Middag hos FGL

Igår kväll var jag på bloggmiddag hos Krickelin och Mir som driver FGL i Varberg. Det var så mysigt ordnat med god mat, livemusik och inspirerande samtal runt bordet. På senare tid har jag känt mig trött på all yta och konsumtionshets som ätit sig in i sociala medier (även i Trendenser). Så pass att jag i mina svagaste stunder faktiskt skäms över att vara en ”Influencer”. Men kvällar som dessa blir man påmind om hur mycket bra det också har kommit ur det här och hur många vettiga och fina människor jag har fått lära känna genom åren - just tack vare bloggandet och genast känns det hela lite mer hoppfullt igen. Tack för en trevlig och tänkvärd stund Johanna BradfordDaniella WitteSofia / MokkasinAnna FurbackenMalin Persson, Marlene Agemo, Charlotte  RydingMichellle Baker och Sofia Draco

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Måste bara säga i denna konsumtionshets, är du en betydligt bättre influence än många. Jag läser din och Johannas blogg och tror att det, trots jag är 25 och student, gör skillnad i hur jag tänker kring inredning. Vi har mycket loppis/blocket mm som vi ibland fixar, och ibland bara låter vara och blandar med fina saker vi kan använda livet ut, dyra köp men svårt att tro att man tröttnar på klassisk porslin, fårskinnsfällar mm. Forsätt som du gör! 💪
Jag tror folk kommer fortsätta konsumera men hoppet är att de gör det på rätt sätt! Och då behövs folk som du!

Svar: Tack snälla Kajsa!
Trendenser

2018-01-25 @ 09:05:17
Postat av: Emilia Sjödin

Åh vad mysigt! :)

2018-01-25 @ 09:19:18
URL: http://emiliasjodin.blogg.se/
Postat av: Eva

Tycker absolut inte att du ska skämmas. Du tar ju ständigt avstånd ifrån slit och släng, uppmuntrar till att handla second hand, eco mm.

Vill en hitta skräck-exempel på influencers kan en göra ett snabbt besök på Amanda Schulmans insta. Så otroligt korkad hon framstår när hon talar om att riva ut och renovera en redan topprenoverad lägenhet bara för att det inte känns som hon. Och folk bara "guuuud vad kul, ska bli såååå spännande att följa din renovering". Alltså suck!

2018-01-25 @ 10:45:47
Postat av: ninni

Jag skulle gärna läsa mera om att möblera om med befintliga möbler, tips om vad och hur man kan måla/klä om, hur man får in en ärvd (kanske inte så trendig) möbel i sitt hem osv. Göra om utan att konsumera så mycket helt enkelt!

2018-01-25 @ 12:51:12
Postat av: Ann

Håller med om att det är en smula vrickat, denna konsumtionshets och den överdrivna fokuseringen på att ha ett "perfekt" hem. (Vad är det vi flyr från genom att gömma oss bakom hemmets yta?)
Men nu finns det ju ett behov av att göra så och läsa om det. Så då tycker jag att du fyller en funktion eftersom din blogg i mitt tycke hör till en av de bästa inom området. Och skulle du inte funnit i denna bloggvärld, hade vi "tvingats" nöja oss med sämre bloggar.
Du har också möjligheten att dela med av dina funderingar i ämnet och bidrar på så sätt till att fler och fler kanske börjar ifrågasätta.
Det kanske leder till att framtidens livsstilsbloggar fokuserar på andra saker som hållbarhet och resurssparande snarare än vacker yta.
Men det återstår att se.

2018-01-25 @ 14:03:53
Postat av: Daniella Witte

Ja, vilken energigivande och mysig kväll vi fick. Kändes väldigt roligt att träffa dig. Hoppas det blir fler tillfällen snart. Kram Daniella

2018-01-25 @ 15:26:23
URL: http://daniellawitte.elledecoration.se
Postat av: Anonym

Förstår dig!! Blir själv galet provocerad av hur alla stora influencers bara skriver om att man ska utvecklas, utvecklas, utvecklas, prestera, resa och konsumera och köpa och byta och önska sig nya saker. Vad är det med vår generation?? Är vi så tomma och innehållslösa?

2018-01-25 @ 17:10:27
Postat av: Karin

Din blogg tycker jag inte alls driver konsumtionshetsen så som andra bloggar gör. Din blogg är mer informativ, utbildande och reflekterande. Tyvärr tycker jag att konsumtionshetsen ökade markant när det blev relativt enkelt att tjäna pengar på att länka till varor. En del bloggare har 5-10 länkar i varje inlägg, dessa bloggar har jag slutat att följa. En balans hos bloggaren tycker jag är viktigt.

2018-01-25 @ 18:28:26
URL: http://vackertnaturligt.se
Postat av: Sofia

Så fint att ses igen, Frida! Och jaaa vad mysigt och fantastiskt härligt att prata om allt mellan himmel och jord. Känns alltid som kvällen går för fort bara. Kram, hoppas vi ses snart igen! Sofia

2018-01-25 @ 20:19:17
URL: http://https://mokkasin.femina.se/
Postat av: Maria

Tycker du är så bra och reflekterande! Det är ganska sällsynt i dag, upplever jag, i influencervärlden. Fortsätt som du gör, du inspirerar till ett liv och en vardag med mindre brus, konsumtion och hets. Heja dig!

2018-01-25 @ 20:42:59
Postat av: Pernilla

Jag mår illa av alla flygresor och influencers som fräser till storstäder och stränder men gärna promotar ekologiska smoothies. Hallå jorden anropar liksom.

2018-01-25 @ 20:47:38
Postat av: Karoline

Kan hålla med. Speciellt IG tycker jag. Mest som att scrolla i ett reklamblad nuförtiden.

2018-01-25 @ 23:46:11
URL: http://howshespendsit.se
Postat av: kristin på Krickelin

Vilken fin kväll vi fick! Hoppas vi ses snart igen. Fin helg till dig nu, Kristin

2018-01-26 @ 07:22:58
URL: http://www.krickelin.elledecoration.se
Postat av: Ellen

Hej!
Jag älskar din blogg för att den är så proffsig!

Förstår att det kan kännas dubbelt att försöka promota adlinks till bolag som lever på konsumtionen och dess ständiga varande. Du kanske skulle försöka söka andra sponsorer, typ Återvinningsbolag eller andra aktörer som vill sponsra återvinningsinlägg? Det hade varit jättekul att läsa om , du får intäkter och ytterligare dimension till bloggen :)

2018-01-26 @ 08:42:50
Postat av: Annan influencer

Det är rexan svårt att få företagen som producerar skit att köpa/betala för annons så förmodligen ännu svårare att få de företag som gör hållbara produkter att betala för sig eftersom deras marginaler är så små. Intressant att man som läsare direkt föreslår andra samarbeten och att det är givet andra annonsörer som ska finansiera ens läsning trots att man stör sig på kommersen?! Fattar ej.

2018-01-26 @ 09:03:52

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL