Annons: Alva - Sängkläder för dig som vill sova med gott samvete

* Inlägget är ett reklamsamarbete med Alva 
 
Textilindustrin är en av de smutsigaste industrierna i vår bransch, på flera sätt. Idag odlas 99.6% av världens bomull med kemiska bekämpningsmedel som påverkar både människor och miljö. En bomullsodlare i Indien förlorar i snitt två arbetsveckor om året p.g.a. akut förgiftning och många drabbas av cancer. Vid dåliga skördar tvingas de ofta ta lån med ockerränta för att ha råd med nya bomullsfrön, vilket leder till en skuldspiral.
I stolt samarbete skulle jag vilja tipsa om Alva, ett nytt svenskt varumärke som både bidrar till att förbättra villkoren för dem som arbetar med bomullsodlingar och slutprodukten för oss konsumenter som ska sova i textilierna. Alva gör snygga, ekologiska, och Fairtrade-certifierade sängkläder av hög kvalitet. 
Alva använder 100% ekologiskt odlad bomull helt fri från kemikalier. Bomullen kommer från det indiska kooperativet Chetna Organic och är Fairtrade-certifierad så att bönderna får rättvist betalt för sin skörd.  
För att säkerställa hållbarhet genom hela kedjan är den indiska fabrik som syr sängkläderna GOTS-certifierad och erbjuder bra villkor för de anställda. Designen är tidlös och tänkt att hålla länge. Det här är inga slit- och slänglakan. 
Jag har själv köpt (och betalat privat) för sängkläder från Alva och gillade verkligen känslan. Just nu får du 20 % rabatt på ditt köp om du anger rabattkoden TRENDENSER. Gäller t.o.m. 14/10 och rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden 
 
Foto: Fredrik Wannerstedt / Styling: Charlotte Ryding / Alvalinen.se 

Kommentarer
Postat av: KG

Hej! Det är lite jobbigt att läsa din blogg med en iPhone. Texten blir så liten & det går inte att zooma. Just nu när jag skriver det här inlägget ser jag knappt min egen text. Jag hade gått in här oftare annars!

2018-09-28 @ 09:00:43
Postat av: Anonym

Fy vad läskigt!! Gäller det även kläder?

2018-09-29 @ 15:03:27
Postat av: sparris

Förlåt, jag vet inte om jag förstod formuleringen "En bomullsodlare i Indien förlorar i snitt två arbetsveckor om året p.g.a. akut förgiftning" rätt.

Menar du att en odlare förlorar två veckors mantimmar per år(d v s i Sverige 80h) för att arbetare är sjuka? Eller blir han själv sjuk så mycket? Eller är det något annat tal? :)

2018-09-30 @ 11:10:00
Postat av: Lovisa

Fantastiska bilder. Får lust att testa!

2018-09-30 @ 12:32:45
URL: http://www.inredningbycadla.se
Postat av: Alexander Hars

Ett förtydligande när det gäller att en odlare förlorar i snitt två veckor per år i akut förgiftning. Det är snittiden en person som arbetare på bomullsfältet är förgiftad och därmed borta från arbetet per år. Detta gäller bomullsfält där icke ekologisk bomull odlas (i Indien).

2018-09-30 @ 18:17:08
URL: http://https://alvalinen.se
Postat av: Stina

Jajjemän, en vit, smal, isf delvis naken, kvinna (vad man kan anta) står med täcke. I skogen, precis som man brukar... Lättklädd kvinna säljer

2018-09-30 @ 22:17:07
Postat av: Anonym

Eller också är det en Älva som namnet varumärket på? Men ett troll kanske hade varit mer PK?

2018-09-30 @ 23:29:41

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovin



Kommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL