Veckans söndagssummering v 51 - 2017

Det känns en aning hysteriskt att publicera en söndagssummering på självaste julafton. Men, det har ju helgdagen till trots ändå varit en full arbetsvecka (med tillhörande nyhetsflöde) dessförinnan och kanske är det fler än jag som vaknar tidigt om morgnarna och blir glada för lite förströelseläsning såhär i ottan. Här kommer i alla fall en summering med vecka 51's viktigaste inredningsnyheter!

Tine K Home har visat upp sin nya vårkollektion FEEL, som släpps redan 28/12. 
Beckmans-studenten Sarah Hasselqvist vann Svenskt tenns stipendium med sitt fat. 
Kähler inspirerar till nyårsdukningen med nya pressbilder på sitt porslin Hammershøi. 
Residence är aktuella med den tredje upplagan av sin populära ”bookazine”.
By Lassen lanserar en ny stol, som dem kort och gott har döpt till ”Lassen Chair”. 
Svenska Voice kommer att nylansera sitt varumärke genom att utöka från förvaringslösningar till möbler, inspirerat av modevärldens ”essentials” - på svenska översatt till ”basplagg”.
Thomas Sandell formger exklusiva inredningsdetaljer för Habo som också släpper nya fasadsiffror i samarbete med typsnittsbyrån Letters of Sweden. Se mer HÄR. 
 
Notiser: 
- Scorett satsar på konstgalleri och spel i sin nya butik
- IKEA förlänger sin city-närvaro
- Panduro gasar och öppnar i Tyskland
- B
eckmans designhögskola får en ny rektor i Karina Ericsson Wärn
- Georg Jensen hyllar Henning Koppel under 2018
- Och Sveriges Annonsörers jurist går ut i en intervju gällande Kissie-rättegången och reklammärkning på sociala medier. En slutgiltig dom kommer dock dröja.
Linnéa Samléns styling för IKEA Livet Hemma tog ett ärevarv i sociala medier, inte minst för den inspirerande tavelväggen som kan fixas DIY av den konstnärligt lagde.  
Domo Design har teasat om ett sitt samarbete med Colored By, släpps 6 februari.  

Kristina Stark firar 25 år som formgivare med ett nytt varumärke 2018, Stark Cylinder. Spännande! Veckans mest ombloggade hem är det i dubbel bemärkelse. Det som tidigare var Metromode-profilen Petra Tungårdens hem, och numera bloggaren Dashas dito, är nämligen till salu igen. Fler bilder HÄR. Fin juldagsaftonsmorgon till er alla!
Foto: TineK, Svenskt tenn, Kähler, Residence, ByLassen, Voice, Domo, Erik Olsson


Kommentarer
Postat av: Fröken Minimalist

God jul!

2017-12-24 @ 07:32:43
URL: http://frokenminimalist.blogspot.se
Postat av: Linda

Gillar dina veckosummeringar. I övrigt tycker jag att bloggen har blivit opersonlig och tråkig mot vad den var innan. Inslaget lika som bär känns väldigt uttjatat. Du förespråkar ju hållbarhet och jag förstår inte varför du då lägger upp bilder på likadana prylar i billigare variant/kopia. Saknar personliga inlägg som du hade förut, om saker du köpt eller gillar tex. Hoppas på lite förnyelse nästa år åt det mer personliga hållet, mindre tävlingar och bort med lika som bär som du kört i åratal.

2017-12-27 @ 19:49:15
Postat av: Denice

Oj vad roligt att se en av mina bästa vänners sambos typsnittsbyrå omnämnas i din blogg! Heja Göran!

2017-12-27 @ 21:22:46
Postat av: Sarah

Linda - Frida förespråkar ju även designklassiker före kopior så där har väl hållbarhet genom att välja kvalitet / upplysa om kopiorna istället för att kalla dem budgettips som magasinen en relevans?

Önskar dock mer personliga inlägg nästa år. Kan hålla med om dem biten, men fortsätt gärna vara kritisk då ingen annan i branschen verkar våga säga emot sina annonsörer.

2017-12-27 @ 23:47:03
Postat av: Anonym

Hej! Har du skrivit något om alla dessa gamla fina våningar där man väljer att flytta köket från ursprungsplats till mitten av lägenheten? Förstör våningen totalt! Oftast hamnar köket i fel läge och man förstör fin gammal fiskbensparkett. Otroligt synd! Vill man ha öppen planlösning och centralt beläget kök är det bättre att köpa nyproducerat.

2017-12-31 @ 08:10:19
Postat av: Emma T

Himla fin stol, men kanske lite lik &traditions catch?

2018-01-01 @ 22:36:11
URL: http://emmassamling.wordpress.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL