. Det är som om företagen färgkoordinerar sina utskick. Denna vecka, tydligt tema jordbrunt, rosa och korall.
Tapetföretaget Midbec är aktuella med nya serien Lyckebo (Lyckans Bo) med mönster av Hanna Wendelbo. Noterar kolabrunt och dovt grönt som fin färgkombo.
Georg Jensen lanserar kollektionen Frequency i rostfritt stål.
HAY är aktuella med en rad vårnyheter, bland annat vasen Juice.
Prettypegs lanserar en ny serie knoppar för väggen som fått namnet Prettywall.
Emma Olbers har designat lampan Knixhult för IKEA, tillverkad helt i restbambu från andra produktioner. I butik redan nu.
 
Inredningshyrfirman Beleco firar ettårsjubileum. Visste du att deras hittills mest uthyrda produkt är stolen Ton 14 som hyrts ut 115 gånger! 
Habit bjuder på en Trendspaning inför 2020 av Li Edelkoort. Läs mer HÄR.
 
Chhatwal Jonsson är aktuella med vårnyheter och pressbilder stylade av Daniela Witte. 

 
Notiser 
– Cervera stänger butiker
– Jysk expanderar
– H&M Home öppnar ny konceptbutik i Malmö
– Japanska detaljhandelskedjan Usupso till Sverige
FM Mattsson är nu kranmärkta – de har beslutat att bara servera vatten från kranen.
– Hanna Wendelbo delar med sig av sina bästa tips för att skapa mönster av blommor och blad i sin första bok.
– Danska Anne Black stämmer Netto på tre miljoner dkk för plagiat på hennes keramiska alster.
 
IKEA är aktuella med ett nytt Art Event på textil (mattor) som har premiär 2 maj. I veckan släpptes en promotion video som ser superspännande ut. Veckans mest ombloggade hem? Johanna Bradford har visat upp bilder på deras nya hus i Borås. Ska bli spännande att se hur det blir när renoveringen är klar. Trevlig söndag!
Foto: Midbec, Royal Copenhagen, Georg Jensen, HAY, Prettypegs, IKEA, Svenskt Tenn, Beleco, Habit, Chhatwal Jonsson, IKEA & Johanna Bradford

Kommentarer

  • Maria skriver:

    Hej Frida. Tack för en bra blogg i allmänhet och för ditt fokus på hållbarhet i synnerhet. Såhär i påsktider undrar jag om du har tips på fjädrar med hållbart ursprung som alltså inte plockats från levande fåglar eller framställts syntetiskt på något tveksamt sätt? Och om det är en omöjlig ekvation; har du tips på annat färgglatt pynt som liksom fyller samma funktion? Stort tack på förhand frön en trogen läsare

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.