Lookalikes: Chemex droppkaffe-bryggare

Specialkaffevärldens älsklingsbryggare Chemex formgavs av Peter J. Schlumbohm redan 1941. De timglasformade kannorna tillverkas i Massachusetts USA och finns i 4 olika storlekar med en karaktäristisk träkrage och läderband. De återfinns på MoMa (Museum of Modern Art) i New York och har även fått pris som en av tidernas topp 100 designade produkter. Döm därför om min förvåning när jag sprang på Bodums droppkaffebryggare på Ica Maxi idag. Visserligen kork istället för trä men visst är väl likheterna slående? Metallfilter finns även till Chemex, men de hade ingen bild på hur bryggaren ser ut med denna istoppad så som Bodum. Vad säger du om de här. Lika som bär? 
Bild 1: Chemex Classic pris 629 kr  
Bild 2: Bodum Drop Over  pris 449 kr  

Kommentarer
Postat av: Ann

Oj, samma idé i olika tappningar. Men för mig skulle valet här var enkelt. Balansen i proportionerna saknas - i mitt tycke - på den undre och skulle inte vara ett alternative för mig.
Vi är ju alla olika och tycker olika, men jag hoppas att ingen morgontrött läsare gör sig lustig över min kommentar denna gång.

2017-10-26 @ 13:11:39
Postat av: Ingrid

Vi har chemex och det blir väldigt gott kaffe. Viktigt att hålla den ren så det inte blir bismak av gammalt kaffe. Efter att vår trotjänare Bernadotte inte gick att laga längre är vi väldigt nöjda med denna kanna.

2017-10-28 @ 07:55:10
URL: http://kontrastbalans.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL