Veckans inredningsnyheter v.42 / 2018

Söndag igen vilket betyder att det är dags att summera inredningsveckan som gått. Några nyheter, lanseringar och ett kändishem som är till salu på Hemnet. 
Adlibrisgruppen och Bonnier Magazines har lanserat bondeco.se - en inredningsbutik på nätet som ska bli ledande inom textil- och dekoration. Men...Vad händer när en så stor publicist (och deras titel Sköna hem) blir återförsäljare för så många produkter. Måste de reklammärka journalistiken nu om de nämner någon av dessa tusentals varor? 
Nystartade Arteme säljer utvald fotokonst, inramad för hand i Stockholm.
Finlayson har lanserat nya mattan Siperia tillverkad av 100% recyclade petflaskor. 
I veckan publicerade tidningen Market en läsvärd artikel om Linums varumärkesresa. "Från halvpräktig lantis till coolare stadsbo". Lite osympatisk rubrik, men en imponerande företagsutveckling.  
Under Dutch Design Week (som pågick i veckan) livestreamade Dezeen ett gäng bra debatter om design och hållbarhet. Vill du titta ikapp kan du göra det här
Hilma af Klints målningar “Paintings from the Temple” har återskapats som mattor av Asplund. Mattorna visas nu för allmänheten på CF Hills konstgalleri i Stockholm. 
Beckers har visat sina trendkulörer för 2019. Temat? Livet i färg
Under London Design Festival visades utställningen Grey House, som uppmärksammade hållbara produkter. Svenska Massproduction var ett av de utvalda företagen. 
Faye Togood har designat ett inflyttningskit för mäklaren The Modern House.
 
NOTISER
Barneby köper ValueMyStuff som är en av de ledande värderingstjänsterna för konst och antikviteter
- Buildor har stämts för att de använt Swedbergs bilder 
- H&M lanserar klädvårdskonceptet Take Care i Sverige. När breddas det till inredning?
- Och kvadratmeterpriserna på bostadsrätter har ökat avsevärt de senaste fem åren, men det är inte Stockholm som toppar DI:s lista
 
Veckans Hemnet-span? Kolla in Britta Zackaris Nytorp som ligger ute till salu. Så mysigt. Jag noterar också vems kokbok som syns i köket... 
Foto: Beckers, Cereal, Finlayson, Faye Togood/The Modern House, Grey House, Sköna Hem/Bondeco, IIttala, Arteme, Aesop, Asplund, Historiska Hem

Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej! Artikeln i DN som du länkar till är låst om man inte är prenumerant. Det hade varit roligare om du skrivit lite kort vad den innehöll eftersom man inte kan läsa den/Lisa

2018-10-22 @ 05:18:49
Postat av: Frida

Hej! Den är inte låst. Jag är inte medlem men kan läsa den. Kanske är det något fel i din länk för den ligger på Market inte DN

https://www.market.se/nyhet/linums-varumarkesresa-fran-halvpraktig-lantis-till-coolare-stadsbo

2018-10-22 @ 08:43:32
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Lina

Grym söndagssumering! Som vanligt:)
Superintressant fråga hur Bonniers kommer att reklammärka ”tips” och ”plocksidor” med sina produkter! Frågan poppar upp varje gång jag läser StyleBy och Elin Klings Toteme återfinns på 5-10 sidor, i varje nr, utan någon märkning. Konsumentverket lite yrvakna angående detta eller?
Önskar en fin vecka!
Kram Lina

2018-10-22 @ 10:22:45
Postat av: Lovisa

Fin sammanfattning! Gillar mattan av återvunna plastflaskor 👍👍👍

2018-10-22 @ 11:47:32
URL: http://www.inredningbycadla.se
Postat av: Anncha, stiligahem

Jag tycker frågande väcker om Bondeco och reklammärkninh är så intressant. Vad händer med den oberoende journalistiken som är en av grunderna på journalisthögskolan. Det ska onekligen bli intressant. Redaktionellt arbete och annonsörer har ju sedan länge varit en puttrande fråga och när tidningshuset blir producent och distributör aktualiseras en ny dimension.

2018-10-22 @ 11:50:20
URL: http://stiligahem.se
Postat av: Sanna

Hur ska tavlor/affischer annars ramas in om inte för hand?

2018-10-22 @ 16:52:51
Postat av: Anonym

Sanna det kan väl ske med mer eller mindre verkshöjd? Kanske det hon menar?

2018-10-22 @ 17:16:59
Postat av: Frida

Hejhej Sanna! Visst ramas allt in för hand. Olycklig formulering i deras pressrelease som jag borde ha reagerat på - men jag tror de vill poängtera just verkshöjden som någon ovan kommenterat men också att de skiljer sig från alla som "bara" säljer motiven utan inramning.

2018-10-22 @ 20:38:12
URL: http://www.trendenser.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL