Annons

Arkiv: feb 2017

SPONSORED POST: #influencermeetup2017

I söndags gick årets inspirationsdag för inredningsbloggare av stapeln. Den här gången på Clarion Post i Göteborg. Det är nio år sedan jag tog initiativ till den här typen av konferens för första gången och de har sett lite olika ut varje gång. Årets tema var prissättning och reklammärkning av samarbeten i sociala medier. Vi hade ett helt gäng inspirerande entreprenörer som föreläste för oss. Bland annat Edvin som skapat succékonceptet Mapiful, Hans som grundat Royal Design, teamet bakom affiliateprogrammet Adtraction och inte minst Gunilla Welander från Reklamombudsmannen och Sofi Fahrman från Sofissnapshots / appen Left or right som bjöd på sig själva och sina erfarenheter. 
Frida Zetterström var vår moderator för dagen och höll även i en minst sagt aktiv frågestund. 
I år var även några av de största norska, danska och finska inredningsbloggarna med!
Och sedan avslutades kvällen med mingel och avsmakningsmeny, drinkar och middag!
Stort tack till alla samarbetspartners och engagerade deltagare för att ni gjorde den här dagen möjlig!
Foto: Alice J och Wfoto.se 
 
Inlägget presenteras i samarbete med de sponsorer som bidragit till genomförandet av detta event. Ett speciellt tack till:

Dagens kontor

Idag ”kontorar” jag från köksbordet för att återhämta mig efter gårdagens #influencermeetup2017 med efterföljande mingel och middag. Jag var inte hemma förrän strax efter 01 och borde vara helt slut som artist, inte minst på grund av höggravid – men efter en heldag fylld av intressanta föreläsare och samtal så känner jag mig tvärtom mer inspirerad än på länge. Tankarna sprakar ikapp med buketten jag fick efter mitt föredrag. Det liksom spritter under hårstråna. Stor tack till alla som kom igår, till mina kollegor som hjälpte mig ta projektet i mål och inte minst till föreläsarna och sponsorerna. Och Sofi. Du var mer inspirerande än jag hade hoppats på. Tack. Bildrapport kommer inom kort!
 

ANNONS: Tävla & vinn klädhängaren Streck Profil

Den här veckan har en läsare chans att vinna klädhängaren Streck Profil från ILX Interiör, värd 1995 kr. Klädhängaren är handgjord och tillverkad i mattsvart stål i måtten 187 x 30,5 cm. Förutom klädhängare designar ILX Interiör bord i stål och valchromat. Produkterna tillverkas genuint för hand vilket gör de unika och personliga. För att delta i tävingen ska du svara på följande på frågor i kommentarsfältet inom en vecka, lycka till!
 
1. Vad skulle du mer vilja se i ILX sortiment?
2. Vilken produkt i ILX sortiment är din favorit? Motivera kort varför.
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Emma som kommenterade 2017-03-02 @ 09:48:41 Maila dina kontaktuppgifter (adress och telefonnummer) till frida.ramstedt[snabel-a]trendenser.se

 
Tävlingen pågår tom 6/3 2017 kl 09.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från ILX Interiör. Dess beslut kan ej överklagas. En klädhängare ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Veckans Söndagssummering v 8 – 2017

Eftersom jag har fullt upp med eventet i Göteborg idag fattar jag mig kort och låter veckans svep passera i raskt tempo. En mix av lanseringar och pressvisningar, diskussioner och…. moraliska aspekter av bloggandet? Scrolla och kolla! 
Svenska Linum går från klarhet till klarhet i sitt varumärkesbyggande och har släppt en serie hyllade bilder på sina vårtextilier i veckan. Visste du att de dessutom enbart använder Oeko-Tex-godkänd infärgning i ett slutet vattensystem. Heja! 
Skultuna lanserar en ljusstake som Thomas Sandell formgav redan 2009 exklusivt för anrika restaurangen Teatergrillen i Stockholm. Nu finns den även till försäljning.
Danska Georg Jensen lanserar en barkollektion i vår. Kolla in Manhattan HÄR!

Note Design i nytt samarbete: 20x Sørensen Fine Leather  by Note
Till diskussionerna då… Martin skrev en krönika om designkopior och jag fick mig en skopa av kritiksleven efter det HÄR inlägget i veckan. Vad tycker du? Nej eller okej?
 
Och minns ni förra veckans Hemnetgodis? Forne inredningsbloggaren och numera ArkDes-medarbetaren Sandra Nolgren skrev ett kritiskt facebookinlägg om avsaknaden av funktion i köket, som Husligheter hakade på med befogad kritik om vissa val. Och vips kokade kommentarsfältet…. En fågel viskade i mitt öra att säljaren och mäklaren av nämnda objekt sedan hört av sig med önskemål om att inlägget skulle tas bort eftersom diskussionen påverkar försäljningen och en privatpersons satsning och ekonomi. Klurigt. Har vi som bloggar ett ansvar där eller är det självklart att man får tycka vad man vill – oavsett hur stor man är? Vad tycker du?   
 

Några notiser
– Patrick Demarchelier ställer ut på Fotografiska 24 februari-14 maj
– Amelia Widells MelMelli lanserar fler möbler
– Kents sista bilder auktionerades ut på Bukowskis

– Konsumentverket agerar mot Trademax efter klagomål om missvisande prissättning
– Läser du tidningar? Läs då detta.

På tal om danskar. Aiayu öppnar en ny konceptbutik på Store Straendstrade 12 i Köpenhamn i början av mars! Hurra, ännu en anledning att åka dit på en weekend i vår. Veckans mest ombloggade Hemnet-span? Denna pärla på Drottninggatan 55 i Helsingborg tar hem matchen. Skön söndag till er!
Foto: Linum, Skultuna, Georg Jensen, Note design, Faye Toogood, Aiayu, Valvet.se

Helgens bästa

Jag åkte ner för ett besök på Varbergs BB i veckan och på vägen hem svängde jag förbi Second Chance för att spana efter rekvisita till ett jobbprojekt. Oavsett vad man tycker om loppisar så är denna förmodligen en av de bästa på västkusten. Så ren och välsorterad och ändå alltid fylld av fynd. Jag fick med mig en hel del, bland annat en knappt använd pepparkvarn från Peugeot i trä och en fin keramikskål till vårt kök, för 7 kronor stycket! Nu ska jag laga lördagsmiddag och lyssna igenom veckans avsnitt av mina favoritpoddar som jag sparat lite på. Helgens skönaste stund!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Vårens inredningsprojekt

På fredagar brukar det vara lite lugnare på kontoret så då passar jag alltid på att boka in intervjuer. Imorse blev jag uppringd av journalister från flera olika inredningstidningar och en gemensamt återkommande fråga handlade om vilka projekt jag ser fram emot i vår. Jag var faktiskt tvungen att tänka efter. Länge. Jag ska ju föda barn, det känns som en tillräcklig prövning (och omöblering?) i sig. Men det är klart, några inredningsrelaterade justeringar finns ju alltid i bakhuvudet… 
En ny vardagsrumsmatta
Kasthalls mjuka matta Moss har funnits på min önskelista under alla de 12 år jag bloggat om inredning. Även när ryorna var ute i kylan, kanske ska tilläggas. Nu när vi bytte golv i huset gjorde vi en rockad på nedervåningen och plötsligt är vi en matta kort. Det är dags att slå till med andra ord. Måste bara bestämma mig för rätt nyans. 
Byta till en natursäng
Så snart graviditeten har passerat och kroppen återgått till det normala igen står en ny säng på inköpslistan. Jag behöver läsa på och göra hemläxan kring natursängar i vår. Madrasser innehåller så mycket konstiga saker och sängen är ju den möbel vi kanske spenderar allra mest tid på i livet. Just nu står valet mellan IKEA’s natursängar, Hildings allergitestade diton, Tyska Prolana och Hästens. Tips någon? 
 
Laga lampan
Jag blev även intervjuad av redaktionen bakom Rullavagn.nu idag och en av deras frågor handlade om huruvida någon kär designpryl åkt i golvet under småbarnsåren. Det dröjde tills vi hade lagt på innan jag kom underfund med svaret. Min PH 3/2 saknar ju den understa glasskärmen. Men inte på grund av 3,5-åringen utan hans trötta pappa som missade hallbyrån och råkade slänga nycklarna på lampskärmen istället… I vår ska jag komma till skott och beställa den reservdel som saknas. Fördel designklassiker, de går att laga – även 9 år efter inköpstillfället!
 
Fixa det sista i uterummet
Alltså ärligt talat. Det är en skam att jag inte gjort klart detta tidigare. Men innan sommaren ska allt i vårt uterum skruvas upp, vitrinskåpet fixas till och det sista piffet komma på plats. Jag lovar!

Tvätta trätrallen och bygga insynsskydd
En annan sak som behöver ske innan försommaren är en rejäl tralltvätt och en byggnation av ett insynsskydd på baksidan. Det är ju relativt lätt fixat, kanske just därför har det tagit onödigt lång tid. Men om jag skriver upp det här kommer jag inte undan. Redovisning utlovas!

Sponsored post: Inspirationsdag för Influencers 26/2 i Göteborg

Nu på söndag arrangerar jag en ”Inspirationsdag för influencers inom inredning” med ett späckat program av föreläsare och aktiviteter. Syftet med dagen är att vi som bloggar och instagrammar ska få tillfälle att träffas, byta erfarenheter och utvecklas. Förutom att de flesta stora svenska namnen är på plats i Göteborg så kommer även några av Norge, Finland och Danmarks största influencers inom inredning att delta.

Jag kommer att ge tips om prissättning och berätta om mitt arbete i Sveriges Annonsörers projektgrupp som ska ta fram en gemensam mätvaluta för influencers, Reklamombudsmannen är med för att räta ut alla frågetecken kring annonsmärkning i sociala medier och modeprofilen Sofi Fahrman håller en inspirationsföreläsning där hon bjuder på erfarenheter / lärdomar från sin bransch. Vi avslutar med en paneldebatt där alla har möjlighet att ställa frågor och sedan äter vi middag tillsammans.

 
Eftersom det här är ett slutet event med platsbegränsning krävs föranmälan och registrering. Biljetten kostar 395 kr inkl fika och middag. Vi har totalt 150 stolar i lokalen, men 10 av dem är i skrivande stund lediga på grund av sena avbokningar / återbud. Har du en inredningsblogg eller ett instagramkonto och skulle vilja delta på söndag? Maila oss på [email protected] så skickar vi mer information. Hoppas vi ses!
 
 
* inlägget innehåller reklam för ett event arrangerat av Trendenser

Stylingknep: Regeln om udda antal i stilleben

Det mesta inom inredning och styling handlar ju om att skapa balans och harmoni, men när det kommer till dekorationer är tumregeln tvärtemot – att man ska låta udda vara jämnt. Vad som menas med det? Om du vill göra ett fint stilleben till soffbordet, bokhyllan, en byrå eller ett sideboard ska du undvika par och istället sträva efter obalans. Gruppera dina saker om 3, 5, 7, 9 osv enligt ”regeln om udda antal”. På så vis får ögat en bättre promenadväg och din komposition känns mer intressant att titta på. Testa själv så får du se!
 
Fler tips för att lyckas med ett stilleben:
– Gruppera sakerna istället för att sprida ut dem.  Ett enkelt nybörjartrick för att lyckas med det är att använda en bricka, några böcker eller ett fat som bas. 
– Jobba med olika höjder på sakerna du kombinerar. Tänk tripp, trapp, trull. 
– Sträva efter att bygga ditt stilleben i triangelformationer istället för boxiga och jämna fyrkanter/rektanglar. 
– Blanda gärna in olika strukturer och ytor (tänk motsatser och kontraster ex. mjukt mot hårt, matt mot blankt, slätt mot skrovligt osv).
– Försök leda ögats väg som en ”slalombana” genom ditt stilleben med hjälp av hur du placerar ut blickfången. Med andra ord försök sy den röda tråden lite mer i zick zack än med raksöm. Lycka till!
Foto: JM Hitta Hem / Emily Laye

Lookalikes: Vaser med lock

Jag är ledsen om jag blir lite upprepande mot Mio, men jag tycker det är så trist att se svenska formgivare bli överkörda av en stor kedja. För det går ju inte att misstolka likheten mellan dessa två. Eva Schildts vas Äng från Klong (som har vunnit pris för bästa inredningsaccessoar av Elle Decoration 2014) och blivit en nutida klassiker med sitt utmärkande och organiskt mönstrade blomsterstöd av massiv mässing – och Mios nyhet Lily som bygger på samma princip. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär? 
Bild 1: Vasen Äng från Klong, pris från 765 kr
Bild 2: Vasen Lily från Mio, 499 kr

Hemnetgodis: Aschebergsgatan 1

Jag fastnade för de egengjorda tavlorna i den här lägenheten som preciiiis plockades ner från Bjurfors Göteborgs hemsida (men fortfarande finns att beskåda på mäklaren, fotografens och stylistens instagramkonton). Kolla in @bjurfors_goteborg eller @fotografalencordic eller @sarahwidman – som ju är upphovskvinnan bakom. 
Foto: Alen Cordic, Bjurfors Göteborg
1 4