Växt-SPA på Spinneriet

En del av semesterplaneringen i år handlar om hanteringen av alla växter som står i fotostudion. Bara den stora golvväxten / fiolfikusen på bild kostar ju ett par tusenlappar så man vill ju ogärna komma tillbaka till ledsna blad. Ett noga uträknat vattningsschema är därför framtaget och de plantor som behöver har fått ny jord och näring så de är preppade att klara kortare perioder utan sällskap. Ett tips om du ska ha vattningsvakter i sommar är att samla husets/lägenhetens alla växter på en plats så att den som ska hjälpa dig inte råkar glömma någon törstig kompis. Ställ dem i badkaret eller badrumsgolvet om du har fönster i badrummet) så gör det inget om det blir spill och slabb. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vart har du hittat fiolfikusen? Är på jakt efter en sådan på stam.

2016-06-21 @ 22:01:38
Postat av: Chatrine

När vi åker bort en liten längre period kör jag vattning med isbitar. Lägger 3-4 i större krukor, 1-2 i mindre, då räcker det att vattna en gång i veckan eller mer sällan om det är tjockbladiga växter och inte alltför varmt.

2016-06-21 @ 23:39:11
URL: http://www.mavie.se
Postat av: Birgitta

Fast det är inte så bra ur inbrottssynpunkt, det syns ganska väl att man inte är hemma om det inte finns några växter i fönstret. Men de mest värdefulla kan man ju samla ihop!

2016-06-22 @ 08:04:57
Postat av: Frida

Sant Birgitta. Har man inte larm och grannar är det kanske lite tokigt att ta bort alla växter men de känsligaste kanske kan få kampera ihop någonstans. Vår lokal ligger på plan 3 utan insyn och det är larm och filmkameror som bevakar huset så jag tänkte inte riktigt på den saken :) Bra tips!

2016-06-22 @ 08:23:47
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Karin

Var är pallarna ifrån?

2016-06-22 @ 12:43:57
Postat av: Inredningshjälpen

Bra tips! Alltid lika trist att komma hem till slokande och eller halvdöda växter.

Stor Kram

Anette

2016-06-22 @ 16:17:36
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: Lina

Hej, jag har en fråga till dig; vet du någon bra blogg med inriktning på trädgård? Håller på att anlägga en och letat inspiration men tycker att det är dåligt utbud.
Tack på förhand!

2016-06-22 @ 20:22:38
Postat av: Joanna

Ett jättebra tips är att köra med "gröna trådar". Vet inte exakt vad de heter med det är en tråd som är inplastad mitt på och så stoppar man ena änden ner i jorden och andra änden ner i en hink med vatten. Jordnivån måste vara över vattennivån annars dricker den för mkt. Sedan tar blomman så mkt vatten den behöver. Ställer man växterna skuggigt så klarar de lätt längre perioder utan tillsyn. Min mamma har alltid haft detta och jag fick själv ett gäng när jag flyttade hemifrån. Ovärderligt!

2016-06-22 @ 20:56:45
URL: http://joannans.se
Postat av: Martina

Jag har en monstera här hemma där jorden har sjunkit en del. Kan jag plantera om den nu mitt i sommaren eller skall jag vara taskig mot den och vänta till hösten??

2016-06-23 @ 07:24:52
URL: http://athomewithtiina.se
Postat av: Anonym

Detta gjorde vi förra sommaren och när vi kom hem så hade troligen den ekologiska myntan spridit skadedjur/löss till samtliga växter:(

2016-06-25 @ 17:16:54

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL