Lookalike: Daggvasen

Svenskt tenns moderna klassiker Daggvasen har fått så många efterapningar nu att man tappat räkningen. Men de flesta har svårt att kopiera de "bubbliga" blubblorna, om ni förstår vad jag menar. Dagg är blåst i en grafitform och tillverkas för hand på Skrufs Glasbruk i Småland. Produktens runda former kräver enorm precision av glasmästaren, rätt glasmassa och temperatur vid blåsning. Därav priset. Just därför blev jag så förvånad när jag såg Sostrarna Grenes liknande vas på instagram för... 28 kronor? Kan det verkligen stämma. Vad säger du om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Svenskt tenn Dagg av Carina Seth Andersson pris 2900 kr
Bild 2: Sostrarna Grene vas pris 19,88 DKK eller 28,60 SEK

Kommentarer
Postat av: Nenne

Är ingen mästare av glas, men vet att hantverket glasblåsning är magiskt.
Men det finns länder/industrier som är väldigt duktiga på pressat glas.
Den billigare vasen är nog pressad, inte munblåst!

Svar: Hej, hej! menade inte att jag tror lookaliken är munblåst men att originalet är ett hantverk som berättigar ett högt pris och att det därför är tråkigt när lågpriskopior med lägre verkshöjd renommésnyltar på idén och dumpar priserna till en orimlig nivå.
Trendenser

2019-06-05 @ 08:28:07
Postat av: Liza

åh nej :( Jag avskyr sånt här, verkligen. Fick själv en efterlängtad dagg i födelsedagspresent av min man nyligen och blir så ledsen när jag ser att 1)möjliheterna att skapa något till lågt pris bevisligen är många, men används på detta sättet 2)renommesnyltningen på någon annans design och hantverk, inte priskonkurrensen i sig (jag hade fortfarande aldrig köpt en kopia, ens för 2,8o) utan den rena stölden av någons arbete att inte bara skapa verket som sådant utan resurserna det måste ha tagit att marknadsföra den så framgångsrikt att den toppar inredningsönskelistor i Sverige och globalt år efter år. Så fruktansvärt tråkigt.

2019-06-05 @ 14:38:16
Postat av: Rosa

Apropå billigare lookalikes: Souvenirkudden från Ferm Living som du tipsade om i inlägget "Inredningsnyheter v. 22" är misstänkt lik kuddarna från Catstudio: https://www.catstudio.com/shop/pillows/geography-collection.html?limit=all

Svar: Intressant tack för tips!
Trendenser

2019-06-11 @ 10:02:39

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL