Veckans söndagssummering v 37 - 2016

Söndag igen och dags att summera nyhetsveckan som gått ur inredningsbranschens perspektiv. Ingen idé att vara långrandig, ni vet vad som gäller så jag går rakt på sak. Vecka 37 har bjudit på en hel del nyheter, både "inom- och utomlands". Och ett litet frågetecken från mig. Scrolla och kolla!
Society Limonta har släppt sina nyheter för hösten och vintern 2016/17. Brända toner, terracotta och kola, mycket struktur men också ovanligt mycket mönstrat för att vara dem.

I februari släppte Superfront en begränsad kollektion handsmidda handtag i samarbete med Nutida Svenskt Silver. Nu släpps Pharmacy, Pluto och Reflection samt Mini Reflection i 3 nya metaller: aluminium, mässing och koppar. Samtliga är solida och obehandlade vilket ger dem en fin patina med tiden. 
Bemz har lanserat nya sofföverdrag i sammet till IKEA's soffmodeller - i samarbete med Designers Guild! Dock i begränsad upplaga. Tygprover kan beställas HÄR!
Skagerak är aktuella med jubileumsutgåvan av pallen Georg som kommer i obehandlad ek tillsammans med en liten kudde tillverkad av anilineläder Tärnsjö Garveri, och säljs hos utvalda återförsäljare.
Och Vitra är aktuella med en ny serie accessoarer, bland annat dessa ljusstakar i mässing av Alexander Girard. Samtliga nyheter hittar du samlade HÄR.   
När jag bodde på Ett hem nyligen noterade jag att Ilse Crawford bytt ut de vita stolarna mot Monica Försters för Zanat. I veckan fick jag (förmodligen) en del av den förklaringen. Hon har nämligen själv ingått samarbete med det bosniska företaget och tagit fram en kollektion möbler i deras hantverksteknik som är UNESCO-protected. Fler bilder på Ilses nyheter hittar du HÄR!

Några notiser: 
- IKEA har släppt bilder på årets julkollektioner (men hallå, lite väl tidigt va?)
- Jenny Oscarsson tar över som chefredaktör för Allt i Hemmet efter Eva Abrahamsson
- Här är startupbolagen som ska rädda bostadsmarknaden
- Granit öppnar sin första butik i Berlin...
- Och Olsson Gerthel söker ny VD

Närodlad design är höstens stora utställning på Svenskt Tenn. Medverkar gör de två tidigare Beckmansstudenterna Tim Karlsson och Benjamin Curtis som båda gick ut formprogrammet i våras. Dessutom adderas ett par nya produkter till sortimentet. Bland annat denna trattformade glaspjäs tillverkad hos Reijmyre. Hmm. I hate to say it... men är jag den enda som ser likheter med Orrefors OS-fackla från 70-talet av Lars Hellsten? Veckans mest ombloggade lägenhet på Hemnet då? Det är tveklöst denna veritabla bostadsdröm med gigantiska välda fönster och ståtligt kök med dubbel skåphöjd, till salu via Oscar Properties. Njut av fler bilder HÄR och ha en fin söndagskväll!
Foto: Society Limonta, Superfront, Bemz, Skagerak, Vitra, Zanat, Reijmyre och OP

Kommentarer
Postat av: Jenny - Hemtrender

Fin summering som alltid! Har inte tagit mig till Ett hem ännu men det står på höst-listan, måste dit!
Kram och ha fin start på veckan

2016-09-18 @ 21:59:30
URL: http://hemtrender.com
Postat av: Rebecka

Instämmer med föregående talare, alltid fina söndagsssummeringar! Men du menar väl Granits första butik i Berlin? (De har ju redan butik i Köln och Hamburg).

2016-09-18 @ 22:22:51
URL: http://rebeckalarsson.se
Postat av: Frida

Tack för rättelsen Rebecka, lite trött idag :)

2016-09-18 @ 22:31:36
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Sara

Super härlig summering som vanligt! Tycker även att man kan lyfta fram formgivaren bakom de snygga handtagen från Superfront, nämligen Glenn Roll. Roligt att få ett namn på de duktiga designerna vi har här i Sverige.

2016-09-18 @ 22:39:43
Postat av: Emma A

Älskar dina härliga söndagssummeringar! Börjar alltid trögstartade måndagmorgnar med dem :)

2016-09-19 @ 08:54:53
Postat av: Fanny

Åh, redan julbilder alltså? Vet inte om jag är där riktigt än... :) Kram!

2016-09-19 @ 09:44:07
URL: http://trettiosjukvm.com
Postat av: Inredningshjälpen

Möblerna och inredningsdetaljerna som Ilse Crawford formgivit för Zanat spanade jag in på plats när de premiärvisades i Paris för några veckor sedan och de är så fina, lampan föll jag lite extra för!


Ha en fin veka Frida

Kram Anette

2016-09-19 @ 10:24:33
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Anonym

Anette / Inredningshjälpen måste du alltid gå in och kommentera att du sett saker först eller att du har någon annan nyhet som frida missat. Whats your problem liksom?

2016-09-19 @ 12:21:41
Postat av: Rebecca

Fantastisk lägenhet via Oscar properties! Är det någon som har koll på var handtagen på låderna i köket kommer från?

2016-09-19 @ 20:45:44
Postat av: Stugan på fjället

Intressant att se trenderna. Kanske kommer alla blå och grå nyanser att bytas ut mot jord och terrakottafärger? Ska bli spännande att följa din blogg och se hur höstens inredning ser ut.

2016-09-19 @ 21:34:11
URL: http://stuganpafjallet.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL