Stylingtips: Visuell vikt

Många inredningsmagasin och stylister svänger sig med begrepp som kanske inte alltid är så enkla att hänga med på eller förstå när man inte är skolad inredare. I samband med säsongsskiften mellan sommar och höst/vinter pratas det ofta om "lätt" respektive "tung" inredning. Logiskt på ett sätt, men vad betyder det egentligen i praktiken. Det handlar ju nämligen inte om vad saker och ting faktiskt väger i kilo räknat, utan om den upplevda eller så kallade "visuella vikten". Men vad är det då vi människor sägs uppfatta som tungt respektive lätt? Här är några exempel
Enligt samma idé om visuell vikt kan man "lura" ögat och kompensera problemytor genom att inreda med motsatsen. Alltså. Bor du stort kan du dribbla bort den ekande och tomma känslan genom att välja större och visuellt "tyngre" möbler. Även mättade färger, många detaljer och hög densitet fyller ut och skapar tyngd. Liksom det omvända. Om du bor litet och trångt kan du lura sinnet genom att välja en ljusare och mer transparent inredning som går i kallare nyanser och har enklare former. Kanske låter flummigt men jag tycker det hjälper att ha med sig detta i bakhuvudet när man kört fast eller ska ta sig an ett nytt inredningsprojekt. Testa du med!

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag älskar denna typen av inlägg, din blogg går från klarhet till klarhet!

2017-07-27 @ 21:02:41
Postat av: A.

Så himla bra! Gillar dessa slags inlägg mkt mer än bara fina bilder. Här kan jag lära mig nya sätt att se på det jag redan har att jobba med. Tack!

2017-07-27 @ 21:14:26
Postat av: Ida

Tack! Jag älskar såna här inlägg. Jag är verkligen inget inredningsproffs men med såna här inlägg lär jag mig mer och mer praktiska tips jag kan använda mig av i inredningen av mitt eget hem.

2017-07-28 @ 07:34:52
Postat av: Terhi

Du är verkligen super duktig på att förklara olika koncept. Lär mig massor på din blogg.

2017-07-28 @ 08:35:57
Postat av: Ann

Det här var nytt för mig. Tack för att du delar med dig!!

2017-07-28 @ 14:50:47
Postat av: Anncha,stiligahem

Vilken bra lista du gjort. Framför allt detta med diagonala och horisontella linjer har jag inte tänkt på som tungt och lätt. Önskar dig en trevlig helg

2017-07-28 @ 19:00:38
URL: http://stiligahem.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL