Dagens kontor - Berättelsen bakom bilden

Det är måndag kväll. Än så länge i alla fall. Klockan slår snart över till midnatt och jag sitter klarvaken vid köksbordet med kaffeskarp blick och tankar som sprakar likt tomtebloss i huvudet. Det är så sällan jag får uppleva det här hundraprocentiga fokuset nuförtiden så jag kan helt enkelt inte med att avbryta mig själv. Trots att jag borde ha varvat ner och lagt mig för flera timmar sedan. Men orden flyter obehindrat just nu. De rör sig i en strid ström mellan hjärnan och fingerspetsarna och jag njuter av resonansen. Av att få känna mig lite som förr. Innan småbarnsåren och den eviga trötthetsdimman tog vid. Så jag passar på. Bara en liten stund till... Nyfiken på vad jag sysslar med? 
 
- Jag skriver på min bok. Eller mina böcker. Jag har faktiskt kontrakt på tre om jag vill, så det finns lite att arbeta med. Och då gäller det att passa på när svetslågan väl brinner. Bulktexter och utfyllnad kan man producera på ren vilja men klarsynta insikter dyker tyvärr inte upp på beställning.
 

 
- Jag skriver åt andra. Oklart om alla som betalar för pappersmagasin är medvetna om det här fenoment, men den nya tidens "mailjournalistik" resulterar ofta i att man får skriva sina egna personporträtt när man ställer upp i tidningsintervjuer. Ett vanligt tillvägagångssätt för tidspressade frilansjournalister är nämligen att de skickar sjuttioelva frågor via epost som man får fylla i själv. Sedan går texten många gånger direkt till tryck, helt oredigerad. Med tiden har jag därför lärt mig att inte stressa iväg svaren utan spar dem gärna till tillfällen som ikväll - när jag har tid att formulera mig ordentligt. 
 

- Jag godkänner citat. Mina bokrelaterade projekt innebär inte bara att jag skriver på egna utan också att jag medverkar i andra författares verk. Ikväll har jag läst igenom och godkänt citat (obs! från en telefonintervju) som handlar om min syn på föräldrarollen och företagandet och inte minst den farliga kvinnofällan som jag kallar "kosmetisk jämställdhet". Vill du läsa mer? Här kan du bevaka Therese bok

Kommentarer
Postat av: Louise

Men jädrar i min lilla låda. Spännande Frida!

2017-09-26 @ 05:45:19
URL: http://www.guts.se
Postat av: Ekenäsliv

Låter vääääldigt spännande!

2017-09-26 @ 08:48:40
URL: http://www.ekenasliv.se
Postat av: Inredningshjälpen

Ska bli spännande att få läsa när det är är dags, grymt med tre olika böcker samtidigt!

Kram

Anette

2017-09-26 @ 14:34:23
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Anonym

Nu skrev väl inte Frida att det skulle bli tre böcker utan att hon får ge ut tre om hon vill.... :D

2017-09-26 @ 14:39:39
Postat av: Hannah

Gillar dessa inlägg nervigh mer🙌🏻

2017-09-26 @ 19:55:16
Postat av: Hannah

Mer OCH mer 😂

2017-09-26 @ 19:55:34
Postat av: Anna

Ååå om du kunde delge mer kring kosmetisk jämnställdhet. Jag hat tänkt samma, tror jag. Har inte barn, men märker hur vänner har det. Har dock lärt mig att hålla fullständigt tyst då det tycks vara enormt känsligt... Även vi som inte har barn påverkas.

2017-09-26 @ 22:17:30
Postat av: Karin/Pysselbolaget

Härligt att du är igång med egna böcker, Frida! Ser fram emot att se och läsa!

2017-09-27 @ 08:55:12
URL: http://pysselbolaget.se
Postat av: Linnea

Åh.. känner igen mig så i att ha svårare att hitta fokuset sedan jag fick barn. Nu har jag bara en 7månaders så det kanske blir bättre, vem vet, men ibland undrar jag var hjärnan tagit vägen. Det är oftast bara en soppa där inne och jag orkar inte formulera tankarna, blir bara halva meningar. Ibland får jag nästan panik av tanken, kommer det vara så här nu? Men men.. det reder sig nog. Hur som, väldigt skönt att läsa och känna igen sen.

2017-09-27 @ 14:03:36
Postat av: Hanna

Spännande med böcker, ser fram emot att läsa! :)

2017-09-28 @ 21:28:09
URL: http://inspocenter.se
Postat av: kristin på Krickelin

Åh, men kors vad jag vill lägga vantarna på denna bok! Tack för tips och kul att du är med bland raderna.
Och heja dig förresten! Det gäller att passa på när det flyter. Fin helg, Kram K

2017-09-29 @ 12:12:59
URL: http://www.krickelin.elledecoration.se
Postat av: silje

Vill också läsa om "kosmetisk jämställdhet"!

2017-09-30 @ 11:38:02
Postat av: Susanna

Kosmetisk likestilling, det må jeg skjekke ut...

Og det med å skrive for andre. Når jeg var med i en hjemmehosrepotasje gjorde de bare bildene og litt styling under plåtningsdagen, så fikk jeg som du sier 20 spørsmål tilsendt på mail som jeg da skriver helt gratis og utformer selv. Ser i etterkant var alfor ukritisk og takket ja litt for fort. Synes i det minste, man kan legge opplegget slik at man setter seg ned i lugn og ro og har et intervju der jounalisten gjør redigeringsjobben.

2017-10-03 @ 09:08:40
URL: http://https://susannasverden.com/

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL