Veckans söndagssummering v 16 - 2017

Söndagkväll är ju synoymt med veckosummering för mig, det vet ni ju vid det här laget. Och denna vecka, inget undantag. Vilka branschnyheter som passerat revy sedan sist? Två fina mattor, två jubilerande sittdon, liksom två läsvärda texter / krönikor. Bland annat. Hoppas du hittar något du gillar!
Vi börjar på golvet. Det danska företaget Massimo har fått fin spridning på sin nyhet, mattan BUR-BUR. Handknuten av Afghan-ull som är allergivänligt och brandsäkert.
IKEA's nyhet IBSKER (en prisvärd sak i ofärgad flätad ull) har också fått stor spridning de senaste dagarna tack vare Pellas och Ragnars jobb för Livet hemma
Carl Hansen & Søn firar att Hans J Wegners skulle ha fyllt 103-år nu i april med en limiterad utgåva av Y-stolen i oljebehandlad alm med naturflätning. Stolarna har Wegners signatur och födelsedatum ingraverat på stolens insida. Specialvarianten kan endast beställas den 27 april 2017 och endast direkt via Carl Hansen & Søn.
För att fira Finlands 100-årsjubileum har Artek släppt en särskild serie av The Domus stol och Aalto 60 pall i honungsfärgad björk med mörkblå sits av renskinn.
 
Några notiser
- Vallgatan12 (interior) i Göteborg har gått i konkurs, men butiken drivs vidare i ny regi. Trist för oss fodringsägare som inte får betalt men bra att konceptet får ny chans. 
- Houzz och Esteriör öppnar en tillfällig Apartment Store på 250 kvm i Stockholm
- Så överlevde Granit stålbadet (lästips för er som kan logga in på DI.se)
- Martin gör upp med frukostfusket på Instagram, i en krönika för Residence
- Och Kristofer på DN raljerar över vår generations narcissism i sociala medier.
Veckans mest ombloggade objekt till salu? Inte helt lätt att kora. Den HÄR stylad av DreamHouseDecorations, fotad av Henrik Nero har snurrat några varv och den HÄR pärlan till salu på Gröna Vallen via Bjurfors Göteborg, stylad av Emma Fischer har fått välförtjänt uppmärksamhet. Fler bilder på den senare hittar du HÄR
Foto: Massimo, Ragnar Ómarsson, Carl Hansen, Artek, Henrik Nero/AW, Maria Sahlander Bjurfors 

Kommentarer
Postat av: Inredningshjälpen

Härligt spanat i vanlig ordning Frida, och helt klar uppfriskande med en designkopia (Balenciagas väska) som är i motsatta riktningen jämfört med andra kopior som ju allt som oftast är en försämring och pris-konkurrerande produkt.

Kram

Anette

2017-04-23 @ 21:44:52
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Susanne bengtsson Lund

Lika som bär fast tvärtom denna gång ? Apropå Ikea - balenciaga look a like..

2017-04-23 @ 22:02:03
Postat av: Maria Sahlander

Hej! Det är ju faktiskt jag som är fotograf till den här bilden!

Svar: Tack, har genast lagt till din info under bilden. Det stod inte på Bjurfors hemsida vad jag kunde hitta men nu vet jag.
Trendenser

2017-04-23 @ 23:23:48
URL: http://mariasahlander.se
Postat av: Thilda

Vet du var man kan hitta den otroligt fina trälisten med krokar och lilla hyllan i sovrummet??

2017-04-23 @ 23:44:38
Postat av: Therése

Hej!

Någon som vet vart hyllan på sista bilden kommer ifrån?:)

2017-04-24 @ 10:32:17
Postat av: Fanny

Hej!
Även jag undrar över hyllan med trälisten med knoppar, på sista bilden. Skulle verkligen uppskatta svar! :)

Svar: Det är säljarens privata hylla, så ingen vet men kolla direkt med mäklaren så kanske hen kan höra med den som säljer lägenheten. Emma som stylat visste inte tyvärr.
Trendenser

2017-04-24 @ 11:30:32
URL: http://nouw.com/prydam
Postat av: Lovisa

Hittar ingen info om att Vallgatan 12 gått i konkurs. Stämmer det verkligen? Vet att restaurangen med Yannick Tregaro i spetsen gick i konkurs runt årsskiftet, men i övrigt är butiken kvar? Hade ju varit så tråkigt om det är så, favorit i Göteborg.

Svar: Det var den information jag fick när de inte kunde betala min faktura och de hade utförsäljning av konst i helgen så tyvärr verkar det inte se ljust ut.
Trendenser

2017-04-24 @ 13:16:01
Postat av: Lovisa

Kanske är konsten och kläderna olika bolag precis som restaurangen var. Så att butiken lever kvar i någon form... Man kan ju hoppas.

2017-04-24 @ 13:53:25
Postat av: Emma

Rättelse: Sedan start är flera bolag involverade i butikskonceptet Vallgatan 12. Inredningsavdelningen kommer att fortsätta drivas under ledning av annat bolag än tidigare tillsammans med klädavdelning och restaurang.

Svar: Jaha, Yannick meddelade oss att Vallgatan12 interior gått i konkurs och att de därför inte kunde betala sin utestående faktura till oss så detta var ju en intressant rättelse. Kan jag komma i kontakt med dig Emma?
Trendenser

2017-04-24 @ 16:30:00
Postat av: Sofia

Y-stolen limiterad säljs även på andra sidor, tex Länna möbler :)

2017-04-25 @ 07:35:21
Postat av: Sofia

Y-stolen limiterad säljs även på andra sidor, tex Länna möbler :)

2017-04-25 @ 07:35:21

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL