Sponsrat inlägg: DIY patinerade blomsterlådor och skyltar

Tack vare Ingrid Carozzis trendsättande bok Brooklyn Flowers har efterfrågan på patinerade trälådor fullkomligen exploderat och de är inte helt enkla att få tag på second hand. Hennes bok visar massor med härliga arrangemang av buketter och snittblommor i gamla fraktlådor och vill man göra något liknande med perenna växter och utomhusblomster går det utmärkt att plantera med täckduk och lecakulor i botten - i nyinköpta lådor eller fynd från mataffärens lager. I samarbete med Panduro har jag nämligen gjort ett DIY-tips till Ingrids ära som visar hur man kan patinera gula trälådor samt göra egna vintageliknande skyltar med hjälp av stålull, ättika, te och Panduros nya utomhusfärg. Scrolla och kolla vad jag gjort till Spinneriet!

Vi har haft lite dåligt skyltat här vid Spinneriet så jag tog saken i egna händer och arrangerade blomlådor med pilar till restaurangen och en stor välkomstskylt vid entrén. Eftersom huset är gammalt ville vi att blomlådorna och skyltarna också skulle gå i samma stil. 
För att få den rätta slitna touchen på nytt trä (utan att vänta i flera år) kan man göra en egen blandning av stålull och ättika som man låter dra i en sluten burk i 24 timmar. Tillsätt sedan starkt svart te och pensla på träytan så kommer den förvandlas från nysågat gult till vindpinat gråtonad på en kvart.
Skissa din text med blyerts och fyll sedan i bokstäverna med vattenfast färg och en tunn pensel. Vintagestämplarna fixar man enkelt med schabloner. Skriv ut valfri text och klipp ut bokstäverna från papperet. Dutta sedan med en pensel eller liten miniroller från Panduro och låt torka. 
Blus från Hunky Dory, jeansen är från Zara och skorna är Vans klassiska sneakers.


Sådana här skyltar och blomlådor kan man även göra till bröllop, studentmottagningar, dop. Vill du ha mer inspiration kring arrangemangen i lådorna kan vi rekommendera denna denna bok. Lycka till!

* Inlägget presenteras i samarbete med Panduro samt innehåller affiliate-länkar


Kommentarer
Postat av: Heminredning

Måste klicka hem boken, såg nu att den har dessutom fått bra recensioner på Bokus!

2016-05-24 @ 14:00:33
URL: http://heminredning.tips/
Postat av: Beatrice

Herregud vad fint <3 Ser lite retro ut

2016-05-24 @ 14:07:52
URL: http://www.savly.se
Postat av: Sanna

Va fint det vart!

2016-05-24 @ 17:37:36
URL: http://lillsannakster.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kan du rekommendera ngt typsnitt om man vill måla på frihand? Inspirerande inlägg!

2016-05-24 @ 20:34:31
Postat av: Cecilia

Hej!
Superfint! Perfekt till bröllop! :)
En fråga, vart har du fått tag på de sjyssta blomlådorna/fraktlådorna?

Varma hälsningar Cecilia

2016-05-25 @ 12:05:22
Postat av: Malin

Ska det va stålull med eller utan diskmedel?

2016-05-28 @ 07:35:53

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL