Budgettips: Bevattningskulor

Minns ni de smarta bevattningskulorna i glas som jag tipsade om förra sommaren? Nu har jag sprungit på ett budgetfynd på samma tema. Hos Ica Maxi! Kostade 39 kr och fanns på blomsteravdelningen. Har du närmare till Lagerhaus så säljer de också en prisvärd variant just nu för 49 kr. Bra att ha inför semestrar och ledigheter. Tänk bara på att inte placera dem i krukor som står i direkt solljus då någon läsare påpekade att solens strålar i kombination med glaset kan bränna bladen om man har otur. Men en riktig bra funktionspryl för växter som står en bit in i rummet och inte minst för oss som saknar gröna fingrar och ofta glömmer att vattna mellan vattningarna. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: Funkisistan

maeeeen, har jagat runt hela malmö å Lund efter kulorna som tyvärr är slut på Lagerhaus, tillhörde tydligen balkong- och vår sortimentet.. så vart jag på maxi idag... SUUUCK!!!

2017-05-23 @ 19:53:35
URL: http://Funkisistan.wordpress.com
Postat av: Malin K

Hej- tack för fin blogg! Måste bara varna att det är inte bara bladen som kan brännas- det kan börja brinna också. Vet att ullriksdal har återkallat några sfäriska glaskulor pga det... gissar att dessa oxå kan orsaka det?

2017-05-24 @ 09:26:08
Postat av: Pia

Såg sådana i matt plast på Blomsterlandet. Kanske inte lika snygga som i glas men inte så riskfyllt. Vet inte priset för de låg i en annan kunds korg men de står på min inköpslista. Har för mig att det är försäljningsförbud på glasvarianten p g a brandrisken.

2017-05-24 @ 10:26:19
Postat av: Lina

Jag har även varit med om att blommor började brinna. Eller nästan i alla fall - de började ryka så jag fick snabbt hämta vattenkannan och ösa på och sedan vågade jag inte använda bevattningskulorna mer. Tror det är säkrare med någon variant i plast...

2017-05-24 @ 10:46:21
URL: http://https://linaekholmblog.wordpress.com
Postat av: Frida

Här kan man hitta fina munblåsta bevattningskulor! Tusen gånger trevligare än industriproducerade i min mening :D

http://www.nilasdotter.com/pin.html

2017-05-24 @ 17:50:53
Postat av: Pia

Uppdatering För två st matt plast 39:- Blomsterlandet garanterat ej brandfarliga !
De påstår att en räcker för en kruka 14 cm diameter i 2 veckor.

2017-05-25 @ 14:09:16
Postat av: Wilhelmina

Ja!!! Det kan börja brinna i vad som helst!!
Jag hade en klädhög liggandes på min byrå där solens strålar nådde in genom glaskulan och vips så plötsligt insåg jag att det rök lite från min kl'dhög! Då hade det börjat glöda/brinna i en tröja! Det belv ett superfult märke/brännhål på kragen! Livsfarligt!!! Som tur var var jag i just det rummet när det hände men hade kunnat ha otur och inte varit hemma alls... :O

Så mycket viktigt att hålla koll!!

Men ack så fina!

/Wilhelmina

2017-05-26 @ 09:04:59
Postat av: Therese

Har använt bevattningskulor i glas i ett par år utomhus och de funkar perfekt!
Hos www.blomsterdesign.net finns ett stort utbud med munblåsta bevattningskulor i olika storlekar och färger.

2017-07-28 @ 18:06:16
URL: http://www.blomsterdesign.net

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL