Trendensers loppislista 2017

Såhär års brukar det ju finnas gott om tid och tillfällen att spana runt på loppisar, men jag får ofta total black out när jag väl har chansen att fynda. Av den anledningen har jag anammat de luttrade lopparnas tips att alltid ha en minneslista i mobilen där man skriver upp "saker man söker". Här är vad som finns på min radar i sommar. Kanske något som kan inspirera flera? Om inte annat vill jag tipsa dig att göra en egen loppislista.
1.) Böcker
Det råder sällan trängsel kring boklådorna så fyndchanserna är goda. I år är jag på jakt efter foto- och konstlitteratur av alla de slag. 

2.) Smörknivar och udda bestick
Istället för att jaga udda porslinstallrikar som alla andra tänker jag kasta mig på de övergivna besticklådorna i år. Vad jag letar efter? Snygga smörknivar. Denna finns på Artilleriet men min dröm är en från Jernbolaget Eskilstuna

3.) Fina sällskapsspel
Vi spelar ofta Backgammon på semestern och jag skulle vilja hitta ett fint vintagespel i en trälåda. Är också spekulant på ett snyggt gammalt schackspel.

4.) Skulpturer / byster
Skulpturer och byster i gips, keramik. terracotta eller porslin är så fina att ställa i bokhyllan/vitrinskåpet. Som bokstöd eller bara som dekoration.

5.) Gamla växter
Jag har helt tappat lusten för kedjornas turbouppdrivna och sorgligt klena dussinkrukväxter. Min högsta önskan är att komma över en äkta tantblomma, alltså en som har fler år på nacken än man vågar räkna till.
 

6.) Tennljusstakar
Att leta ljusstakar är väl att betrakta som en loppisklassiker men fyndchanserna för kvalitetsmaterial som silver, mässing och tenn är stora så varför inte? Min radar är specifikt inställd på Munka Swedens klassiska ljusstakar med kulfötter. 

7.) Udda äggkoppar
Mitt loppisällskap (svärmor och svägerska) håller på att bli tokiga av mitt äggkoppsletande. I hur många år har jag letat efter den perfekta modellen som rymmer både skal, smör och gräslök? Nåja, lyckas jag inte i sommar kan jag trösta mig med att dessa äggkoppar numera finns i nyproduktion...

 

Vad letar du efter i år? 
Dela gärna med dig av din lista i kommentarsfältet för tips och inspo!


Kommentarer
Postat av: Anna-Maria

Intressanta saker du letar efter! Tantblommor har jag många av. Satsa på porslinsblommor, de är lättskötta och långlivade. Växer hyfsat snabbt också!

2017-08-04 @ 08:28:08
Postat av: Li

Jag letar efter citruspress i glas, små sockerkaksformar, träleksaker, dockvagn i trä samt tefat (små fat där man kan lägga sin tekula).

2017-08-04 @ 08:36:46
Postat av: Anna

Åh så bra idé!
Här är några grejor jag kan tipsa om att leta efter

Korgar:
Mangelkorgar, bröstkorgar, picknickkorg, brickor. Finns ofta i fantastisk kvalité för inga pengar alls.


Vinöppnare:
Älskar att botanisera bland udda-prylarna i köksavdelningen och vin/korköppnare brukar det finnas gott om och fantasifulla dessutom. Vill hitta den optimala!

Lampfötter:
Perfekt att plocka fram i höst när det blir mörkt.

Tavelramar:
Blunda för innehållet och köp tavlor efter hur ramarna ser ut!


2017-08-04 @ 08:42:34
Postat av: Anna igen

Bröstkorgar 😂😂😂😂menade BRÖD-korgar förstås! Damn autocorrect!

2017-08-04 @ 08:43:41
Postat av: Stins

Kul lista!
Jag letar alltid efter oljemålningar och även andra typer av konst. Det är svårt att hitta men jag ger inte upp. Även tavelramar är kul att kolla efter.
All typ av silvercorpus och glasvaser letar jag efter.

2017-08-04 @ 09:15:14
Postat av: Eva

Letar alltid efter sällskapsspel och små serveringsskålar med ett visst mönster på.

Annars är mina bästa fynd hittills tre st lampor/lampfötter ifrån Karlskrona Lampfabrik samt ett mindre förvaringsskåp ifrån NK Möbler.

2017-08-04 @ 09:22:26
Postat av: Eva

du och din blogg är så himla bra! Blir alltid så glad när ett nytt inlägg har postats för det är alltid så intressant och läsvärt! Letar alltid efter loppisfynd, just nu är jag på jakt efter Lisa Larsons hundskulpturer men det är jag ju långt ifrån ensam om.

2017-08-04 @ 10:14:51
Postat av: Inredningshjälpen

Åh, jag blir alltid så imponerad och lite avis när jag ser dem som gör fina loppisfynd, själv brukar jag mest rota runt bland skräp och komma hem tomhänt.
En fin smörkniv var ett bra tips , favorit är nämligen puts väck försvunnen hemma hos oss.

Kram Anette

2017-08-04 @ 11:54:25
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Jennie

Bra tips! Själv är jag alltid ute efter fina krukor (både inne och ute), trädgårdsredskap (alltid bättre kvalité än i handeln. Om en inte vill köpa snordyrt) och ljusstakar. Älskar att fynda på loppis. Hittade mitt livs bästa fynd i en stor Lyngbyvas för 40kr bara häromdagen.

2017-08-04 @ 15:18:59
Postat av: Ann

En glasvas till långskaftade rosor :-)

2017-08-04 @ 17:27:42
Postat av: Hildur - fixaodona.se

Jag har haft loppis-paus i flera år nu - men nu letar jag precis som du efter smörknivar. Även ett vitrinskåp står på önskelistan som sedan skall få flytta in i vårt nya badrum. Det är på nåt sätt roligare när man vet att man letar efter något särskilt. Vill få in lite mer "nött" som kontrast till vårt nybygge.

2017-08-04 @ 17:57:27
URL: http://fixaodona.se
Postat av: Mia

Överst på min loppislista står kannor/bringare i porslin eller glas, gärna lite mindre med handtag. Används verkligen varje dag. Jag har även börjat köpa udda "samlartallrikar" med lokala motiv. Dessa har ju varit tänkta att ha på väggen och är oftast i superfint skick. Köps för att användas. Dessa behöver man inte leta efter, det dräller av dom på min favvoloppis och priset är 5kr...

2017-08-04 @ 19:16:19
Postat av: Sara

Den rutiga mattan från svenskt tenn i grå/vit skala.. 3X2,5m tyvärr får jag drömma vidare den verkar aldrig ha funnits!

2017-08-04 @ 19:53:41
Postat av: Emma

Li, jag har precis vad du söker! Supergulliga små sockerkaksformar och perfekta små tefat. Verkligen perfekta! Jag hoppas att du ser detta! =) Annars kanske Frida vill hjälpa till? Jag finns på Insta som Emser85!

Tack för em topplista Frida! Och tipset om att skriva upp.

/Emma

2017-08-04 @ 21:28:06
Postat av: Tina

Spanar alltid efter kristallglas. Insåg att det var svårt att hitta ett större antal likadana, köper därför glas om jag hittar ett par. Kravet är att de ska vara av en viss höjd, då ser det jämt ut när man dukar.

2017-08-05 @ 20:22:36
Postat av: Sanna

Kul!

Jag har precis fyndat ett jättefint gammalt tårtfat i glas med lock/kupa för 20 kr. 😊

2017-08-05 @ 20:42:58
Postat av: yrsa

Hej Frida! På mitt insta-konto retrohyllan6669 finns en skulptur som du letar efter – iaf är den väldigt lik den på din lista! ;) Mvh Yrsa

2017-08-05 @ 21:23:53
Postat av: Johanna

Så kul att läsa! Letar kust nu efter en gammal våg att ha i min kökshylla samt en golvlampa med tre armar och fina skärmar☺️

2017-08-06 @ 20:00:19
URL: http://ensllsam.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vad gäller bilder på väggar så vill jag ha endast originalverk bortsett från i kök och barnrum där jag vill hitta någon poster som fungerar som poster i sig självt, dvs. som inte är en reproduktion av ett verk. Tänker på t.ex. Enzo Maris La Mela som jag tycker är fin men tyvärr ganska uttjatad. Kan dock inte komma på någon annan att ha i stället. Har du tips på några? Vore toppen! Gärna inte alltför dyra.

2017-08-07 @ 00:42:01
Postat av: Karina

5an är SÅ SANT. Du borde öppna en blomaffär med blommor som verkligen är något att ha. :) Jag kommer!

2017-08-07 @ 21:01:40
Postat av: Händelsevis

Driv upp egna plantor så slipper du dussinvarianterna! Min avokado är två meter hög och redan klippt flertalet gånger. Även citronträdet är meterhögt nu. Jag planterade bara kärnor från frukter, superlätt!

2017-08-12 @ 11:32:46
URL: http://handelsevis.wordpress.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL