Stylingtips: Tänk på trafikstråken

När man planerar en inredning eller har problem med möblering kan det vara en god idé att se över sina rörelsemönster i hemmet. Var befinner du eller din familj er oftast. Mellan vilka platser och vilka rum rör ni er mest frekvent? Var uppstår trånga passager, blockeringar och irritationsmoment i vardagen?

 

Ett enkelt knep för att ta reda på det är att skriva ut en kopia på bostadens planlösning och rita upp med en penna hur ni förflyttar er under en dag eller vecka, från morgon till kväll. På så vis är det lätt att identifiera vilka rum och platser som kanske har inneboende problem relaterade till bostadens utformning och som ställer särskilda krav på valet av möbler eller inredningsdetaljer. Men också vilka ytor du/ni har större handlingsfrihet i!

 

Plötsligt blir det glasklart varför det inte funkar med en fåtölj just där ni har den idag, eller varför det känns som om det "fattas något" på ett annat ställe.  Kanske en hemläxa att fundera över i helgen? 


Kommentarer
Postat av: Märta

Hej!
Lite off topic, men jag fastnade för den perfekta planlösningen på bilden. Vet du möjligtvis hur många kvm huset är på?

Vänligen
Märta

Svar: Hej Märta! Jag lånade planlösningen från Trivselhus enplansvilla Green Line 766 (detta var 180 kvm) och gjorde min trafikstråks-illustration på den.
Trendenser

2017-09-22 @ 13:33:25
Postat av: Ika

Älskar dessa inlägg och att din blogg inte bara handlar om köpa köpa köpa. Lär mig så mycket!

2017-09-22 @ 15:52:27
Postat av: josefine

jättefin blogg kolla in senaste höst skorna

2017-09-22 @ 19:48:36
URL: http://www.mindgirl.se
Postat av: Martin Andersson

Ja där gav du mig lite hemläxa :)

2017-09-23 @ 21:16:40
URL: http://www.creativelife.nu

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL