Annons

Annons: Anmäl dig till Innovation Square

*Inlägget presenteras i samarbete med Innovation Square och dess partners

Möbelindustrin och svensk formgivning står inför stora utmaningar och förändringar. Klimatfrågan har gjort konsumenterna mer medvetna och skapat nya upphandlingsvillkor för inköpare. Teknik och digitalisering har gjort nya former och produktionssätt möjliga samtidigt som cirkulära affärsmodeller har ändrat spelreglerna och skapat en ny typ av lönsamhet. Alldeles för få formgivare och företag tar ut svängarna i det och förnyar sig. 

Utmaningen Innovation Square är ett initiativ av Science Park Borås, Interior Cluster Sweden och Svenska Mässan i Göteborg. Syftet är att utmana branschen och inleda en ny era inom svensk möbelindustri som gör den värdsledande inom nya lösningar och cirkulära möjligheter. Nu söker de formgivare eller möbelproducenter som har nytänkande och imageskapande oproduktidéer som kan lyfta möbel- och inredningsbranschen och stärka Sveriges roll på den internationella marknaden.


– Sista dag för att anmäla intresse för att delta i utmaningen är 30 oktober 2018 (därefter kommer information om utmaningen och planerade aktiviteter att skickas ut).

– Sista dag för att skicka in sin innovativa idé är 31 januari 2019.

En erfaren jury med internationell förankring gör urvalet och under projektets gång kommer man att erbjuda innovationsworkshops och möten med möbelproducenter och maskinleverantörer för att deltagarna ska kunna vidareutveckla och förverkliga sina designidéer. Innovation Square pågår fram till Trä & Teknikmässan 2020 och den gemensamma kollektionen med nya objekt, produkter och idéer kommer att presenteras för branschen både nationellt och internationellt under hela processen. 

ANMÄL DIG HÄR!

Är du inte formgivare eller designföretagare själv? Tipsa gärna någon du känner att delta!

Foto: Innovation Square
 
Projektet leds av projektledare från Science Park Borås och Smart Housing i Småland och finansieras av Tillväxtverket, Vinnova, VGR och deltagande företag.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.