Sponsrat inlägg: Min köksdröm, i samarbete med Ballingslöv

I samarbete med Ballingslöv har jag låtit filma vårt köksbygge här hemma i en webb-TV-följetong. Tanken är att bjuda på inspiration och visa exempel på hur man kan göra för att rita om ett typiskt standardkök till en skräddarsydd lösning, i en helt normal bostad. Ett nyfunkis-radhus! För till skillnad från många andra inredningsbloggare bor jag ju inte i en sekelskifteslägenhet eller i något ouppnåeligt flott slott. Vi har istället valt en betydligt enklare lösning under småbarnsåren eftersom vi vill fokusera vår tid och energi på annat än krävande underhållsarbete och renoveringar just nu. Kanske är det fler som kan känna igen sig i det?
 
Men, det livsbeslutet betyder ju inte att man inte vill bo fint och trivas i sitt hem för den sakens skull. För mig är köket en av de viktigaste platserna i ett hus, men vårt var väldigt slitet och alla val var gjorda av byggbolaget och de tidigare ägarna. Inte av oss. När vi flyttade in försökte vi oss först på en lightrenovering. Vi lämnade in luckorna på ommålning och hade planer på att byta både bänkskiva och kakel, men blev avrådda eftersom stommarna började skeva. Det kändes som en allt för kortsiktig lösning att tillfälligt sminka över något som redan var trasigt och betydligt mer hållbart att börja om - med rejäla material och långsiktigt hållbara val. 

Eftersom jag hade bra erfarenhet av Ballingslöv från tidigare inredningsprojekt och gillar deras svenska design och kvalité föll valet snabbt på just deras kök. Till min hjälp under processens gång har jag också haft en av Ballingslövs köksdesigners - inredaren Mija Kinning - och i filmserien kommer ni att få följa både mina tankar och hennes input genom hela beslutsprocessen. För det är otroligt många val som ska göras när man bygger om ett kök. Både praktiskt och estetiskt. Allt från luckor och beslag till optimal planering. Inte minst för oss som växande familj med ännu ett barn som ska få plats och en matglad 3,5-åring som gärna vill vara med och kocka i köket. 

Slutligen, för er som undrar över det ekonomiska upplägget så har vi inte fått något gratis utan har köpt och betalt för köket privat och Ballingslöv har sedan betalt för den annonsmärkta exponeringen och filminspelningen - helt enligt konstens alla regler. Så jag hoppas innerligt att samarbetet inte ska upplevas otydligt eller vilseledande på något vis. Och eftersom det just har varit en privat investering kan ni också lita på att alla val och beslut helt och hållet är våra egna.
 
Med det sagt - här är första delen i en serie om tre där ni får följa min köksdröm. Från start till mål! 

* Inlägget presenteras i samarbete med Ballingslöv

Kommentarer
Postat av: Per

Kul, alltid roligt med kök och tankar kring det. Brukar ju inte vara något som man så enkelt (eller billigt) kan göra om.... Valde faktiskt Mija Kinnings kök för Ballingslöv, det som hon visar i deras film i peppargrått, grönt och mässingsklädda lådfronter på köksön med askskiva nu när jag bytte boende. Jäkligt nöjd med valet än så länge ;) Ska bli kul att se vad ni kokar ihop.

2017-01-26 @ 23:15:02
Postat av: Marie

Så himla spännande att få följa. Vi bor själva i ett 70-tals hus och drömmer om att göra om köket. Vi gjorde en light-renovering när vi flyttade in, men nu börjar den sjunga på sista versen.
All cred till dig/ er som har väntat med renovering tills man verkligen vet vad man vill ha och vad som passar ens hus. Så många rusar iväg och renoverar - innan de ens flyttat in.

2017-01-27 @ 02:10:57
Postat av: Anna

Vad roligt att få se! När kommer nästa avsnitt?

2017-01-27 @ 07:45:51
Postat av: Jenny R

Åhh jag vill också så gärna ta del av vad som sägs i filmen. Och de kommande två andra delarna förstås. Finns det någon möjlighet att få filmerna textade?

2017-01-27 @ 07:51:05
Postat av: Kristin

Superkul att följa!

2017-01-27 @ 10:25:51
Postat av: Inredningshjälpen

Åh det ska bli mycket spännande att följa, tror mig ana att det blir en ganska stor förändring.
Längtar själv efter ett nytt annorlunda och mera praktiskt kök, så jag förstår hur härligt det måste vara!

Kram Anette

2017-01-27 @ 10:51:49
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Frida

Åh så roligt att ni gillar.

Per: Det köket är ju supersnyggt, bra val!

Marie, jag håller med dig. Det är viktigare än man tror att ha tålamod och faktiskt känna in hur man rör sig, vilka skåp man använder mest och vilka behov man har i ett nytt boende. För att inte tala om hur ljuset faller och förändras under dagen. Det har varit frustrerande men jag är glad att vi inte gjorde detta tidigare, för då hade vi nog missat många detaljer som vi fick med nu :)

Jenny R: Jag kollar med Ballingslöv! Tack för feedback.

Nästa avsnitt kommer när filmen är klippt och klar, inom två veckor! Håll utkik!

2017-01-27 @ 10:54:04
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Frida

Anette: Ja, det kändes lite som att hälsa på hemma hos någon annan i början - innan vi hade vant oss med alla finesser och smarta lösningar i det nya köket. Och vi trivs så himla bra i rummet nu. Jag är så galet glad och nöjd. Men det har du kanske redan anat på mitt privata instagram ;) Kram!

2017-01-27 @ 10:55:43
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Sandra

Låter nästan som du har lite komplex för att ni inte bor i en "sekelskiftesdröm". Inte första gången du tar upp det. 70% av befolkningen bor säkert inte i det och ursäktar sig ändå inte..
Men till saken, allt är inte så svart o vitt. Jag förstår att man väljer att flytta in i ett underhållsfritt hem i småbarnsåren men...ni verkar ju trots allt renovera hela tiden? Tidsfråga innan badrummet ska fixas eller?
Köper man en någorlunda underhållen sekelskiftesvilla så tror jag inte man får mer jobb än med andra hus. Man behöver ju inte köpa renoveringsobjekt (gäller för alla typer av hus). Alla hus behöver trots allt målas om ca 15de år mm (det var säkert inte 100 år sen sekelskiftesvillan målades). Fönster behöver målas tak ska bytas o de nyare husen har ofta invändiga ytskikt som inte ens går att underhålla utan måste kastas ut. Gamla hus med original ytskikt slits vackrare (slitaget kan tom va charmigt) än laminatparkett, spånskivekök, plastlister mm. De flesta som flyttar in i 70 tals villor renoverar ju med. Menar bara att det inte riktigt finns två fack, de som väljer sekelskifte o renoverar o de som väljer nyare (funkis eller senare) o istället umgås med sina barn.

Svar: Vårt hus är en del av en bostadsrättsförening, så vi varken målar eller byter tak själva :)
Trendenser

2017-01-27 @ 11:21:16
Postat av: Anna

Jag kan inte annat än applådera mer bredd i bloggvärlden. Känner ofta att jag inte kan känna igen mig i alla fina renoveringsprojekt (tänker på Tant Johannas många flyttar genom åren) eller Starwomans och House of Philias gigantiska sekelkiftesvillor. Jag är jätteglad för deras skull att de kan bo så och tycker det är härligt på sitt sätt att läsa om men det ger mig inte så mycket tips till att ta med till mitt eget hem så hatten av för att du som en av de största vågar sticka ut från mängden Också glad för att du pratar praktiskt. Det är något jag saknar överlag i inredningsbranschen. Har höga förväntningar på nästa avsnitt ;)

2017-01-27 @ 11:26:20
Postat av: Sandra

Skönt o slippa sånt. Därför betalar man en avgift. Som man själv istället kan spara när man bor i äganderätt o leja bort kontinuerligt underhåll. Man behöver alltså inte byta taket själv om man bor i en sekelskiftesvilla heller.
Men jag menade generellt jämförelsen mellan nytt o gammalt o syftade även till ditt gamla blogginlägg som inte verkade handla direkt om bostadsrättsföreningar. Tror heller inte att du bor i en 70-tals villa som jag skrev :).
Ska bli spännande o se resultatet av köksrenoveringen, du är ju så sparsam med att annars visa upp ditt hem. Nyfiken!

2017-01-27 @ 11:44:29
Postat av: Lotta

Skulle vilja förstå ditt hållbarhetstänk kring att byta ut ditt kök.

2017-01-27 @ 11:56:13
Postat av: Karin

Åh, vad kul med nytt kök! Jag förstår er verkligen att ni vill ha ett nytt kök som är praktiskt men att ni samtidigt inte bor i ett sekelskifteshus. Men så trist att ett kök som är mindre än 10 år både är svårt att jobba i och det redan börjar gå sönder. Med Mija vid rodret har ni ju alla förutsättningar att det kommer bli (har blivit) smashing!
Jag är också i valet av nytt kök, och bor i ett 20-talshus. Det nuvarande köket har hängt med från 1968 (49 år) som vi målat om en gång. Jag vill ha ett nytt kök som ska ha förutsättningarna att hålla minst lika långt som det gamla och passar in i vårt hus. Vi arbetar nu med Byggfabriken så att vi får ett platsbyggt kök i massivt trä.

2017-01-27 @ 12:46:24
Postat av: Anna

Wiihhoo äntligen får vi se mer från ditt hem - så spännande. Jag längtar redan till kommande filmer!

2017-01-27 @ 12:46:52
Postat av: Maria

Vad kul med köksinspiration. Har själv en dröm om att göra om vårt kök här hemma ska bara få med mig mannen på samma spår så att säga!

2017-01-27 @ 12:52:11
Postat av: Anna

Snyggt jobbat Frida och köket blev ju så fantastiskt bra! Har ju fått chansen att se det i verkligheten nu när det är klart :)

2017-01-27 @ 12:53:25
URL: http://prickenoverlivet.se
Postat av: Christina Bolander

Åå vad kul och inspirerande! Älskar Mijas arbete och stilkänsla också - det blir totaltoppen detta! Vill se mera. Nu! C.

2017-01-27 @ 16:06:26
URL: http://www.hammarqvistdesign.se
Postat av: josefine

Frida, TACK för att du satte ord på 20-talshypens dilemma. Jag inspireras mycket mer av att kunna göra magi av de hus som de flesta av oss har råd/väljer att bo i; osexiga - men otroligt praktiska och kvadratgenerösa - 70-talshus eller som du, och även vi, bor i några decennier gamla radhus. Missförstå mig inte, jag tycker att sekelskiftesvillor är underbara och är en sucker för stuckaturer och bröstpanel men i ärlighetens namn - hur svårt är det att få till inspirerande och vackra bilder med en sådan tablå att tillgå? Man kan ju i stort sett sätta in en avfallscontainer där och det ser ändå snyggt ut. Nej tack, visa mig (som du gör och gjort), gärna med begränsad ekonomi och inte alltigenom bukowskisberoende inköp, hur man förvandlat ett kreti-och-pleti hus till något nytt så kommer jag vara en trogen följare!

2017-01-27 @ 16:22:29
Postat av: Lina

Oj vad proffsigt gjort. Även om det bara var et kort avsnitt så ska det bli spännande att följa med på resan. Tråkigt att det känns som att det ofta (?) blir ganska billiga lösningar när en ska köpa ett färdigt hus av ett byggföretag. Jag förstår att de behöver välja "standardlösningar" men ibland får jag känslan att de även valt det billigaste

2017-01-28 @ 20:20:08
URL: http://linaekholm.blogspot.se
Postat av: Angelica

Roligt att se en renovering av ett "helt vanligt hus". Missförstå mig rätt - det är jätteroligt och inspirerande att se dessa sekelskiftsdrömmar och nybyggda villor men det är dessa 70- och 80-talshus som jag själv växte upp i och troligtvis kommer att flytta till och då är det särskilt roligt att se renoveringar av något liknande. Mer sådant!

2017-01-29 @ 07:56:35
Postat av: Caroline

Så spännande och inspirerande! Ser fram emot kommande avsnitt och såklart resultatet! :) I videon såg jag en tallrikshylla (eller vad dessa kallas) på bänken, vart hittar jag en sådan?

Caroline

2017-02-01 @ 16:53:47
Postat av: Camilla

Toppeninlägg och väldigt fint och praktiskt kök!

2017-03-30 @ 11:04:00
URL: http://www.reloo.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL