Hemnetgodis i Mölndal + smarta inredningstips för nyproduktion

Parisiska våningar och sekelskiftes-tittgodis i all ära men de allra flesta av oss bor ju tyvärr inte med de förutsättningarna och därför tycker jag alltid att det är lika kul att få kika in i välinredda nyproduktioner. Jag fick ett läsartips från Jonas som ska sälja sin lägenhet i Mölndal via Bjurfors och fastnade för flera bra tips man kan ta med sig om man själv bor i eller planerar att flytta till nybyggt. Vi kikar!
Spegeltricket 1
Om du vill få ett rum att kännas större och ljusare, sätt en stor spegel på motsatt sida av fönstret så reflekterar du dagsljuset och får dubbel effekt. I ett sovrum kanske det känns obekvämt med en spegel men sätt den som här ovanför en byråsektion så kommer den upp en bit. Detta ser ut att vara IKEA's HOVET som hängts vertikalt ovanför byrån MALM
Spegeltricket 2 + Spotlightknepet
Samma sak i en liten klädkammare. Här har man satt in en måttbeställd jättestor spegel från golv till tak vilket både är praktiskt när man ska byta om men också ett bra visuellt trick för att få en WIC att kännas rymligare. En spotlightskena i taket istället för en enda lampa som allmänbelysning gör också enorm skillnad om man vill ljussätta på både längden och bredden.
Gardintricket
Jag har nämnt det tidigare men det tål att påminnas om. Var generös med textilierna om du bor i nybyggt. Sätt en gardinskena i taket och fyll en hel vägg med gardiner från golv till tak, från vägg till vägg, även om fönstret är mindre än så. Det dämpar ljudet och skapar en känsla av rymd. 
 
Vill du se alla bilder från Jonas lägenhet hittar du den HÄR, Till salu via Bjurfors
 

Kommentarer
Postat av: Linnea

Hej,

Har du tips på fina vita gardiner som faller fint och ser lite lyxiga ut men ändå släpper in dagsljus?

Vänlig hälsning!

2016-09-03 @ 11:10:55
Postat av: Hannah

Tack för realistisk inspo. Spegeltricket i sovrummet var ju 👍🏻👍🏻👌🏻

2016-09-03 @ 11:37:02
Postat av: nordicprintstore.se

Superbra! Är ju de här tipsen man behöver.. Hur man inreder en "vanlig" lägenhet. Jonas verkar veta vad han gör! Med gardiner vill jag tipsa om att gå till den lokala gardinbutiken. Brukar finnas någon på de flesta lite större orter. Här kan man måttbeställa, få dem med olika band/upphängningar ex. waveband så att de får fina vågiga mönster. Det brukar också finnas en uppsjö av tyger att känna och klämma på.

2016-09-03 @ 12:05:41
URL: http://nordicprintstore.se
Postat av: Ninni

LINNEA!
MITT TIPS ÄR HIMLA, DE HAR FINA LINNEGARDINER I OLIKA TÄTHET. DET FINNS EN SOM ÄR TUNN OCH SILAR GENOM DAGENS LJUS. KOMMER INTE IHÅG NU NAMNET MEN HIMLAS PERSONAL HJÄLPER DIG. KVALITÉ OCH MÅNGA OLIKA MODELLER PÅ GARDINER.
LYCKA TILL!
Ninni.

2016-09-03 @ 12:44:03
Postat av: Jonas

Jag köpte takskenorna på Iems. Superlätta att sätta upp. Åkte sedan ner till en tygbutik i Kinna. Väldigt bra priser plus många valmöjligheter. Valde ett tjockare otvättat linnetyg (28 meter faltiskt) sedan sydde min snälla mamma upp alla längder. I sovrummet har vi två längder på varje sida.

2016-09-03 @ 13:40:32
Postat av: Helena

Bra tips! Gardinerna är verkligen jättefina, och vilken WIC!
I övrigt tycker jag den lägenheten känns lite för stylad. Mycket är jättefint, hade gärna plockat ut delar, men helheten blir för mig så opersonlig (vilket i och för sig kanske är tanken med styling, hur det ser ut till vardags vet man ju inte ;-))

2016-09-03 @ 16:54:11
Postat av: Maria

Hej!
Provar här med :) Har mailat ang att jag tror jag vunnit bänkskivorna, även skrivit på instagram, men har ej fått något svar. Inte bråttom men vill inte missa möjligheten! Mvh!

2016-09-03 @ 18:26:05
Postat av: jessica

Jättefina bilder och inredning! Älskar spegelknepet! Det gör så mycket för ett rum! :)

2016-09-03 @ 22:19:55
URL: http://jzederfeldt.blogg.se/
Postat av: Johanna

Så bra tips! Tack!

2016-09-03 @ 23:17:54
Postat av: Julia

Nu är det lite i sista laget med tanke på att sista dag är idag som den visas men nedanstående utställning är ett söndagstips till malmöbor som vill ha en dos kultur och design!

http://evenemang.malmo.se/sv/mobile/evenemanget/a1215629/oomph_1215629/detaljer

2016-09-04 @ 02:44:48

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL