Veckans söndagssummering v 44 - 2016

Det märks att det varit höstlov, eller förlåt läslov, i stora delar av landet den här veckan. Och så Allhelgonahelg på det. Varför? Jo, nyhetsflödet har varit lite tunt, minst sagt. Men här kommer som vanligt en summering av veckans största branschsnackisar. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Julen närmar sig med stormsteg och jag fick feeling direkt när jag såg Blossas nya kampanjbilder. Stylade av Lotta Agaton och fotade av Pia Ulin. Så fina! 
Byredo Christmas är en serie doftljus i julskrud som lanseras lagom till storhelgernas ankomst. Alltså samma innehåll som tidigare, fast nya glasfärger på behållaren. Imponerad? Nja. 
Rum21 fyller 10 år och firar med en limiterad kollektion, gjord av utvalda hantverkare. Min favorit är Vasakeramik som också gjorde Trendenser & Friends första serie med Bollvaser. Heja Thérese!
Menus bokhylla Stick har fått lite bloggkärlek i veckan efter ett inlägg hos A Merry Mishap och Elin Kickén. Fin lösning för luftig förvaring och plats för stillebenbyggen i ett vardagsrum. 
 
 
Notiser: 
- Per Holknekt (grundare till Odd Molly) går in som ny marknadschef för Rubn Ligtning
- Åhléns nedskärningar fortsätter. Nu stängs 4 varuhus och ytterligare 30 pers. varslas 
- Sandbergs designchef Hanna Wendelbo har sagt upp sig för att driva eget. Spännande!
- Ulrika på inredningsbloggen Seventeendoors har flyttat till Residence portal nu i dagarna
- Och Petra Tungården på Metro skrev i veckan en artikel om "5 influencers du måste följa". TACK!!
 
Om du undrar varför Tictail blivit så omskrivna i veckan så beror det säkert på att fler än mig erbjöds en summa pengar att handla för i deras webbshop. Utan motkrav visserligen, men fult tycker jag, i synnerhet om man inte är öppen med varför man sedan lyfter dem som bloggare. Jag hyllar hellre en ny svensk sajt: Designkiosken som öppnat i veckan och som kämpar på utan samma monetära muskler. Skira ljuslyktan Stapling av Lars Rank är mitt bästa tips på fin handgjord julklapp!
Veckans mest ombloggade hem då? Ärligt talat svårt att avgöra för det verkar som om många bloggare haft välförtjänt höstlov i veckan så det har inte snurrat så många objekt som vanligt. Men jag gissar att den här Julbaksdrömmen hos Entrance har potential att få åka nätkarusell under veckan som kommer. Vi får se, jag har ett annat favoritobjekt på G också men det visar jag imorgon. Fin söndag till er alla!
Foto: Pia Uhlin / Blossa, Byredo, A Merry Mishap, Designkiosken och Entrance Mäkleri

Kommentarer
Postat av: Desirée

Kul med en designnätbutik på svenska!

2016-11-07 @ 00:11:59
URL: http://xn--hemvvt-eua.net
Postat av: Martina

Trist av Byredo. Sörjer fortfarande att jag aldrig köpte safronljuset för två år sedan som var från holiday kollektionen. Varför inte ta det åter istället? Sålde ju Slut på direkten:)

2016-11-07 @ 11:29:12
Postat av: Louise

Tictail är ju visserligen svenskt om någon missat det.

2016-11-07 @ 20:08:39
Postat av: christine

Heja Frida! Heja rakhet och ärlighet varar längst <3

2016-11-08 @ 06:22:27
Postat av: Jenny

Snyggt!

2016-11-08 @ 12:38:36

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL