Veckans söndagssummering v 28 - 2017

Eftersom många PR-byråer, bloggare och mäklare passar på att ta välförtjänst semester i juli - så gör även min nyhetssummering det. Mellan vecka 28 och 31 bjuder jag istället på en annan slags söndagsummeringar med tips på intressanta inredningsfilmer, intervjuer och poddavsnitt inom inredning och design. Perfekt för dig som är ledig och vill ha lite uppslag på "sommarsurf för inredningsnördar"!

Söndagssummeringen i dess vanliga form är tillbaka igen söndag vecka 32!
 
VECKANS NETFLIX-TIPS
Grand Designs
Jag följer inte särskilt många renoverings- eller husprogram på linjär TV, men måste erkänna att jag fastnat för den brittiska serien Grand Designs på Netflix. Dramaturgin är enkel, arkitekturen spektakulär och (vansinnes-)projekten avlöser varandra. En serie av dokumentära avsnitt där man får följa olika husbyggen (och livsöden) under flera, flera år. Från första spadtaget till färdigt hus. Ett titt-tips till er som inte redan upptäckt!
  
VECKANS YOUTUBE-KLIPP

Nowness on Design: Bellman Drinking glass theory
Ilse Crawford förklarar och exemplifierar vikten av god design, med hjälp av Ingegerd Råmans vattenglas. Ilse är så cool, och klok.

VECKANS TED-TALK 
The design genius of Charles + Ray Eames
Eames Demetrios är barnbarn till det legendariska formgivarparet Charles & Ray Eames som står bakom flera av vår tids största designikoner. I detta TED-talk berättar han mer om sin farfar och farmor. Intressant, personligt och oväntat. 
 
VECKANS PODD / ÖRONGODIS
Sveriges Radio: Li Pamp om designlegendaren Hans Wegner 
Erik Blix pratar med designexperten Li Pamp om den danska formgivaren Hans Wegner, berömd för att ha gjort en mängd designstolar som blivit klassiker i vår tid. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack Frida! Vilket bra och roligt initiativ. Du är också en väldigt klok person - uppskattar denna typ av tips från dig - alltid högkvalitativt. Glad sommar!

2017-07-16 @ 16:19:14
Postat av: Anna

Klockrent upplägg nu på sommaren när man har mer tid att slösurfa sig. Hoppas också innerligt att du får vara lite ledig nu! Väl förtjänt efter ett helt år av söndagssummeringar. Tänker ofta på Residence som försökte kopiera detta konceptet på sin webb men inte höll ut många veckor i sträck. Kontinuiteten du har är oslagbar! Skön sommar till dig och de dina.

2017-07-16 @ 16:37:08
Postat av: Inredningshjälpen

Ilse Crawford är ju en stor idol, förebild och inspiratör för mig och nu ännu mera!

Njut av sommaren!

Kram Anette

2017-07-16 @ 18:44:46
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Sarah

Riktigt trevlig ny struktur!

2017-07-16 @ 20:39:16
Postat av: Lina

Det här var en kul kategori! Älskar Grand Designs men har inte kollat på det på flera år. Finns alla sesångerna på Netflix eller är det bara de senaste/några utvalda?

2017-07-16 @ 22:29:05
URL: http://https://linaekholmblog.wordpress.com
Postat av: Nini Tjäder

Har man inte Netflix så kan man se Grand Designs på TV 7. För närvarande repriser men om man inte sett dem förr så. Ett av mina favoritprogram.

2017-07-17 @ 08:58:07
URL: http://www.ninisworld.com/wordpress
Postat av: Martina

Tack för tips!!

2017-07-18 @ 01:37:21

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL