Lookalikes: Fotpall sammet

Jag fick in ett läsartips om att Jotex nyhet Coconino är väldigt snarlik Massproductions hypade ottoman Dandy. Vet inte om man kan mönsterskydda en svängd fotpall i sammet, min gissning är att verkshöjden inte är tillräckligt avancerad - men jag tror å andra sidan inte att just den här modellen hade blivit så trendig och storsäljande utan att originalet hade banat väg först. Vad säger ni om de här, lika som bär? 
Bild 1: Massproductions Dandy (längd 170 cm), pris 20900 kr
Bild 2: Jotex Coconino (längd 160 cm), pris 4499 kr

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej. Jag kan tycka att ordet patent används lite slarvigt i bland. Ett patent kan man väll bara söka på en teknisk lösning ?
På en design eller formgivning kan man söka ett mönsterskydd. Sedan ställs det ganska hårda krav för att få igenom ett mönsterskydd.
Anledningen till min komentar är att i bland låter det som om man förutsätter att originalet är skyddat på något sätt. Jag tror att det snarare är tvärt om. Dels för att det är ganska svårt att få till ett mönsterskydd på något som inte är superunikt. Dels för att det kan vara en dyr process. Finns ett mönsterskydd så kan man driva en process mot en kopia. Finns det inget mönsterskydd så är det egentligen bara moral och etik hos den som kopierar som kan sätta stopp.

2018-10-23 @ 08:28:27
Postat av: Frida

Tack för rättelsen Anna, det var en slarvig formulering av mig.

2018-10-23 @ 09:00:55
URL: http://www.trendenser.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL