Min sommarhusdröm på Österlen / Skåne

Trots att jag bloggar om fina bostäder som är till salu varje vecka så är det sällan jag lyfter objekt jag själv är eller har varit spekulant på. Förrän nu. Det här huset i Nöbbelöv på Österlen har nämligen upptagit mina tankar dygnet runt de senaste veckorna och kantat såväl febriga dagdrömmar som hetsiga familjeöverläggningar vid köksbordet. Men, efter nogsam eftertanke har vi bestämt oss för att släppa det så nu kan jag visa bilderna. Detta mina vänner är min sommarhusdröm på Österlen personifierad. Ett litet vitt hus granne med böljande gula fält. En trädgård med uppvuxna körsbärsträd, syrenbuskar och en stenlagd uteplats. Cykelavstånd till bad och Branteviks fiskeläger och milsvid utsikt mot horisonten. Ja, här kan jag se mig själv spendera såväl somrar som långhelger under höst och vinter. Men okej då. En 4.171 kvm stor tom är kanske inte vad vi mäktar med att ta hand om på distans under småbarnsåren och det här huset är nog inte samma härliga tillflyktsort för två små kids med spring i benen, fotbollsträningar att skjutsas till och behov av jämnåriga lekkompisar. Jag får helt enkelt vänta litet.
Men visst kan jag se mig själv lära någon liten cykla i den här kontexten. Eller ge mig ut på en kvällspromenad när solen nickar bakom husknuten. Så vackert! 
Ett österlenskt 30-talshus på 120 kvm med rena linjer, stora fönsterpartier och enkla asketiska rum. Fler bilder på huset hittar du HÄR. Må det få snälla ägare. 
Foto: Lena Måndotter / Uppvik & Döttrar

Kommentarer
Postat av: Johanna Bradford

Lägg av! Det står ju Frida på detta huset. Måste bara få inflika med ett klokt citat som en väns pappa sagt till mig en gång: "det är kontrasterna som gör livet". Och detta hus och område måste väl vara perfekt kontrast mot det livet ni lever på vardagarna?Fotbollstärning tar väl sommarlov? Nej alltså jag kan inte gå med på att ni släpper detta. Men så är ju inte "praktisk" mitt mellannamn heller ;) Kram

2017-06-06 @ 11:34:44
URL: http://johannabradford.se
Postat av: Linnea

Måste faktiskt hålla med Johanna här. :-) Vill också lägga till att en större del av de där kvm mark är ju åkermark som ni ju i sådana fall arrenderar ut. Och då är tomten plötsligt hanterbar ;-)

2017-06-06 @ 12:01:28
Postat av: Louise Söderlund

Allt har sin tid, Frida!

2017-06-06 @ 14:51:00
Postat av: Louise

Tänk om! Våra barn är 4 & 6 och vi har också sommarhus med stor tomt. Vi "blev" med sommarhus pga arv vid "fel" tillfälle i livet, mitt under småbarnsåren. Det är det bästa som hänt oss. Här kan vi fly stans aktivitetshybris med simskola, barnkalas och balett och bara pusta ut. Självklart gör vi sånt också men vår oas där syskonen plötsligt leker med varandra istället för med kompisar vill vi inte byta ut för något i världen. Faktum är att även barnen njuter av att slippa hetsen och vardagen. Så rogivande att fly till något som är vårt men som inte är hemma. Finns inga tvättberg eller långa 2do lists. Det enda som finns är vår gigantiska tomt som vi, som tidigare aldrig ens startat en gräsklippare, numera älskar. Vårt tidigare ofrivilliga sommarhus har blivit det bästa som hänt oss.

2017-06-06 @ 18:31:07
Postat av: Nea

Håller med tidigare kommentarer. Vi har också sommarhus på Österlen, utan gångavstånd till grannar och hela familjen älskar att vara här. Vill man ha aktivitet finns simskola och annat på sommaren. Men som sagt njuter både vi och barnen av lugnet som råder här.

2017-06-06 @ 21:21:07
Postat av: Sandra

Jag fattar inte riktigt grejen med sommarhus. Ok jag fattar om man bor i en storstad o behöver komma ifrån till naturen. Men bor man i villa förstår jag inte varför man inte kan bo/göra så man kan njuta o slappna av i sitt egna hem?
Hetsen med att skaffa sig mer o mer (jobb) måste väl vara stressande? För det finns faktiskt jobb med en vanlig villa o ett sommarhus, om man vill ha en trädgård o njuta av natur, egen skörd tex, en fin omgivnig så måste man jobba för det! Även om det bara är krukväxter på altanen, (vissnar ner till nästa gång man kommer).
Sen blir det mer försvarbart att se andra platser om man inte har sommarhus.
Fast som det är idag ska man helst ha en sekelskifteslägenhet i centrala Stockholm, ett typiskt skånehus på Österlen (med överambitiös men "underhållsfri" trädgård samt resa weekend till Marocko o handla de rätta inredningsprylarna.
Man måste nog klona sig själv för att hinna med

2017-06-06 @ 21:40:52
Postat av: Emma

Så himla vackert Frida och jag måste också hålla med flertalet kommentarer. Det står Frida på huset och jag tror verkligen att killarna hade älskat att tillbringa sina sommarlov där. Iallafall tills de kommer upp i tonåren... Detta är lite för fint för att ni ska släppa det..

2017-06-06 @ 21:58:00
URL: http://byemmak.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Sommarhus ska ha bättre kök än ens vanliga, för är det någon gång på året man är mycket i köket så är det semestertider under småbarnsåren. Det där köket håller inte måttet, vem ställer en spis i hörnet utan avställning? Stort irritationsmoment, som raskt tar bort all avslappning och bara blir ännu en sak som måste fixas innan man kan ta det lugnt. Sånt Som man inte stör dig på om man hyr ett ställe, men dom blir en stressfaktor i ett eget ägt hus.

2017-06-07 @ 03:15:01
Postat av: Kristin

Men du vill ju ha det! Det kommer aldrig komma ett perfekt tillfälle, och livet är kort! Go for it :-)

2017-06-07 @ 08:23:26
Postat av: A-mamman

Sandra - det är underbart att komma hemifrån vardagen! Även om man åker till en plats med lägre materiell standard, som ofta är fallet med sommarhus i Sverige.
Det här såg visst vackert ut men passar nog bara dem som gillar öppna fält och blåst, tror jag. Det finns ingen skog i sikte ju :)

2017-06-07 @ 09:09:25
URL: http://www.amamma2.wordpress.com
Postat av: Anna Nilsson

Fint! Fast visst är det Gislöv? Nöbbelöv ligger en bit bort.

Svar: Står Nöbbelövs socken i bostadsbeskrivningen :) Men Gislöv kanske är mer korrekt benämning.
Trendenser

2017-06-07 @ 12:17:24
Postat av: Anna Nilsson

Aha, Östra Nöbbelöv! Då förstår jag! Som österlening har jag ändå inte 100% koll på geografin här, men nu när jag kollat på kartan förstår jag var du menar! Det är ett fantastiskt läge. Nere i Gislövshammar är det också magiskt fint, fast där ligger husen ganska tätt. Kör dit och kolla nästa gång ni är här, om ni inte redan gjort det.

2017-06-07 @ 13:18:29
Postat av: Jenny

Hej! Jag tycker också att Ni ska köpa huset. Så lätt att ångra sig och då är det borta. Om Ni köper och ångrar Er kan Ni ju alltid sälja. En sådan pärla tappar nog inte sitt värde. Under småbarnsåren kan man anlita Farmartjänst eller Seniorkraft eller någon annan arbetskraft som klipper gräset, trädgården behöver inte alltid vara perfekt. Barnen är väl nära varandra i åldern så då kommer de säkert att leka mycket med varandra, vilket minskar kravet på att ha lekkamrater hela tiden. Slå till innan det är borta!

2017-06-07 @ 19:41:23
Postat av: Estela

Vilket vackert hus och underbar läge, håller tummarna att du köper det här huset eller nåt liknande nån annan gång.
Lycka till. ☀️

2017-06-09 @ 00:09:35
Postat av: Jenny

Frida! Jag kan bara säga att jag förstår precis! Som en dröm♥

2017-06-21 @ 16:43:44
Postat av: Hans

Hej Frida!
Vill bara berätta att nu har vi köpt det här fantastiskt fina huset som vi blev lika förälskade i som du!
Vi lovar att vara snälla ägare ;)

2017-06-29 @ 22:30:13

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL