Åldersinventera ditt hem & dina ägodelar

Man kan ha många åsikter om karaktären Patsy Stone från TV-serien Helt hysteriskt, men hon har en poäng i detta citat. "One should never be the oldest thing in one's house". Ändå är det kanske lätt hänt om man bor i ett relativt nybyggt hus, med nya möbler eller helt enkelt gillar modern design. Oavsett hur det är med den saken så är det en kul tankeövning att åldersinventera sina ägodelar. Fundera en stund. Vad är egentligen det äldsta i din bostad? Eller i respektive rum? Och vilken möbel har fått hänga med dig längst i livet? Det är en rolig lista att plita ner. Känns ditt hem historielöst kanske det kan vara läge för "old in" istället för "new in" nästa gång du behöver köpa något.
Illustration: Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: Frida

Okej sorry nu det här har inget med ditt inlägg att göra meeen kolla det här huset! Förvisso en bra bit utanför Göteborg men jag tyckte det var häftigt https://www.hemnet.se/bostad/villa-11rum-centralt-vanersborgs-kommun-korsgatan-5-13759575

2018-04-26 @ 07:02:56
URL: http://https://putshuset.wordpress.com/
Postat av: Pernilla

Kan inte du göra ett inlägg med de äldsta sakerna i ditt hem och historien bakom. Vore kul att läsa!

2018-04-26 @ 08:42:27
Postat av: Lotta

Åh vilket underbart inlägg. Äldsta vet jag inte men jag har mina gammelfarföräldrars (min farfars föräldrars) snapsglas (12 st) som de fick i lysningspresent 1902. Idag "huttar" vi ingefärsshots ur dem varje morgon och tänker ofta på August & Ellen.

2018-04-26 @ 10:56:09
Postat av: Emma T

Blir ibland nästan avundsjuk när jag kommer till hem med ärvda möbler som funnits i släkten lång tid. Vi har inga sådana, det närmsta vi kommer är farmors mon Amie- servis. Visst kan loppis eller auktion bjuda på någon annans historia, men lite extra fint känns det ändå när man får höra historier och minnen som förs vidare från hem till hem. Kanske får gifta in mig i ny släkt med andra treditioner ;)

2018-04-26 @ 13:41:07
URL: http://emmassamling.wordpress.com
Postat av: Malin | Fredagskakan

Gillar verkligen det citatet!! Jag har väldigt blandad ålder på möblerna här hemma, tror att matbordet är äldst. Det är från min morfars mammas föräldrahem så det har nog minst 110 år av middagar och annat med sig i bordsskivan.
Älskar den känslan som ärvda möbler ger:-)
Kram Malin

2018-04-26 @ 14:20:47
URL: http://www.fredagskakan.com
Postat av: Hsmna

Haha så himla roligt citat! Fick mig att fundera. Äldst är nog något i köksskåpen. Arvegods. Möbelmässigt är det bara bebisar :)

2018-04-26 @ 19:27:09
Postat av: Ninni

Hej Frida,
Härom veckan gjorde jag en tanke - scanning av vilka möbler jag har hemma - hur gamla de är. Jag kom fram till att varje rum har en blandning, ärvda kära valda möbler och av mig valda köpta möbler nytillverkade som gamla.
Med tanke på ditt inlägg här så är mitt hem brett i tidslinje, över 170 år, så äldre än mig 😘 och jag älskar blandningen.
Det ger mitt hem liv och historia. Mina förfäders möbler som de älskade och jag får med stor kärlek använda, de är med en själ fyllda för mig. Sedan tänkte jag på mina böcker som är både ärvda och av mig köpta under min livstid...böcker ger också hemmet liv...och de har en betydelse för mig.
Kram från Ninni.

2018-04-26 @ 22:54:33
Postat av: Li

Väldigt bra citat!

2018-05-04 @ 21:24:43
Postat av: Anna

Hos oss är det bara gammalt till min käre makes stora förtret.
Men jag tycker om att veta att tidigare generationer har köpt våra möbler nya en gång för länge sen. I helgen som var hittade jag min mormor och morfars trädgårdsmöbler i min mammas lada, så nu är dessa på väg tillbaka till det hus de köptes till och där vi bor nu.

2018-05-08 @ 09:37:42

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL