Tävla och vinn Fyrklöverns nya servis från Dyrberg Kern

Den här veckan har en läsare chans att vinna en hel uppdukning från Fyrklövern för 6 personer, värt 28 000:- bestående av Dyrberg Kerns servis Diamond Du får allt från glasen till ljuslyktorna! Den med bäst motivering väljs ut som vinnare av Fyrklövern. I vinstpaketet ingår: 12 gafflar och knivar, 6 st matskedar, 6 champagneglas, 6 vinglas, 6 vattenglas, 2 ljuslyktor, 3 st Diamond Gold Collection kuverttallrikar, 3 st Diamond Gray Collection kuverttallrikar, 6 st mattallrikar, 6 st förrättstallrikar, 3 st skålar Diamond Golden Collection och 3 st skålar Diamond Gray Collection Brödtallrik samt ett salt- och pepparkar Diamond Golden Collection. För att delta ska du svara på följande två frågor inom en vecka. Lycka till!

1) Hur många kollektioner ingår i servisen Diamond?
2) Vad skulle du servera på servisen Diamond till nyår om du vann?

 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till Annika K som svarade 2016-09-06 klockan 15:35:52. Maila dina uppgifter till frida.ramstedt@trendenser.se så kommer vinsten inom kort!


Tävlingen pågår tom 12/9 -2016 kl 11.00. Ett vinstpaket ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren som utses av en jury från Fyrklövern. Beslutet kan inte överklagas.

Kommentarer
Postat av: Linn

1. Det är 27 delar i Diamond-serien
2. Jag älskar räkor så till förrätt hade jag serverat en toast Skagen med ramslök för att få en liten ny och härlig twist på den originala oppskriften. Till huvudrätt hade jag kört på coeur de filé provencale. Oxfilén med den råstekta potatisen lagar i princip sig själv och är perfekt när jag i stället för att försvinna in i köket, kan umgås med gästerna och slippa stressa runt. Till efterrätt, när det bjudits på ganska tung förrätt och varmrätt vill jag ha något lätt och slår därför till med en basilikaparfait med vit chokladkräm och flädermarinerade jordgubbar.

2016-09-05 @ 11:49:16
Postat av: Ida Löfqvist

1. Det är 27 delar!
2. På nyårsafton skulle jag servera en grön ljummen ärtsoppa till förrätt, lagom lätt, lagom piffigt men utan att bli pretentiöst. Huvudrätten lagar vi tillsammans, eller egentligen lagar vi inte så mycket utan vi skulle ha ett knytkalas med charkuterier och plockmat. Goda ostar, korvar, en god köttbit som kokats mör i timmar och därefter snabbrökts i grillen. Olika rostade rotsaker. Fokus på trivsel i köket och samvaro!
Till efterrätt hade vi plockat fram en pannacotta och serverat i glas, med kompott på frukt eller bär till. Enkelt att förbereda, gott att äta!

2016-09-05 @ 12:24:24
Postat av: Isabell

Vilken tävling, jag hoppas på tur :)
Det är 27 delar i serien. Till nyår serverar jag min familj och vänner på sparrissoppa till förrätt, en god kötträtt på oxfilé med rödvinssås och potatis (Jag vet alldeles för klassiskt). Efterrätten skulle nog bestå av en vitchoklad kladdkaka, himmelsk god. Nu håller jag alla tummarna på att få servera på denna fantastiska servis.

2016-09-05 @ 12:38:51
Postat av: Gabriella

1. Det är 27 delar i serien.
2. jag skulle servera en helvegansk 3rätters. till förrätt skulle det bli ett rawfoodtorn utav avokado garnerad med dill och sparris. Huvudrätt blir det svamp- och quinoaknyten med ärtsoppa och isad jordärtkocka.
och för att avsluta med saffranspannacotta med granatäppelkärnor eller en enkel chokladbrownie med pistagenötter.

2016-09-05 @ 12:52:40
Postat av: Monica

1.27 delar i serien
2.Nyårsmiddag: Förätt en liten toast med höstens kantareller
Huvudrätt : Skogens konung älgstek med tillbehör
Efterrätt : Hemgjord vaniljglass med varma hjortron 👍🏻

2016-09-05 @ 12:59:40
Postat av: Fredrik Carlsson

1. 28 delar i serien. Alla andra skriver 27 så det kanske har ändrats på Fyrklövern.
2. Jag serverar avocado på hårt bröd, krutfärgat med aska som förrätt. Huvudrätten är sushi, makirullar upplagda som en nyårsraket. Efterrätten är ett poachat päron på en röd fruktsås i explosionsmönster och en mörk chokladstubin.

2016-09-05 @ 13:21:33
Postat av: Emma Sandström

Hej! Bästa tävlingen!
Svar:
1. 2 kollektioner.
2. När gästerna inkommer bjuds det först på en Fläder martini. Därefter serveras min flärdiga förrätt: Pilgrimsmusslor i champagnesås.
Huvudrätten med klassiskt svenska vintersmaker: Äppelbakad fläsksida med jordärtskockspuré.
Avslutar med min all time dessert favorit signerad Roy Fares: citronparfait med italiensk maräng, mandel crumble och hallon.

2016-09-05 @ 13:48:32
Postat av: Malin

1. 27 delar
2. För att välkomna det nya året på riktigt (och gudarna ska veta att jag verkligen längtar - 2016 har mest varit fyllt av elände) skulle jag bjuda mina fem närmsta på en resa runt världen.

Som en liten aptitretare på kuverttallriken: Halstrad pilgrimsmussla med grön ärtpure och små stekta bitar av fransk krutong och spansk chorizo. Litet format men stora smaker som dansar i gommen.

Till förrätt i skålarna som dukas fram på förrättstallrikarna tar vi oss till Sydostasien via Reykjavik: Fiskurmarkurdinns berömda hummersoppa med smak av kokosmjölk, citrongräs, ingefära och mandarin. En favorit som vi äter varje gång jag besöker Island och med åren själv lärt mig bemästra.

Till huvudrätt på de stora tallrikarna: Grillad tonfisk, skuren i tunna skivor. Serveras med pressad potatis med hackad chili. Till det en örtsås och en stor tallrik sallad med granatäpple och päron.

Till dessert i champagneglasen: Dags för något läskande! flädersorbet med halloncoulis från trädgården och en kvist mynta. Avslutas med att vid bordet hälla en skvätt champange runt glassen. Vad ska man säga - sprudlande gott!

2016-09-05 @ 14:02:35
Postat av: Maud

1. Det är 28 kollektioner som ingår i Diamond.
2. Förrätt: ugnbakade betor med ricottaostcreme och rostade pinjenötter. Varmrätt: Ugnrostade potatishalvor, utbankad oxfile med franskt örtsmör, tomat, fetaost och basilikasallad . Dessert: Syrlig äppelsorbet med kanelgrädde och ringlad lönnsirap. I glasen: Ramlösa citrus, rött vin Pazzione, champagne Louis Roederer.

2016-09-05 @ 14:38:48
Postat av: Anett S

I serien ingår två kollektioner, om jag uppfattat frågan rätt.
Jag skulle servera egenfångad hummer, endast det bästa är gott nog åt så vackra tallrikar. Vi hopas på fiskelycka och serverar egenfångad lax med citronsås som huvudrätt, till dessert äggost med hemgjord björnbärssylt.

2016-09-05 @ 14:51:06
Postat av: Jenny Bergh

Två kollektioner ingår.
På nyår serveras till förrätt zucchinirullar med passionsfrukt och citron, varmrätten blir en festlig marulk med knallgul sås gjord på bl.a. tomater, rotselleri, dragon och saffran. Efterrätten blir en nougatinepalette med glassfrukter; hallonsorbet, citronsorbet och persikosorbet samt tunna blad av mörk choklad.
Varm hälsning från Jenny Bergh

2016-09-05 @ 15:20:45
Postat av: helene gustavsson

27 delar. Det skulle för mig bli en överraskning eftersom min älskade 21år gamla son o hans tjej skulle få den i inflyttningspresent ny lägenhet i nov bli sambo båda fått nya bättre jobb, mycket att fira innan jul, de flyttar nu 50 mil ifrån mig. De skulle laga en fantastisk 3 rätters till mig o bjuda upp mig till dom innan jul för laga mat de kan de svenskt eko o närproducerat. Tack

2016-09-05 @ 16:06:57
Postat av: Louise

1. 2st kollektioner

2. Förätt: Goda potatiskakor som serveras med löjrom och riktig cream fraich och lite rödlök och barnen får detsamma fast med rårördalingon med bär från landet

Varmrätt: parmainlandad torskrygg med potatis och parmesanpuré som serveras med goda bönor eller haricovert och smörsky

Efterrätt: En fryst cheesecake med frasiga lager som är varvade med en citron och mascarponefyllning som toppas med färska bär och lite vitchoklad.

Och till det så blir det bubblande dryck

2016-09-05 @ 16:17:03
Postat av: Sandra Johansson

1. 28 kollektioner ingår i den fantastiska servisen . 2. Det skulle vara helt galet lyxigt att vinna lagom till nyår då vi är värdar i år och samtidigt ska fira mina föräldrars silverbröllop . Vi kommer att bjuda på en krämig jordärtskockssoppa med tryffelolja och parmesanchips till förrätt , en klassisk helgrillad oxfile med hemslagen bearnaise och rostade rotfrukter ( enkelt , klassiskt och gott ) och till efterrätt tinas citronkräm med nötkrisp och passande färska bär

2016-09-05 @ 16:18:24
Postat av: Malin

1. Det är tre kollektioner.
2. Jag skulle servera kantarellsoppa till förrätt,
Boeuf Bourguignon till huvudrätt och hallonsorbet till efterrätt.

2016-09-05 @ 16:56:16
Postat av: Sofie S

1. 2 kollektioner.
2. Jag hade bjudit på en krämig blomkål och chilisoppa toppad med riven vit choklad till förrätt, någon form av fläskfilé med grönpepparsås till huvudrätt och hemmagjord Crème brûlée till dessert. Tre rätter jag aldrig tröttnar på och som är himmelskt goda.

2016-09-05 @ 16:57:53
Postat av: Jessica

1. Två kollektioner är det.
2. Då jag är Norrlänning så skulle bjuda på det skogen erbjuder
Förrätt: svamprisotto
Huvudrätt: råbiff gjord på älgkött med smörslungade pommes på sidan
Efterrätt: ingefära-panacotta toppade med hjortron

2016-09-05 @ 16:59:31
Postat av: Maemi

2 kollektioner, golden och grey.
Jag skulle servera toast Skagen, potatiskaka med västerbottenost till lax och skaldjursspett och avsluta med chokladfondant med hallon och vaniljglass till efterrätt. Om jag vann skulle jag även använda tallrikarna till vardags och slänga ut de tråkiga jag äter på nu för att sätta lite guldkant på vardagen.

2016-09-05 @ 17:03:06
Postat av: Karin

1. 2 kollektioner
2. Förrätt skulle jag välja en soppa. Typ mustig kantarellsoppa.
Huvudrätt potatisgratäng och oxfilé.
Efterrätt pannacotta med färska bär... Mums...!

2016-09-05 @ 18:21:46
Postat av: Johanna

1. Det ingår två st kollektioner i servisen – Grey och Golden.

2.
Nyår till ära matchar jag dukning med smycke,
Dyrberg/Kern gör smycken och servis i mitt tycke!

Diamond på både bordet och min ring,
nyår nästan kräver ordentligt med bling.

Vi börjar med champange så isande kall,
skålar med glasen i vacker miljö-kristall.

Visar dem till bordet dukat för fest,
tallrikar i guld förtjänar varenda gäst.

Skaldjur hör verkligen nyår till,
till förrätt pilgrimsmussla lätt stekta på en grill.

Salt och peppar? Absolut!
I de där diamanterna som står på lut!

Vi fortsätter självklart på samma spår,
få saker en riktigt saftig hummer slår.

Serveras på tallrikar med diamantlikande dekor,
lavain på brödtallrikarna alla gäster får.

Kling kling hörs från varje vinglas,
ljud som verkligen skapar känsla av kalas.

I skålarna serverar jag avslutningsvis sorbet,
hallonsmaken blir en stor succé!

När klockan slår tolv brinner fortfarande ljusen,
medan fyrverkerierna viner mellan husen.

Även om porslinet bidrog till riktig fiesta,
var ändå sällskapet det allra bästa.









2016-09-05 @ 19:01:24
Postat av: Sara Nilsson

1: det ingår två kollektioner i servisen.
2. Jag skulle bjuda på en rakt igenom vegetarisk meny, ekologiska råvaror så långt det går. Till förrätt en klassisk chèvre chaud. Till huvudrätt auberginerullader i tomatsås med kålsallad till. Till efterrätt blir det en fantastisk tvåfärgad fusk-pannacotta på gelesocker med hallon och vitchoklad toppad med passionsfrukt.

2016-09-05 @ 19:55:44
Postat av: Micaela Janatuinen

1. Det finns två kollektioner; "Grey Collection" och "Golden Collection".
2. Om jag vann skulle jag bjuda mina närmsta vänner på en lyxig nyårsmiddag i "medeltida gille"-stil. Allt som serveras plockas fram på bordet, förrätter, varmrätter och efterrätter i en enda salig blandning! På detta sätt kan veganer, vegetarianer och köttätare alla hitta sin middag bland alla godsaker utan att det blir någon egentlig skillnad på vad som serveras på alla tallrikar. På faten skulle goda sallader, ugnsrostade rotsaker, rökt fisk, hembakt bröd och födelsedagstårtor hittas (fyller 25 1 januari nästa år) :D

2016-09-05 @ 20:47:47
Postat av: Josefine

1. Två kollektioner ingår i servisen.
2. Till förrätt serveras då på förrättstallrik en chili- och koriander gratinerad hummerhalva. Som ett avbryt i smakerna serveras därefter en enkel och lite gurksorbet i skål. Till varmrätt serveras sjötunga med kycklingvingar tillsammans med kronärtskocka, timjan och kycklingsoppa i skål. Som avslut serveras i champagneglasen en champagnesorbet toppad med champagne. Till maten serveras självklart passande vin i vinglasen och riesling-vatten i vattenglasen!

2016-09-05 @ 21:24:28
Postat av: Anna

1) Jag tolkar det som fyra kollektioner - grey collection, golden collection, glas och bestick
2) Hoppas på en repris av senaste nyår där det var tjejerna mot killarna i lag. Mycket tisslande, tasslande, massor av planering, inspirationsletande som resulterade i fantastiskt välkomponerade och genomtänkta rätter! På så sätt blev det överraskning för alla och en skön stämning i köket och fint serverande vid bordet! Skulle jag välja helt själv skulle det bli klassisk löjromstoast med klassiska tillbehör som tilltugg till välkomstbubbel, till förrätt jordärtskockssoppa, en härlig torsk till huvudrätt med pilgrimsmusslor och till efterrätt skulle det bli riktigt rinnig chokladfondant!

2016-09-05 @ 21:30:43
Postat av: Julia Nicander

1. 27 delar!
2. Jag skulle i smyg göra ett test på vår dröm-bröllopsmiddag på några av mina vänner, och se vad de tycker! :)
Förrätt: Rökta och vanliga räkor, med aioli och flädermajonnäs.
Varmrätt: Rådjurssadel med polentakaka, kantarellsås och hemgjord svartvinbärsgele.
Efterrätt: Créme Brulée med björnbärssorbet.

2016-09-05 @ 21:40:39
Postat av: Sara

1. Två kollektioner.
Förrätt: Råbiff med briekräm, kapris, lite picklad rödlök och parmesan.
Varmrätt: Helstekt oxfilé, potatiskaka och en rödvinsås.
Efterrätt: pannacotta, hjortronsås med vitt vin och sockerdricka. Till det även en liten bit chokladpastej.

2016-09-05 @ 22:09:49
Postat av: Madelene hansson

1. 27 delar.

2. På nyår ska man äta allt det godaste på samma dag. Det betyder:

Förrätt: rensteksröra på kavring
Varmrätt: HUMMER(bara en gång om året)
Efterrätt: créme brule
Kaffe och chokladpraliner

2016-09-05 @ 22:47:19
Postat av: Annika

1. Fem kollektioner

2. Vad serverar man på denna 20-talstjusiga servis annat än en meny hämtad direkt från The Great Gatsby? Ett par-tre hors d'oeuvre, som Rockefeller-ostron, laxmousse på grovt bröd och djävulsägg. Sedan ugnsbakad skinkstek med körsbär och waldorfsallad till. En citronkaka med te efteråt. Sen hoppar vi väl över erans klassiska badkarsvin till förmån för cocktailen mint julep. Och ett champagnetorn förstås (ett litet får det bli, med de 6 häftiga champagneglasen). Allt kryddat med (olycklig, njaee) kärlek och diamanter, diamanter, diamanter. På ringfingrarna, i örsnibbarna - och på tallrikarna förstås!

2016-09-05 @ 22:51:33
Postat av: Malin

1. Två st, Grey och Golden
2. Förrätten blir hummersallad med strössel av löjrom. Huvudrätten helgrillad oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinsås. Smörslungade sockerärtor som tillbehör. Efterrätten blir mynta- och kokosglass toppad med kolacrunch. Tolvslaget skålas in i iskall fläderdrink.

2016-09-05 @ 23:03:19
Postat av: Malin

1. Två st, Grey och Golden
2. Förrätten blir hummersallad med strössel av löjrom. Huvudrätten helgrillad oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinsås. Smörslungade sockerärtor som tillbehör. Efterrätten blir mynta- och kokosglass toppad med kolacrunch. Tolvslaget skålas in i iskall fläderdrink.

2016-09-05 @ 23:03:19
Postat av: Julianna Fredriksson

1. Två st. Grey och Golden.



2. Så spännande och roligt att få denna fina chans
att samla släkt och vänner kring ett bord med elegans.
Ty Fyrklövern som signum lovar skönhet och funktion
och Diamond blir nya nyårshelgens tradition.


Räkcocktail till förrätt.
Lövbiffsrullader med fyllning av dessertost blandat med vitlök, basilika och kryddor, hasselbackspotatis och en god sås till varmrätt
Chokladmousse och chokladkladdkakebit med vispgrädde och passionsfrukt till dessert.
Champagne till tolvslaget såklart.


Mvh Julianna Fredriksson
julianna@bredband2.com

2016-09-06 @ 00:55:42
Postat av: Rikard

Fråga 1: Om jag har tolkat frågan rätt - två kollektioner
Fråga 2: Bjuder alla polarna på en nyårsfest,
den som vill är kvällens gäst!
Ska laga det bästa av kött,
oxfilé så mört och rött.
Lite stekyta och sen in i ugn,
bara en kort stund, Rille va nu lugn..
Men katten river på kvällens kavaj,
ärmen i slamsor – Aj, aj, aj!
Glömmer köttet mitt i allt kaos,
paniken kommer, måste ta en paus.
Torrt och tråkigt som spån,
katten tittar på mig med ett hån.
Det var åtminstone värt ett försök,
men om fem minuter får jag besök.
Lyxmenyn är ett minne blott,
men köttbullar och pasta är väl också gott?
Fram med Mamma Scans och koka vatten,
in i sovrummet med den jäkla katten.
Äntligen är mat och dukning klart,
denna gång också helt ätbart.
Vilken tur att jag dukar med klass,
blev som värd plötsligt ganska vass.
För äter man på sådant porslin,
behöver inte maten vara så fin.

2016-09-06 @ 06:15:53
Postat av: Paula

Fråga 1: Två kollektioner.
Fråga 2: Jag serverar 2 tunna guldringar i ett frieri.

2016-09-06 @ 08:41:49
Postat av: Susanne Borgström

Hej!
2 kollektioner/ 27 delar.
När vännerna anländer under pussar och glada tillrop serveras champagne och löjrom. På det vackert dukade bordet står en skaldjursplatå med bl.a ostron och hummer till det dricker vi Muscadet sur lie. Stämningen är fantastisk med mycket kärlek och där vi tillsammans minns det gångna året och ställer våra förväntningar mot allt det nya. Nu är det dax för några möra skivor ankbröst på en såsspegel av fläder till detta njuter vi en röd Bourgogne. Att få sitta här och njuta med vänner och denna kvällen och alla de kommande är ett stort skäl till att vara tacksam och försöka ta vara på allt som finns omkring oss. Vi avslutar middagen strax innan eller efter tolvslaget med en etonmess på lingon blåbär och hallon och champagne såklart!

2016-09-06 @ 08:53:18
Postat av: Sara Ohlsson

1. Två kollektioner ingår
2. Såhär:
Hummercoctail
Oxfilé, rödvinssås och en god risotto till
Friterad camembert med hjortronsylt

2016-09-06 @ 08:57:54
Postat av: Therese

Hej!

2 kollektioner (golden och grey)

Skulle jag vinna detta fantastiska pris skulle jag bjuda in bästa vännerna på fest och servera något klassiskt, enkelt och samtidigt gott. Jag älskar mat som fokuserar på goda råvaror och smaken, gärna med rötter i det norrländska eftersom jag är född i Norrbotten och bor i Västerbotten. Man behöver inte krångla till det. Vi skulle börja med bubbel och västerbottensostmuffins med Kalixlöjrom, rödlök och vispad creme fraiche, till varmrätten perfekt stekt oxfilé från familjens gård med rotsaker och kantarellsås. Efterrätten blir chokladig, för vem gillar inte choklad? En riktigt härlig chokladtårta!

2016-09-06 @ 09:08:38
Postat av: Anonym

1. Två kollektioner

2. Jag kommer att servera dalsländskt rådjur på nyår och hade så gärna serverat dem på Dimond servisen. Min svärfar förser oss alltid med älg eller rådjur vid den tiden och det är MYCKET uppskattat. Receptet blir nog ytterfilé med syrad rödkål och vinbärssås. Kanske vanlig potatis till.

2016-09-06 @ 09:19:45
Postat av: Josefine

1. Två kollektioner

2. Jag kommer att servera dalsländskt rådjur på nyår och hade så gärna serverat dem på Dimond servisen. Min svärfar förser oss alltid med älg eller rådjur vid den tiden och det är MYCKET uppskattat. Receptet blir nog ytterfilé med syrad rödkål och vinbärssås. Kanske vanlig potatis till. Något enkelt men ändå lyxigt!

2016-09-06 @ 09:21:18
Postat av: Carl

2 kollektioner.

Då gästerna anländer bjuds de på prosecco av märket Planeta.
Till förrätt serveras en krabbskagen på lätt smörstekt toast.
Till huvudrätt serveras västerbottnisk mandelpotatis med rödingfilé från Lycksele toppat av en sås gjord på dill och citron. Till det dricker vi Hugel, ett rieslingvin Alsaceprovinsen.
Till efterrätt serveras siciliansk apelsinsallad (eftersom det är apelsinsäsong) med amarettogrädde och cantuccini eller amarettikakor. Kaffe och en liten amaretto är ett måste.
Slutligen skålar vi i Moet och firar in det nya året!

2016-09-06 @ 09:21:23
Postat av: Viktoria Larsson

1. Det ingår två kollektioner.
2. Jag skulle servera 13 olika smårätter. Alla ska ha någon betydelse för min man. På nyår var det 13 år sedan vi träffades och har varit ihop sedan dess. Jag skulle bland annat servera baconrosor, oxfilé och cheesecake vilket är några av hans favoriter.

2016-09-06 @ 10:07:26
Postat av: silje

1. Tolkningsfråga det här!
- 28 produkter finns med namnet Diamond hos Fyrklövern.
- 2 porslin serier (en med vit mönster och en med guldmönster).
- 3 olika glas (champagne!, vin och seltersglas)
- En uppsättning bestick; sked, gaffel, kniv och kaffesked.

Till slut finns det även vas och skål i Diamond serien.

2. Välkomst drink är champagne i de underbara glasen i Diamnond-serien, gärna en ekologisk champagne!

Vi har precis paxat en halv ekologisk lamm från en gård här i Sörmland, så givet får den bli huvudpersonen (lammet) på nyår! Till förrätt vill jag servera vegetarisk "löjrom" med mandelpotatisbakelse och till efterrätt ekologiska frukter och ostar med hembakat kex och bröd för de som orkar!

(och choklad-fontän! Det är kul för barn i alla åldrar. Vi har bara använt den en gång efter vårat bröllop i 2009. Vilket påminner mig om att till nyår så har jag och min man varit i hop 10 år!! å vad tiden flyr....)


Vi alltså gillar ekologisk, men också lite flärd!

2016-09-06 @ 10:09:59
Postat av: Mikaela

1) Hur många kollektioner ingår i servisen Diamond?
Det ingår två kollektioner.

2) Vad skulle du servera på servisen Diamond till nyår om du vann? Jag fastnade vid champagneglasen Så otroligt vackra! Som förrätt hade jag bjudit på en laxtartar, huvudrätten hade enligt tradition blivit något gott kött med hemmagjord potatisgratäng enl mammas recept. Till efterrätt hade jag serverat sorbet med champagne i de ljuvliga glasen.

2016-09-06 @ 10:10:37
Postat av: birka

Det finns en grå och en gyllenekollektion

Eftersom jag är en riktigt gottegris
tänker jag först på efterrätten som ska serveras på min servis
Festligast, enklast och godast i alla lägen är
en tomteblossklädd hovdessert
Om vi så sedan låter min baklängesmiddag skrida fram
blir en färgfyrverkeri av rotsaker och ett lättstekt lamm
Som avslutning vid året slut
har vi avkyld champagne på lut
till detta serveras löjrom med knapriga tillbehör
och så skålar vi in det nya som sig bör!




2016-09-06 @ 14:04:30
Postat av: Annika K

1. 4 kollektioner.

2. Allt blir ju lyxigt på den här servisen! Och lyxigast av allt är att kunna få ekologiskt och varsamt odlad mat direkt från gården runt knuten. Rostad tomat med citronolja till förrätt, lamm med rosmarin och vitlök serverad med potatiskaka till huvudrätt, och som avslutning en äppelkompott. En smakrik cider i de vackra vinglasen. Mums!

2016-09-06 @ 15:35:52
Postat av: Viktor Eriksson

1. Det ingår 2 kollektioner 2. I år håller jag och min sambo i värdskapet för nyår. Till förrätt har vi tänkt servera Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky som vi fastnat för . En annorlunda förrätt som är mycket god .Till varmrätt har vi tänkt en fantastisk fisk och skaldjursgryta serverad med hemgjort brytbröd med oliver och soltorkade tomater och till efterrätt en Pavlova med citronkräm grädde och rostad kokos . En meny helt utan röd tråd men häe har vi valt och plockat ihop efter egen smak och tycke . Kanske inte den lyxigaste menyn till denna vackra servis men så är varken jag eller min sambo några proffskockar i köket :)

2016-09-06 @ 15:53:30
Postat av: CeciliaW

1. 2 kollektioner (grey och golden)
2. På vackra fat vilar, i mitt tycke, den goda maten som ett smycke.
Jag vill servera nåt riktigt charmant och väldigt smakligt, det är sant,
så på mönster utav diamanter bjuds det mat från fjällens branter.
Kantareller, hjortron och renfilé kommer nog bli stor succé!

2016-09-06 @ 16:25:14
Postat av: Madelen

Två stycken. Gray och golden
Gratinerad hummer, potatisbakelse med oxfilé och till efterätt: massor av härliga ostar, kex och marmelad så att man kan sitta och prata om sina drömmar inför 2017 långt efter 00 slaget :)

2016-09-06 @ 16:47:35
Postat av: Ethel Ullsten

Fem kollektioner
Jag skulle servera en middag från vårt bageri och norrländsk skog och mark. Med hjälp av bondens mjölkkor. Till förrätt skulle jag servera Mjälloms Tunnbrödschips med gratinerad Västerbottensost och hjortronröra med en lokal öl till, sedan Älgskav med mandelpotatismos, gula smörstekta kantareller, rårörda lingon och till det ett smakrikt Chardonnay. Avslutningsvis en kanderad bärkompott och hemmagjord vaniljglass med Brännlands Iscider.

2016-09-06 @ 17:20:39
Postat av: Anna Fors

1. Grey Collection och Golden Collection: två kollektioner.

2. Välkomstdrink: cava

Förrätt: Carpaccio av oxfilé med ruccola och parmensan.

Huvudrätt: Lammfilé med rostad ljummen potatissallad smaksatt med getost samt backtimjansky.

Efterrätt: (serveras i champangeglasen från servisen Diamond) Kaffedoftande chokladmousse med grädde och hallon på toppen.

2016-09-06 @ 19:21:44
Postat av: Hanna Johansson

1) 2 kollektioner.
2) Så här hade min meny på nyår sett ut om jag vann servisen Diamond:
Champagne
Förrätt
Hummersoppa med parmesan-krutong och libbsticka
Huvudrätt
Oxfile rossini
Desert
Chokladfondant med åkerbär

2016-09-06 @ 19:48:43
Postat av: Hanna Johansson

1) 2 kollektioner.
2) Så här hade min meny på nyår sett ut om jag vann servisen Diamond:
Champagne
Förrätt
Hummersoppa med parmesan-krutong och libbsticka
Huvudrätt
Oxfile rossini
Desert
Chokladfondant med åkerbär

2016-09-06 @ 19:49:49
Postat av: Kamilla Hector

Wow bara.. Wow!
1. Grey och Gold/Golden - så två kollektioner om man tolkar det så :)
2. På nyår skulle jag servera en meny som självklar innehåller mera guld och gyllene nyanser :)
- Välkomstdrink med guld och champagne
- Förrätt: Gyllna stekta kantareller på rostad rugbröd och på en bädd av färska örter
- Smakis mellanrätt: Poched golden gold label
- Huvudrätt: Ankbröst på gyllen rotmos med sky av appelsin och fikon - samt en rödvinsreduktion under ugnsbakade små tomater
- Smakis mellanrätt: Champagnesorbet dekoreret med ätbar guldglitter
- Efterätt: Créme brulée vanille bränt gyllen med färska bär och riven vit / gyllen choklad
- sedan kl 00.00 dansk kransekage (marsipan stycken) med gyllen choklad serverad med champagne

Verkligen en nyårsafton med guldkant - all the way!
Fingers crossed nu! / KH

2016-09-06 @ 20:03:06
Postat av: Emma

1. Två kollektioner.

2. Vi och två par till har en ganska nystartad tradition där vi roterar värdpar. I år är det tredje året vi ses och vi ska vara hemma hos oss. Mitt påbörjande samlande till en vinterservis (Matteus) gick bokstavligt talat i kras när jag tappade en hushållsassistent på dom dyra delarna:( det är värdparet som står för huvudrätten. De andra rätterna är en överraskning från de andra paren. Därför kan jag iallafall säga att till huvudrätt blir det nog en riktigt lyxig beef wellington med egenbakad smördeg. En klassisk (tråkig?) rätt som lagas alldeles för sällan:)

2016-09-06 @ 20:31:42
Postat av: Emma B

1. Som jag ser det är det fyra kollektioner. 💎
Gray, gold, glas och bestick.

2. Hämtmat eller nåt halvfabrikat, serverat med stil! 💎

2016-09-06 @ 20:42:32
Postat av: Rebecca

1. Två kollektioner golden och grey.
2. Min meny med min dröm servis skulle inleda så här,
Välkommsdrink med champagne
Förätt: Råraka med Kalix löjrom och en klick crémefresh och finhackad rödlök
Varmrätt: oxfilé med Västerbottenpotatisgratäng och en rödvinsås samt smörstekta kantareller på toppen
Mellanrätt: Ostbricka med en massa goda ostar och kex
Efterrätt: chokladfondant men hallonkompott

Skulle vara så kul och få bjuda mina nära och kära på en riktig nyårs middag med den fina servisen:)

2016-09-06 @ 20:56:20
Postat av: Kristin

1. 2 kollektioner
2. Champagnen skulle flöda i glasen, och faten skulle digna utav skaldjur - ostron, hummer, krabba, och till slut skulle vi frossa i ostar och läckra praliner!

2016-09-06 @ 21:47:49
Postat av: Linda

1. Två kollektioner, grey och golden.
2. Om jag vinner kommer jag att servera det min sambo önskar sig mest av allt; hemmagjord sushi till förrätt och fruktig prosecco till det. Till huvudrätt - inbakad laxfilé med rostade rotsaker och limesås med lättsamt Rieslingvin som dryck. Och till efterrätt - en fluffig Pavlova med säsongens frukter och smakrikt kaffe. Välsmakande champagne till både förrätt och tolvslag!

2016-09-06 @ 21:55:04
Postat av: Linda

Champagne till välkomstdrink såklart...

2016-09-06 @ 21:56:29
Postat av: Ida

1. 2 kollektioner Grey och Golden

2. Till fördrink serverar jag i de vackra Diamond champagneglasen en väl kyld champagne från en mindre gård. Tilltugg löjrom på hemgjord blinier.
I skålar serveras Förrätten - kräftsoppa enligt mammas recept.
Varmrätten läggs upp på stora fat i den vackert dukade matsalen. Vi bjuder på vildsvin från Småland med konjakssås serverad i fin såsskål. Duchesse potatis som tilltugg. Desserten serveras i champagne-glasen. En riktigt god vaniljglass med bär toppad med champagne.


Varmrätten presenterar på

2016-09-06 @ 22:53:33
Postat av: Jessica Å

1. 27 delar.
2. Trerätters nyårsmiddag: Hummersoppa med parmesanflarn till förrätt. Till huvudrätt det godaste kött jag vet: lammytterfilé med potatiskaka, ugnsbsksde grönsaker och en portvinssås. Till efterrätt tycker jag att en chokladtårta kan passa. Till mönstret på tallrikarna passar galler av choklad som smält och stelnat. Drycker till detta: champagne of course. Om man inte vill dricka champage måltiden igenom bryter vi av med ett gott rött vin till huvudrätten och en muscat till efterrätten. Barnmenyn serveras givetvis också öå samma tallrikar; korv med mos. Vad är festligare än så?

2016-09-06 @ 22:53:55
Postat av: Johanna Z

1. Två kollektioner- Golden och Grey Collection

2. En nyårsfestmiddag i Norrländsk anda med fokus på det naturen gett oss skulle jag vara stolt att servera på denna vackra servis!

Förrätten skulle bestå av egenfiskad löjrom på toast som rostats på Muurikkan över glödbädd, med creme fraiche och en dillkvist. Dryck till detta skulle vara en drink gjord på mousserande vin med en skvätt hjortronlikör.
Höstens älgjakt har fått bidra till huvudrätten på älgfilé med ugnsrostad mandelpotatis och kantarellsås till. Ett trevligt Ripasso-vin får komplementtera maten.
Till sist avslutar vi med en lättsam efterrätt som består av hemmagjord vaniljglass med rårörda åkerbär innan vi går ut för att beundra fyrverkerierna och norrskenet

2016-09-06 @ 22:55:35
Postat av: Joel

1. två kollektioner
2. Servisen får komplettera middagen som består av Färska ostron som serveras på en bädd av vattenkristaller och ett glas lyxig blanc de blancs champagne, därefter kronärtskocka på en spegel av guldigt smält smör att doppa bladen i. Till huvudrätt serveras en lättrimmad torskrygg med skummig och len champagnesås och krämig jordärtkocks och potatispure med vit tryffel där man toppar allt med några nypor knapriga saltkristaller. Måltiden avslutas med en liten prinsessbakelse bunden av grå sidenband och där den vita marsipanen beströs med gnistrande sockerdiamanter. En middag värdig ett lyxigt porslin!

2016-09-06 @ 23:03:15
Postat av: Sanna

1.) 2 stycken kollektioner.

2). Här hemma skulle vi servera en skaldjurs coctail till förrätt, oxfile och potatisgratäng med sallad till varmrätt och slutligen en härligt god pannacotta med vit choklad till dessert. Klassiskt, inte allt för svårt och funkar bra till såväl vuxna som barn.

Kram Sanna

Postat av: Anna

1. Det ingår två kollektioner av Diamond-servisen.
2. Jag skulle servera min favoritförrätt som är gratinerad chevréost, med valnötter och marinerade gulbetor med ekologisk balsamico. Till varmrätt skulle jag servera kronhjortfilé från den lokala köttbutiken här hemma. Till det serveras potatisterrin och rödvinssky. Efterrätten består av klassisk vaniljglass med stekta kaneläpplen och havrecrunch (smul från havrekakor).

2016-09-07 @ 01:27:03
Postat av: Frida

1) Det finns 2 st. "Grey Collection" och "Golden Collection".
2) Eftersom det nu är år 2016, och vi precis efter nyårsmiddagen glider över i år 2017, känns det såklart väldigt viktigt och rent av självklart att hela menyn är vegetarisk. Till förrätt skulle jag servera en klassisk rödbetscarpaccio med chevré och ruccola. Toppas med fördel med lite valnötter och några droppar honung. Till huvudrätt blir det en smarrig risotto med grönkål och skogschampinjoner. Sist men inte minst avrundar jag med efterrätt i form av en alldeles ljuvlig saffranspannacotta, toppad med granatäpple och pistage. Till detta dricks prosecco eller kolsyrad fläderdryck!

2016-09-07 @ 02:03:58
Postat av: Jessica S

1. Utöver grundutförandet av servisen ingår också två kollektioner: grey collection och golden collection. Sedan finns också glas och bestick.
2. Jag skulle nog servera följande:
Fördrink: Champagne och skagensnittar
Förrätt: Kalixlöjrom med rårakor och klassiska tillbehör. Vitt vin.
Varmrätt: Helstekt oxfilé med hemgjorda pommesfrites, rödvinsreduktion och hemslagen bearnaise. Rött vin.
Efterrätt: Gino med hemgjord glass. Iscider.
Kaffe med avec: punsch, cognac eller Baileys.
Tolvslaget: Champagne!!!


2016-09-07 @ 10:24:26
Postat av: Maria

Svar: 2
Jag skulle servera något enkelt vanligt, vi firar inte nyår något speciellt, så någon vegetarisk sallad kanske då vi är veg! Eller varma smörgåsar. Snygga var dem i alla fall tallrikarna =)

2016-09-07 @ 13:08:23
Postat av: Ida G

1) 2 st. Grey Collection och Golden Collection

2) Champagne i ett vackert glas inleder mitt nyårskalas.

Snittar med löjrom på stora fat, följs av en matsal dukad i guld med italiensk mat som en start. I en liten skål serveras en soppa, och lyfter du på ett lock ligger parmesan att på den toppa. Tallrikar byts ut, maten flödar, tills året är slut.

Desserten serveras på det nya året i champagneglas, en chokladpannacotta med valrona-chocklad ser till att varje gäst både i ögon och mage avslutar kvällen glad.

2016-09-07 @ 13:34:40
Postat av: Linn A

1. Det finns 2 kollektioner.

2. Jag hade nog serverat en hummer/kräftsoppa i Dimond gold- skålen till förrätt. Det hade sätt väldigt aptitligt ut tror jag! Till varmrätt hade det blivit en hjortfilé med kanske en potatisterrin till och som avslutning på det hela så hade det fått bli en lyxig variant av marängswiss serverat i en djup tallrik skulle jag tro!

2016-09-07 @ 13:58:57
Postat av: Caroline

Det är 27 delar i servisen.

Jag skulle servera respekt till förrätt. Om vi inte värdesätter varandra så kommer den här nyårsfesten aldrig bli något bra. I glasen, något som inte är alltför torrt, man vill ju gärna att stämningen är lite lätt och frisk. Kanske ett härligt lite påkostat Chablis?

Vi är framme vid huvudrätten. Jag serverar kärlek. Omfamnande god, stämningsfull, varmhjärtad, den här rätten har det där fnissiga välbekanta men samtidigt oförutsägbara och nyfikna över sig. Du vill inte slita din blick från läpparna, du vill se på orden från din medmänniska. Vi dricker något starkt och kraftfullt, något mustigt. Det får nog bli Amore, jag menar... Amarone.

Till efterrätt blir det ärlighet. Varsamt tillrett förtroende på en blank spegel av öppet hjärta och tilltro.

Välkommen.

2016-09-07 @ 15:57:52
Postat av: Caroline

Det är två kollektioner, grey och golden.

Jag skulle servera respekt till förrätt. Om vi inte värdesätter varandra så kommer den här nyårsfesten aldrig bli något bra. I glasen, något som inte är alltför torrt, man vill ju gärna att stämningen är lite lätt och frisk. Kanske ett härligt lite påkostat Chablis?

Vi är framme vid huvudrätten. Jag serverar kärlek. Omfamnande god, stämningsfull, varmhjärtad, den här rätten har det där fnissiga välbekanta men samtidigt oförutsägbara och nyfikna över sig. Du vill inte slita din blick från läpparna, du vill se på orden från din medmänniska. Vi dricker något starkt och kraftfullt, något mustigt. Det får nog bli Amore, jag menar... Amarone.

Till efterrätt blir det ärlighet. Varsamt tillrett förtroende på en blank spegel av öppet hjärta och tilltro.

Välkommen.

2016-09-07 @ 15:59:12
Postat av: Britt-Marie

Svar fråga 1: 4 st kollektioner

Nyårsmeny:
svar fråga 2: Förrätt Hummer
Huvudrätt: oxfilé med hummersås
Efterrätt: Paj med egenodlade björnbär!!

2016-09-07 @ 17:49:49
Postat av: tomas

Svar fråga 1: 4 st kollektioner.
svar fråga 2:förrätt med kräftor
huvudrärtt: ryggbiff, strips o pepparsås!
efterrätt gojibär o glass

2016-09-07 @ 17:53:16
Postat av: Johanna S

1. Det ingår 2 kollektioner i servisen Diamond

2. Till nyår tänkte vi trolla fram något som studentbudgeten tillåter.

Till förrätt blir det bruschetta med tomat.

Huvudrätten består av fläskkarré med honung och färskpotatisknyte.

Middagen avslutas med bavarois med Earl Grey och citron.

Jag vet att servisen Diamond skulle sätta guldkant på vår meny.

2016-09-07 @ 19:18:37
Postat av: malin

1. två kollektioner ingår.

2.
då vi snart flyttar in i hus för första gången skulle det vara fantastiskt att bjuda på en pampig nyårsmiddag på dessa skönheter!
förrätten skippas alltid i vårt hem, så man fåf plats för det riktigt goda.
huvudrätt blir en extra stor utskuren biff, serverat med ugnsrostade rotsaker, rödvinssås och baconstekt sparris. efterrätten blir en
chokladfondant med
färska bär, och efterrätt nummer två (i riktig hobbit-anda) är en hemmagjord saffransglass med hallonsås för att lätta upp. annorlunda, roligt och precis likt vår familj. denna vackra uppsättning skulle passa oss perfekt!

2016-09-07 @ 20:54:05
Postat av: Frida

1. I 27 (!) delar! 2 kollektioner
2. Först hade jag gjort en supergod knaprig kantarelltoast, allt för att framhäva de fina färgerna som kantareller har, och en grön kvist. Därefter hade jag gjort en perfekt lite potatiskaka med parmesanflarn som smälter i munnen, tillsammans med en saftig kalvfilé och några sparrisar på och såklart lite rödvinssky.
Efterrätten ska vara en perfekt blandning med sött och syrligt.. Sött som i chokladfondant och syrligt som hallon... Åh vad jag nu helt plötsligt längtar till nyår! Hoppas jag inte behöver servera på papptallrikar och att jag vinner denna underbara kollektion ;-)

2016-09-07 @ 21:55:14
Postat av: Ida Lygdman

1). 4 kollektioner (Diamond grey collection, Diamond golden collection, Diamond crystal collection, Diamond golden cutlery).

2). Jag skulle servera en västerbottenpaj (lchf-style) med kantareller, purjolök och bacon till förrätt.
Till varmrätt skulle det blir ett säkert kort och en favoriträtt nämligen oxfilé, potatisklyftor och grönsaker i ugn, rödvinssås och bearnaisesås.
Efterrätten skulle bestå av en sockerfri chokladkaka (gjord på bland annat dadlar, kokosolja, kakao och nötter) som serveras med bär och grädde.
Drycker som serveras är allt från mousserande alkoholfritt till champagne, rödvin och goda färskpressade fruktjuicer.

2016-09-07 @ 23:12:24
Postat av: Jessica Hellström

1. 2 kollektioner grey collection och golden collection
2. På nyår ska maten vara exklusiv men även enkel att laga, så att man kan umgås med sina gäster utan att behöva stå i köket hela kvällen. Så för mig ser maten ut såhär:
Till förrätt: Skagenröra, extra räkor serveras på rostat bröd, garneras med dill och röd rom, självklart ett gott vitt vin till.
Varmrätt: potatisgratäng, helstekt oxfilé som sköter sig själv i ugnen, serveras med sallad, rödvinssås och bearnaisesås och drycken är naturligtvis rödvin.
Till efterrätt en självklar vaniljpannacotta garnerad med färska bär och för dem som vill en whiskey, Baileys eller cognac.

Skagenröran, potatisgratängen och pannacottan fixar jag till dagen innan, helt perfekt!

2016-09-08 @ 09:49:35
Postat av: Amanda Persson

1. Det finns två färgkollektioner: Golden och grey. Men sedan finns det 4 olika kollektioner inom diamondserien:
- Diamond: som består av proslin
- Diamond Crystal colletion: Glas
- Diamond golden collection: Består bland annat av tallrikar, saltkar och ljuslyktor.
- Diamond Golden Cutlery: Bestick.
2. Jag och min sambo har precis skrivit på för vårt första gemmensamma boende, ett radhus här i Karlstad! Därför kommer vi att behöva leva lite snålt fram till inflytt som äger rum i sommar. Därför kommer detta nyår värmländska råvaror som vi plockat eller fått.
Förrätt - Smördegspizza med kantareller, västerbottenost och rödlök.
Huvudrätt - Älgfilé tillsammans med hasselbackspotatis och sås med svartvinbärsgelé.
Efterrätt - Hjortroncheesecake.

MVH
Amanda

2016-09-08 @ 11:46:57
Postat av: Maria♥

Fyra

Blinier med löjrom räkor och rödlök samt lite krossade ostbågar-standard sen länge=)

Sotat hasselnötsbakad rådjur med rotselleri, svamp och lingon

Slutligen Gott Nytt År med russin i portvin med chokladbakelse och vit chokladcreme

-Önskar er fin höst,nyopererad och drömmer mig bort i inredningstidningar,behöver lite guldkant på tillvaron♥

2016-09-08 @ 12:45:16
Postat av: Maria♥

Glömde min adress Frida!

2016-09-08 @ 12:46:10
Postat av: Anna

Vackraste nyårsservisen någonsin, och jag önskar att den en gång blev min! Inspirerande, lyxig och speciell, inbjuder den till en alldeles underbar kväll:

Välkommen!
Jordärtskockssoppa med valnötskrutonger.
Hej!
Lyxlax med ugnsstekt potatis, lax med örtsås och citronmarinerad trattkantarell.
Tack!
Champpagnesorbet med mynta och mörk choklad.
Skål!
Bubblor, skratt och kramar.

Ps. I sköna Diamond-servisen ingår kollektioner för mat, glas och bestick, samt tillbehör från Grey och Golden Collection.

2016-09-08 @ 14:37:16
Postat av: Kristina

1. Två kollektioner
2. Eftersom min man är från Italien hade jag bjudit på en italiensk meny, vegetarisk.
Till förrätt en kronärtskockscarpaccio, smaksatt med citron, olivolja, basilikabladoch hackade valnötter över. En kall prosecco till!
Till varmrätt en härlig svamprisotto på Karl Johans svamp, charlottenlök, riven parmesan och svart tryffel riven
över detta. Lite olivolja ringlas över vid servering. En mustig Nero davola till detta.
Till efterrätt skulle jag göra en mandelkaka med ricottakräm spritsad över och lite riven mörk choklad som ger lite bitterhet mot krämen! Serverar en välkyld ben rye som dryck!
Buon apetito!

2016-09-08 @ 16:11:32
Postat av: Kristina Lindblom

Det finns två kollektioner i Diamond serien.
Jag skulle hoppas att gubben min lagar en mysig middag som skulle bestå av kammusslor med mangosalsa och picklad rödlök till förrätt, en lokalt fiskad röding med pressad potatis och citron/chilisås till varmrätt. Dessert det fixar jag och blir en klassisk chokladfondant med jordgubbar!

2016-09-08 @ 22:03:33
Postat av: Lena P

Svar 2 kollektioner.

Jag skulle servera det jag fick på ett bröllop jag var på nyss. Det var det godaste jag ätit på länge.
Hummersoppa, kalvstek med potatismos och tryffel, brylepudding.

2016-09-08 @ 23:03:50
Postat av: Amanda Widing

1. Det är två kollektioner och består av 27 delar.

2. Jag hade bjudit hem mina gamla studiekamrater från universitetstiden. Vi brukade då träffas 4 st personer och ta med oss det vi hittade i diverse kylskåp och i rabatter (som vi nallade från) och laga så fina festmåltider (kanske inte festmåltider i den benämningen att det var lyxig mat eller fint porslin) och ha oerhört trevligt tillsammans. Att uppleva de minnena fast på vackrare porslin, med samma mat som förr, dvs det vi kunde hitta för dagen, och kanske liiite godare vin hade betytt mycket för oss alla. Och gett oss ännu ett gott minne. Med kanske en och annan studentsång😊

2016-09-08 @ 23:11:49
Postat av: Lisen Svensson

1. 2 kollektioner

2. Välkomstdrink: rosa sockervadd i ett glas med mousserande vin ger en häftig effekt av rosa pärlor i glaset och ger en god smak.

Förrätt: Toast skagen, svårt att misslyckas med och dessutom lätt att förbereda!

Huvudrätt: Kyckling med hasselbackspotatis och sparris inlindad i parmaskinka, mums!

Efterrätt: En mängd olika goda ostar med kex och fikonmarmelad!

2016-09-09 @ 11:32:37
URL: http://lisensvensson.blogg.se
Postat av: Linn Johansson

Hej! Om jag hade vunnit denna hade jag blivit så glad! Världens finaste servitris som skulle passa utmärkt då jag i december flyttar hemifrån till min alldeles egna lägenhet!!!
1.4:a kollektioner!
2. Jag hade lagat trerätters middag till mina två bästa vegan-vänner som älskar att laga mat! förrätten hade bestått av kokta rödbetor med vitlöksmajjo och champinjoner som är både enkelt, färgglatt och gott! Till huvudrätt hade vi lagat vår speciall, en pastarätt där huvudingredienserna är aburginer, tempeh och tomater! På denna har vi vegansk parmesanost! Till efterrätt hade vi lagat lyxig chokladmousse och sen hade vi till sammans firat in det nya året!!

2016-09-09 @ 16:57:01
Postat av: Alicia Hermansson

FRÅGA 1 - det är 2 kollektioner & består av 27 delar.
FRÅGA 2 - denna fantastiska kväll börjar med en enkel men mycket lyxig förrätt i form av gratinerade humrar fyllda med örtsmör, citron o och persilja...serveras med hemmagjort surdegsbröd.

Kvällen fortsätter med en utsökt seranolindad oxfilé som serveras med hasselbackspotatis, parmesan och blancherade grönsaker...och rödvinssås såklart.

Avslutningsvis på denna underbara middag serveras en oemotståndlig vit chokladmoussetårta...hyvlad mörk choklad som en utsökt topping...

2016-09-09 @ 21:40:39
Postat av: rebecka

två kollektioner, grundutförandet och sen bestik och glas på det.
Jag skulle bjuda på en värmande jordärtkockssoppa med friska ruccolapestobrushetta till förrätt, med ett bubbligt vitt vin. Följt av klassiskt lammracks med pistage och rosmarincrumble och perfekt potatismos och en grön krispig sallad och -såklart- en djup umami rödvinsås. Efterätten måste bli en paradrätt jag älskar att göra- en jättestor chokladpavlova med hallon-lemoncurd, lättvispad grädde smaksatt med vanilj och ngr droppar lavendellikör - toppat med berg av blåbär, hallon och riven vit och mörk choklad. till bubblet vid midnatt egenbakade kål och rotfruktschips och rostade kryddiga nötter och självklart mina vit choklad och saffranspraliner. Märks det att jag gillar smaker och vackra saker?

2016-09-10 @ 08:26:19
Postat av: Mikael

1. 2 kollektioner (Golden och Grey)
2. Jag hoppas att min flickvän redan älskar mig, men en servis från Dyrberg Kern skulle inte göra saken sämre. Kan jag servera nyårsmiddagen på en Dimondservis kommer jag att ligga på plus hela 2017!

Förrätt- Rödbetor med chevre,valnötter och honung.
Huvudrätt- Knaperstekt ankbröst med portvinssås och sellerimousse.
Efterrätt- Chokladganachetarte med mascarponegrädde.

2016-09-10 @ 09:59:42
Postat av: Alexandra Sjöberg

1. det är 2 kollektioner som består av 27 delar.
2. Jag har precis kommit in från svampskogen och skulle servera en toast av eget surdegsbröd med karl-johan svamp från skogen bakom vårt hus till förrätt.
Till huvudrätt skulle jag servera ägfilé från årets älgjakt med kantarellsås på kantareller plockade i Hemavan. Och middagen skulle avslutas med min mammas hjortronpaj och vaniljglass toppat med en bit bladguld till Dyrber/Kerns ära. (och i öronen hänger ett par glittriga örhängen!) Skål!

2016-09-10 @ 20:38:55
Postat av: Lisa G

1, 2 kollektioner finns det
2, Guld är ju vårt signum i vår släkt (som hittills är min familj). Så denna ursnygga servis skulle passa perfekt och sedan få gå i arv till något av barnen.

Nyår firar vi i vår lilla fjällstuga. Utan el och rinnande vatten. Med brasan dom värmer upp hela huset. På nyår blir det löjromstoast till förrätt. Med västerbottenpaj och syltad rödlök. Tjälknöl på hemjagad älg till varmrätt. Med jordärtskocksgratäng och kaprisvinegrette. Men min favorit är alltid efterrätten. Chokladfontant och hjortronmylta. Sedan ostar från skärvångens gårdsmejeri och goda marmelader.

Längtar nu faktiskt lite till myårsfirandet.

2016-09-10 @ 20:55:03
Postat av: Johan

1. Förutom grundkollektionen så ingår två ytterligare - Grey och Golden.
2. Min meny skulle ex bestå av:
förrätt: jordärtskocksoppa med löjrom och creme fraich
varmrätt: helstekt ankbröst med rotfruktskaka, körsbärssås
dessert: champangesorbe med dansk kransekage

2016-09-10 @ 22:52:07
Postat av: Lovisa

1) Totalt 4 kollektioner: 2 st. porslin (Grey Collection och Golden Collection), 1 glas (Crystal Collection), samt 1 bestick (Golden Cutlery). Lite utav en tolkningsfråga det där!

2) Nyår 2016 uppdukad på Diamondporslin innefattar
Förrätt: prosciuttoinlindad fetaost
Huvudrätt: potatiskaka (tunna skivor potatis varvat med västerbottenost och örter), helstekt oxfilé och rödvinssås.
Efterrätt: champagne upphälld över hemmagjord flädersorbé (med fördel serverad i Diamond-champagnekupor!).

Godt Nytår!

2016-09-11 @ 03:57:36
Postat av: Caroline

1. Det finns en baskollektion och två ytterligare. Samt även glas och bestick.

2. Jag skulle servera tacos, för det är bästa maten att äta tillsammans med vänner (äta tacos själv händer i stort sett aldrig) och nyår bör firas med de man gillar mest.

2016-09-11 @ 09:17:02
Postat av: Anna S

1. Två kollektioner

2. Jag skulle bjuda på glamour och glitter,
festlig flärd och en massa fnitter.
Löjrom och bubbel som hejdundrande start
följt av magiskt lågtempererat viltkött på vackra fat.
Ett värdigt avslut med pompa ståt,
jag lovar ingen kommer att glömma vad de åt!
Hela härligheten frotterad i Fyrklöverns kungliga glans,
ett fantastiskt nytt år som inleds med dans.

2016-09-11 @ 12:19:26
Postat av: Marie E

Två kollektioner.
Välkomstdrink: kyld cava och krustader med löjrom, rödlök och creme fraiche
Förrätt: Ciderkokta blåmusslor och vitt vin
Varmrätt: oxfilé med västerbottensostpotatisbakelser, balsamicosås och en god sallad med pinjenötter. Amarone till det!
Efterätt: Vit chokladmousse på åkerbärsspegel och portvin

2016-09-11 @ 13:17:04
Postat av: Anton

1. Tolkar det också som att det finns två kollektioner!=)

2. Dra mig baklänges vilken vinst! Följande skulle jag bjuda på:

En meny både vegetarisk och kulinarisk,
mot djur solidarisk och utan risk för hotad fisk.
Fördrink blir Tom Collins på eko-citronor - fräsch och frisk!

God för-, huvud-, och efter-, lika viktigt som natur- och djurrätt
- Om det görs på rätt sätt blir man lätt nöjd och mätt utan kotlett.
Därför blir rätt ett vegetariska spätt!

Kanske har du både som bordsdam och i maten en härlig böna
För förrätten sådde bara fröna, varmrätten inspireras också den av det sköna gröna.
Matig sallad med halloumi & svartkål borde kvällen kröna och framgångar röna!

Rätt nummer tre avrundar min supé och bör få varje gäst att le.
Fulländar en måltid av hög kvalitet – god nog åt varje gourmet
Vi avslutar med en fräsch och lätt skogsbärssorbet!

Allt serveras på denna servis så elegant att det knappt är sant.
Salt ur en vacker diamant, det är ju briljant
Seger för mig innebär - bokstavligt talat - att livet får en guldkant!

2016-09-11 @ 14:19:10
Postat av: zazza

1. 2 st kollektioner
2. Min nyårsmeny på servisen Diamond skulle bestå av dess frestelser:
Förrätt: Räkbomb mousse med handskalade räkor, till den serverar jag Champagne
Varmrätt: Grillad laxfilé med grön sparris, potatispuré, romsås och vitt vin som dryck
Efterrätt: Vit chokladmousse, varma hjortron och vaniljglass tillsammans med hjortronlikör och kaffe/te/choklad


2016-09-11 @ 15:34:46
Postat av: Rebecka

1 . Det är två kollektioner, Golden & Grey. Det består ave 27 delar.
2. Jag skulle servera en underbar 3 rättersmiddag till min fina sambo som fyller 25! Vi flyttade ihop för cirka 1 år sedan ganska precis och har endast udda glas, tallrikar och bestick. Det skulle vara så fint att få bjuda in våra närmaste och alla fira mina fina killes födelsedag på bästa sätt och med denna underbara servis!
Alla gäster skulle få en varsin välkomsdrink i de fina champagneglasen.
Förrätten skulle jag servera på förrättstallrikarna, såklart. Det skulle vara lufttorkadskinka, honungsmelon, pinjenötter, balsamico som är sååå gott!
Varmrätten skulle vara en köttbit, antingen oxfile eller entrecote då det är Patrics favvo! Tillsammans med den skulle det vara en god grönsallad, rotfrukter i ugnen och en god rödvinsås.
Efterrätten skulle nog vara en god charktallrik, lite ost & kex och såklart vin som vi skulle sitta och småäta och dricka på i varandras sällskap (gärna tillsammans med ett sällskapsspel) in till småtimmarna på natten.

2016-09-11 @ 17:27:58
URL: http://rebeckahautanen.blo.gg
Postat av: Julia

1. Två kollektioner - Grey och Golden
2.
Nyår - ja, då vet ju alla att det är hummer, löjrom och oxfile som gäller
Och gärna lite dyr champagne i glasen när det smäller
Men lyx och flärd är för mig att kunna bjuda på en kombination
Av egenodlat och ekologiskt, en hållbar inspiration
Fördrinken - en kryddig äppelmust med ingefära
På egna höstäpplen, kvällen till ära
Pumpasoppa med gotländsk tryffel och svenska havskräftor som förrätt
Egenproducerat och miljömärkt - helt enkelt gott på alla sätt
Till detta nybakat bröd med örter från egen odling
Lite chili och vitlök ger kryddsmöret extra sting
Långlagat lamm inhandlat direkt från en gård nära oss
Med syltade kantareller och rostat ört- och tomatkross
Till det konfiterad potatiskaka på höstens skörd
Lämnar förhoppningsvis ingen oberörd
Till slut blir det hemgjord mynta- och basilikaglass med sommarens blåbär
En lätt och frisk avslutning som dessert
….
Och om det visar sig att allt är vidbränt, smaklöst eller kallt
Då kan man trösta sig med att man ändå har gjort allt
Och att sällskapet egentligen är det bästa
Och även pizza på finporslin slår det mesta.

2016-09-11 @ 17:28:25
Postat av: Karin

1. 2 st porslinskollektioner.
2.Jag skulle servera nyårsmenyn på Diamonds porslin, glas och bestick. Vingel/välkomstmat: Olika snittar, minipajer, ostkuber mm och välkomstdrink. Förrätt: krämig laxsoppa med knipplök och sockerärtor. Dryck, rosévin. Huvudrätt: Örtrullad fläskfilé med tabbouleh och kantarellsallad. Dryck, rött- och vittvin. Efterrätt: Vit chokladmousse med passionsfrukt. Dryck, portvin, punsch.

2016-09-11 @ 17:54:18
Postat av: Nathalie J.

1.) 2 kollektioner.

2.) Om min graviditet fick välja skulle det bli pizza med massor av smält ost, och några kräftstjärtar vid sidan om. Men mitt sällskap är förmodligen inte likna sugna på det som jag.. Så kanske att vi skulle äta en god limegryta och hasselbackspotatis som huvudrätt istället. Barnen skulle säkert önska glass med massvis av chokladsås och strössel till efterrätt.

2016-09-11 @ 20:06:12
Postat av: Lena Elsa

1.
Två stycken kollektioner

2.
Förrätt - Ankleverpaté med knaperstekt bacon och syltad rödlök på toast
Varmrätt - Ugnsgrillad spetskål med chevre, hasselnötter, brynt smör och potatispuré
Dessert - Chokladfondant med cognacskokta päron och kardemummaglass
12-slaget - Gott nytt år! och vi skålar i de fantastiska champagneglasen

2016-09-11 @ 20:40:35
Postat av: Annika

1) Diamondservisen har 5 kollektioner:
Mat, Grey Collection, Golden Collection, Glas och Bestick!

2) Denna lyxiga och glamorösa servis klarar verkligen av att briljera på egen hand, men något gott på tallrikarna ska vi väl ändå ha ;) Jag väljer att bjuda på goda och festliga rätter som även går bra att förbereda. Då får jag dessutom mer tid över till dukningen, som för mig är minst lika viktig som maten som serveras!

Min Nyårsmeny att servera på Diamondservisen:

Förrätt: Västerbottenpannacotta med tunnbrödsticks och parmesanflarn.

Huvudrätt: Smördegsinbakad oxfilé med svamp-& örtcreme. Serveras med duchesspotatis & rödvinssky. Fräsch småbladssallad med plommontomater, rödlök & ärtskott, toppad med vinägrett & rostade solrosfrön.

Efterrätt: Chokladfondant med dulche de leche-gömma. Serveras upplagd med en kula hemgjord vaniljglass & några hallon fyllda med vit-& mörkchokladkräm.

2016-09-11 @ 22:00:35
Postat av: Paulin

Första gången någonsin jag medverkar i en tävling men, JAG ÄR HELT SÅLD OCH FÖRÄLSKAD I SERVISEN!

Svar fråga 1: 5 kollektioner ingår i servisen Diamond (Diamond mat, Diamond Grey collection, Diamond golden collection, diamond crystal collection & diamond golden cutlery).

Svar fråga 2:
Nyårsmiddag
Nyårsbordet är uppdukat med delar av servisen. Diamond golden Kuverttallrikarna klär bordet elegant och inväntar servisens huvudpersoner! På bordet vilar även de guldpläterade besticken förväntansfullt samtidigt som de speglas och beundras av sin skönhet i vinglasen Crystal. Doftljusen av tallbarr och fikon omfamnar rummet varmt. De är placerade i fyra Diamond golden ljuslyktor på nyårsbordet. Strimmor av ljus reflekteras på de två Diamond golden vasen som är dekorerade med brudslöja! Bordet smyckas även av Crystal vattenglasen som är placerade intill vinglasen. Vattenglasen som under hela kvällens gång kommer att få agera uppfriskande och förstärkande till smakerna som kommer att avnjutas.
Kvällens värdar är de små handskrivna menyerna som lutar sig artigt mot de fyra golden salt och pepparkvarnen

Förrätt: Smörstekt Pilgrimsmussla med champagnesås servas på Diamond förättstallrik.
Dryck: Mousserande vitt vin

Varmrätt: Surf&Turf med rödvinsås och tryffelpotatispure. Denna vackra rätt serveras på Diamond mattallrik.
Dryck: Kryddig och mustig rödvin

Efterrätt: Hemlagad citron sorbe glass med krossad saltlakrits. Serveras i Diamond crystal champagnekupa!
Dryck: fläderdrink med cava och hallon

Hoppas det smakar!

2016-09-11 @ 22:51:42
Postat av: Lina Eckerström

1, 5 kollektioner
2, Ja på nyår hade jag serverat vår favoriträtt här i familjen - pulled pork med frallor, coleslaw & en fantastiskt god senapssås. Allt hemmagjort från grunden såklart. Uppskattad av både stora och små. Och eftersom barnen är med får det bli deras favorit efterrätt (med tanke på att jag inte är en dessert tjej) - marängsviss! Ger mej tusan på att allt detta smakar ännu lite godare på detta fina porslin.

2016-09-11 @ 22:57:25
Postat av: Gisela

1. Två kollektioner
2. Ett japanskt julbord. Tänk bara - ett Kaiten-zushi band där sushi och andra läckerheter sakta passerar förbi. Bara att plocka åt sig när man är sugen. Ger gott om tid att njuta av sällskapet och den vackra dukningen istället.

2016-09-11 @ 23:44:42
Postat av: Sofia Sjögren

1. Antal kollektioner i servisen Diamond?

Servisen består av 5 kollektioner; Diamond Mat, Diamond Grey Collection, Diamond Golden Collection, Diamond Crystal Collection (glas) & Diamond Golden Cutlery (bestick).

2. Vad skulle jag servera på servisen Diamond till nyår?

Jag skulle skapa en meny med inslag av Norrland, genom klassiska råvaror från skog, mark och hav, och New York, genom moderna internationella smaker och uppläggningar. Detta skulle reflektera hur även servisen möter det bästa av två världar - klassiskt; dansk design, elegant dekor, äkta guld och inspiration från diamant, och modernt; genom ett internationellt formspråk och uttryck.

2016-09-12 @ 00:30:02
Postat av: Mikael Granberg

1: Två kollektioner

2: Tanken är att jag ska servera en borgerlig, bladguldsbeklädd trerätters brakmiddag. Värdig minst två Michelinstjärnor. Men som vi alla vet kommer förrätten skära sig, varmrätten brinna upp i ugnen och efterrätten rinna ut på köksbordet medan släckningsarbetet pågår. Men jag kan va lugn - för allt som serveras med servicen Diamond kommer inbringa en känsla av lyx.

2016-09-12 @ 06:56:03
Postat av: Emma F


1. 2 kollektioner (grey och golden) i 27 delar.

2.Vart 3:e har vi nyårsfirandet hos oss (firar med två par till) o i år är det vår tur. En dröm att servera med denna fina servis.
Förrätt: Baconinlindade dadlar.
Huvudrätt: Oxfile med kantarellsås och wokade grönsaker.
Efterrätt: Stekta äpplen med vaniljmascarpone.

Trevlig måndag alla!!😊

2016-09-12 @ 07:19:28
Postat av: Sara B

5 kollektioner.
Jag skulle köra på ett knytistema! Tre par som får vardera rätt att fantisera ihop själv. Jag skulle göra kyckling i ugn med en röra på soya, dichon senap, cremefraiche, grädde och kycklingfond. Den toppas sedan med västerbottensost och blir så sagolikt god! Då vi oftast kör alkoholfritt skulle gästerna få en alkoholfri välkomstdrink med lite småtugg!

2016-09-12 @ 10:31:44
Postat av: Malin Cederblad

1)
5 kollektioner:
Diamond (baskollektion)
Diamond Grey Collection
Diamond Golden Collection
Diamond Crystal Collection
Diamond Golden Cutlery

2)
1920-talsinspirerad lyxmiddag. Gästerna uppmuntras att klä sig i 20-talets anda.

Litet tilltugg innan middagen, Kanapé: ”Havskräftsnitt”

Förrätt: ”Kalixlöjrom med dillroyal och lök- och fänkålscrudité”, lyxig rätt som går i ljusgrönt och gyllene, färger som går igen i huvudrätt och dessert.

Huvudrätt: ”Gös crème ninon med skummig champagnesås”. Denna ljusgröna rätt ser vacker ut på Diamond Golden Collection och sherryn i ärtpurén ger den lilla extra 20-talskänslan.
Tillbehör: Smörsvan och färskt bröd

Efterrätt: ”Karamellmousse med rosa champagnegranité och jordnötsbräck”, serveras i champagneglas. Ljuvlig för både öga och gom. Den gyllenskimrande jordnötsbräcken harmonierar med glasets guldkant.

Dryck: Champagne

2016-09-12 @ 10:51:08
Postat av: Ylva H

1) 2 kollektioner
2) Det får bli en klassiker!
Skagen toast
Flankstek med säsongens rotsaker med en salsa-sås
Sommarens rabarber blir en vanilj- och rabarberpannacotta.
Avslutningsvis serveras champagne till tolvslaget.

2016-09-12 @ 11:30:59
Postat av: Ylva H

blev fel på mailen.. Auto-inskrivning går inte så bra alla gånger...

1) 2 kollektioner
2) Det får bli en klassiker!
Skagen toast
Flankstek med säsongens rotsaker med en salsa-sås
Sommarens rabarber blir en vanilj- och rabarberpannacotta.
Avslutningsvis serveras champagne till tolvslaget.

2016-09-12 @ 11:31:56
Postat av: Christina Udd

1. Det finns två färgkollektioner: Golden och grey. Men sedan finns det 4 olika kollektioner inom diamondserien:
- Diamond: som består av proslin
- Diamond Crystal colletion: Glas
- Diamond golden collection: Består bland annat av tallrikar, saltkar och ljuslyktor.
- Diamond Golden Cutlery: Bestick.

2. Wow! Vilket underbart paket!
Att duka fint är det bästa jag vet! ✨👌🏻✨
När vi ställer till med fest,
skulle servisen Diamond imponera på var gäst.
Finaste design, färg och form,
om jag vinner skulle glädjen bli ENORM!
Till Nyår vill jag ha glitter och glamour!
Om jag vinner detta så blir lyckan STOR!
En servis som denna passar perfekt till fest!
Så vackert och stilfullt och lyser den upp dukningen på finaste sätt!
Till Nyår umgås vi med goa vänner och äter god mat,
som serveras på dessa vackra fat.
Till förrätt en klassisk toast med löjrom,
det hör nyår till liksom.
Huvudrätt helstekt oxfilé, potatiskaka och en rödvinsås,
så skålar vi med rödvin och umgås.
Chokladpannacotta till efterrätt,
när man ätit 3-rätters är man riktigt mätt!
Till 12-laget skålar vi med champagne i fina glas
fyrverkerier glimmar och alla blickar till himlen dras.
Detta är verkligen den finaste gåvan,
med detta skulle jag stråla och glittra som stjärnorna ovan!
Snart får vi önska ett riktigt Gott Nytt År!
Hoppas hjärtligt att jag detta vackra set får!
Med vänlig hälsning,
Kia Udd

2016-09-12 @ 12:46:21
Postat av: Susanne Leijon

1. Utöver grundutförandet är det2 kollektioner.
2. Jag skulle vilja laga maten till min man då det annars alltid är han som lagar maten. Till förrätt råraka med löjrom. Till varmrätt gös med potatiskaka och till efterrätt creme brulee.

2016-09-12 @ 22:51:53
Postat av: Therese

Det är två kollektioner :)

Jag skulle först duka upp till fest på julafton då jag fyller 30 år: asiatiskt tema möter havet. Asiatisk musselsoppa med koriander och kummin, huvudrätt blir den hetaste av den heta hotpoten från min tid i Chongqing (Kuna) vilket avrundas med kinesisk frukt och mousse! Sen skulle jag använda den även vid vår dotters 1 års firande två veckor senare men till en betydligt mildare meny ;)

Hoppas hoppas!

2016-09-14 @ 22:29:01
Postat av: Tessan


Det är två kollektioner :)

Jag skulle duka upp till fest på nyår med ett asiatiskt tema som möter havet. Asiatisk musselsoppa med koriander och kummin, huvudrätt blir den hetaste av den heta hotpoten från min tid i Chongqing (Kuna) vilket avrundas med kinesisk frukt och mousse! Sen skulle jag använda den även vid vår dotters 1 års firande en vecka senare men till en betydligt mildare meny ;)

Hoppas hoppas!

2016-09-14 @ 22:31:20
Postat av: Zara Nordqvist

1. 27 delar

2. Älskar att ordna middagar; det bästa jag vet att samla ihop människor över fantastisk mat och dukning som gör människor glada! Så här ser min nyårsmiddag ut;
Förrätt: Ostfondue med parmesanbröd, champagne
Huvudrätt : Saltinbakad entrecôte och rotfrukter: rödvin
Dessert: Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen; dessertvin samt kaffe/avec
Välkomna till mig!

2016-09-16 @ 22:00:47
Postat av: Zara Nordqvist

1. Det finns två färgkollektioner: Golden och grey. Men sedan finns det 4 olika kollektioner inom diamondserien:
- Diamond: som består av proslin
- Diamond Crystal colletion: Glas
- Diamond golden collection: Består bland annat av tallrikar, saltkar och ljuslyktor.
- Diamond Golden Cutlery: Bestick.

I fall mitt tidigare svar var oklart 😃

2016-09-16 @ 22:04:58

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovin



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL