DIY: Stora tavlor

Att taveltrenden rör sig mot allt större och solitära grafiska motiv märks inte minst om man följer stylister som Lotta Agaton och Sarah Widman via instagram. Det är ju dock långt ifrån alla som har råd med internationellt berömda konstnärers verk som Mark Rothko eller svenska Emma Bernhard till exempel. Men varför inte göra ett DIY-projekt själv? På Clas Ohlsson eller IN-EX kan man köpa målarduk på rulle som man spikar upp på valfri rambredd - sen är det bara att införskaffa penslar och gå loss med de färger man gillar. Den här inspirationsbilden är en tavla målad av Sophia Båge som jag hittade via ett objekt som ligger ute till salu via Alvhem. Fler bilder HÄR!
Foto: Alvhem Mäkleri

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Det här gillar jag, tror bestämt jag ska försöka mig på något liknande! Har funderat på en tavelvägg ovanför soffan i 3-4 år, men har tröttnat lite på idén nu och längtar efter stora, maffiga motiv istället.

2017-03-13 @ 21:25:13
URL: http://sevendays.fi/annalena/
Postat av: Mormorsglamour

Älskar stora tavlor! Men det är inte alltid så lätt att hitta stora kilramar att spänna upp duken på. Men har faktiskt hittat ett ställe där det finns att beställa ända upp till 2 meter, hos www.farg.nu. Var bara tvungen att tipsa för jag har letat som en tok efter dessa och blev så glad när jag fick tag på dem.

Det man också bör tänka på är att när man jobbar med så stora kilramar så är det viktigt att även lägga tvärslå i bakkant. Så att inte ramen böjer sig.

Oj! Blev ett långt inlägg. Men hoppas att fler testar på att måla stort. För det är så himla kul.

Att spänna upp duk på kilram har jag gjort ett inlägg om, för det är viktigt att man gör det i rätt ordning: http://mormorsglamour.elledecoration.se/mala-en-stor-tavla-har-berattar-jag-hur-du-spanner-upp-duken-pa-kilram-och-gor-en-egen-canvastavla/

Ha en fin dag nu
Kram
Helena

2017-03-14 @ 11:51:23
URL: http://mormorsglamour.elledecoration.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL