Gårdagens kontor - Bakom kameran

Just nu är jag överallt och ingenstans på jobbet. Uppgifterna på min att-göra-lista har så skiftande karaktär att jag ibland brister ut i skratt när jag läser igenom vad jag skrivit till mig själv. Lämna kartonger på pappersåtervinningen, agentavtal utland, underlag Werlabs nyemission till revisor, köp frimärken, telefonmöte med Konkurrensverket, påskpyssla... Ja ni fattar. Men flexibilitet är både uppsidan och baksidan av att driva eget företag. Jag öppnade egentligen bara datorn idag för att stänga en sista grej inför påskledigheten - men innan jag gör det. Tre bra saker från veckan som gått.
- Agentavtal. Jag förstår om ni tycker det är mycket tjat om min bok men i veckan har jag diskuterat  översättning och lansering på fler språk med Roos Tegnér och det ska förhandlas med agent och internationella förlag. Jag behöver er hjälp. Vilka utländska förlag vill man helst samarbeta med? Vilka är  bäst inom hem och inredning på engelska, tyska och japanska? Alla eventuella tips emottages tacksamt.
 
- Assistans. Äntligen har jag fått en ny assistent på plats på Spinneriet. Från april kommer Maria att jobba med mig på halvtid. Även om jag (uppenbarligen) behöver öva upp mig i att delegera igen och vi måste finna våra optimala roller i det nya så har det märkts omedelbar skillnad. Så. Pepp. 
 
- Avslappning. De senaste åren och i synnerhet den här våren har ställt höga krav på min förmåga attt koppla av och på. Inte bara jobbkoncentrationen utan också ledighetskänslan  (det kräver ju sin disciplin för att man ska kunna känna sig avslappnad när det är helg trots att man egentligen bara är halvfärdig när fredagkvällen kommer). Jag är så glad att min kompis Johanna peppade mig att testa YogaNidra. Vilken grej. Måste dela det tipset vidare om det är fler av er som har svårt att varva ner. Det är alltså inte yoga som i ordets rätta bemärkelse (rörelse och träning) utan en guidad avslappning (till yogisk sömn) som du kan göra liggandes i soffan, sängen eller varhelst du känner dig bekväm. Jag använder den här ljudfilen som jag fick av Johanna (efter en natt när jag bara hade sovit några timmar och kände mig helt knäckt) men har lyssnat på den åtskilliga gånger sedan dess. Man blir beroende av känslan. Googla YogaNidra och läs mer. En stund att ge i påskpresent till sig själv!
 
Glad påsk!

Kommentarer
Postat av: L.

Tack för tipset!! Har sett många som postat om Nidra på instagram så kanske dags att testa i helgen 🐣🐣🐣 GLAD påsk!

2019-04-19 @ 12:41:56
Postat av: Hanna

Underbart tips. Tack och glad påsk!

2019-04-19 @ 12:52:12
Postat av: Luna

Bra tips! Glad påsk :D

2019-04-19 @ 20:53:27
URL: http://luckytarot.se
Postat av: N

Skulle tipsa om Gestalten, tyskt förlag som även ger ut på Engelska :)

2019-04-20 @ 00:39:23
Postat av: Anonym

Jag skulle vilja tipsa om Chronicle Books som gett ut Decor8’s böcker och andra storsäljare https://www.chroniclebooks.com/ Lycka till!

2019-04-20 @ 07:07:34
Postat av: Annika

Tyska?! Vad härligt, det finns nog många här som borde köpa din bok. Gestalten låter som ett bra tipps.


Hälsnigar från Braunschweig

2019-04-20 @ 17:16:21
Postat av: Anna S A

Älskar Yoga Nidra!!!
På riktigt en "avstängningsknapp" som funkar!

2019-04-20 @ 23:13:37
Postat av: Sara

Hej,
Tipsar också om Headspace som är en grym app för mindfulness och avslappning. Du kan köra 3-20 min långa avslappnigsövningar med olika tema som stress, sömn, etc.
Var rädd om dig!
Hälsar Sara

2019-04-22 @ 15:09:37
Postat av: Petra Karp

Hej Frida,

jag mailar dig en länk till min yoganidra som jag har spelat in för ett tag sedan. Skulle vara spännande att höra vad du tycker om den!

Kram och sköt om dig!

2019-04-22 @ 19:17:53
URL: http://kulabazaarstudio.heymo.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL