Stylingknep: Ljussätt ute för att förstora inne

Har ni tänkt på att ett rum ofta upplevs mindre när det är mörkt ute? Det beror på att siktlinjen bryts. När mörkret faller och rutorna blir svarta försvinner ju djupet i vår utsikt och fönsterpartiet blir ögats sista fästpunkt. Det kan man lätt avhjälpa genom att ljussätta "utsidan" av rummet för att förstora känslan i det. Nu i juletider är det ganska enkelt att testa den tesen med en extra ljusslinga eller lykta i trädgården. Ju längre bort från fönstret du placerar den sista ljuspunkten - desto djupare blir upplevelsen inomhus. Numera finns det också väldigt bra batteri- och solcellsdrivna lampor /spotlights, så du behöver inte alltid dra el för att lysa upp träd och buskar. Dagens tips!

Kommentarer
Postat av: Linnea

Vill bara flagga för att det inte är säkert att solcellerna orkar vintertid. Har flera ii trädgården som inte orkar lysa tyvärr!

Svar: Sant. Jag tänkte inte på att norra Sverige är mörkt dygnet runt under vinterhalvåret. Har själv två kraftiga solscellsspotlights som funkar på Västkusten, men förstår finns lokala skillnader i vårt avlånga land :)
Trendenser

2018-12-08 @ 11:18:41
Postat av: Nanna

Hej!
Älskar din blogg. Du är personlig men ändå inte privat, på ett bra sätt. Ser så mycket fram emot din bok. Har den som bekvakning på adlibris för att kunna vara säker på att få ett ex innan de säljer slut, vilket de kommer att göra, helt hundra på det. Kan du rekommendera några solcellsspotlights? Hur länge orkar de lysa höst/vintertid?

Mvh
Nanna

2018-12-08 @ 13:31:02
Postat av: Hannah

Så sant! Tycker alltid att vårt vardagsrum känns mindre på vintern.

2018-12-08 @ 15:35:03
Postat av: A.

Gillar verkligen dessa inlägg!!

2018-12-08 @ 15:41:35
Postat av: Christina

Så sant! Det dröjde några år från att vi flyttade in i vårt hus tills att vi tog tag i utomhusbelysningen. Vilken skillnad det blev! Istället för stora svarta rektanglar ser man bortom dem och på något ljust och skimrande. Rekommenderas! Fick en liknande effekt på sommaren när vi tog bort de löstagbara spröjsen, då sökte sig blicken ut i trädgården istället för att stanna på spröjsens vita linjer.

2018-12-08 @ 17:40:12

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL