Stylingknep: Regeln om udda antal i stilleben

Det mesta inom inredning och styling handlar ju om att skapa balans och harmoni, men när det kommer till dekorationer är tumregeln tvärtemot - att man ska låta udda vara jämnt. Vad som menas med det? Om du vill göra ett fint stilleben till soffbordet, bokhyllan, en byrå eller ett sideboard ska du undvika par och istället sträva efter obalans. Gruppera dina saker om 3, 5, 7, 9 osv enligt "regeln om udda antal". På så vis får ögat en bättre promenadväg och din komposition känns mer intressant att titta på. Testa själv så får du se!
 
Fler tips för att lyckas med ett stilleben:
- Gruppera sakerna istället för att sprida ut dem.  Ett enkelt nybörjartrick för att lyckas med det är att använda en bricka, några böcker eller ett fat som bas. 
- Jobba med olika höjder på sakerna du kombinerar. Tänk tripp, trapp, trull. 
- Sträva efter att bygga ditt stilleben i triangelformationer istället för boxiga och jämna fyrkanter/rektanglar. 
- Blanda gärna in olika strukturer och ytor (tänk motsatser och kontraster ex. mjukt mot hårt, matt mot blankt, slätt mot skrovligt osv).
Försök leda ögats väg som en "slalombana" genom ditt stilleben med hjälp av hur du placerar ut blickfången. Med andra ord försök sy den röda tråden lite mer i zick zack än med raksöm. Lycka till!
Foto: JM Hitta Hem / Emily Laye

Kommentarer
Postat av: Karin

Min lärare i silversmide menar precis det att det är det osymmetriska, icke perfekta och kontrasterna i olika ytor/material som skapar det intressanta i design och gestaltning och som drar blickarna till sig.

2017-02-22 @ 23:14:33
URL: http://vackertnaturligt.se
Postat av: Jeanette

Tack så mycket för det tipset. Absolut nåt jag ska ha med mig.

2017-02-22 @ 23:45:51
URL: http://jiathomsen.blogg.se
Postat av: Sarah

Älskar dessa inlägg 👍🏻👍🏻 Lär mig så mycket nytt!

2017-02-22 @ 23:47:26
Postat av: Jessica

Åh vilka bra tips, det ska testas i helgen!

2017-02-23 @ 08:20:49
URL: http://nouw.com/jessa
Postat av: Anna-Maria

Bra tips! Mitt tips är att samma princip i trädgården. Alltid udda antal perenner tex. :)

2017-02-23 @ 08:28:51
Postat av: Astrid

Hej! älskar verkligen din blogg och följer den slaviskt. Nu är det så att jag ska flytta in i ett relativt litet rum i en källare och har lite svårt att komma till underfund med hur jag ska inreda detta. Jag skulle verkligen vara så tacksam om du skulle kunna ge några tips på hur man bäst inreder rum med bristande ljusinsläpp, jag tycker att det är svårt att få till så rummet inte blir helt syrelöst och mörkt då det endast finns två små fönster högt upp på väggen.

Du är bäst!

2017-02-23 @ 15:40:54

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL