Veckans söndagssummering v 26 - 2016

Den här veckan måste jag börja med att be alla läsare som har en IKEA Malm-byrå hemma att läsa detta. Även om ni inte själva har barn i hushållet (eller kanske just därför) är det viktigt att tänka på vilken dödsfälla fristående byråer kan vara för småfolk. IKEA återkallar nu 27 miljoner Malm-byråer i USA och Kanada efter tre dödsfall där små barn klämts ihjäl när Malm tippat över dem. Se till att alltid följa rekommendationerna om att väggförankra och tippskydda din byrå - oavsett varumärke - om du inte redan gjort det! Nu över till veckans nyhetssummering från inredningsbranschen!
Tine K har släppt massor med bilder på sin kommande höstkollektion. Grönt i olika nyanser. Fint!
Det har också bjudits på premiärbilder av stengodsserien Pisu designad av Louise Roe i samarbete med Keramik Factory från Bornholm. Fler nyheter från Roe hittar du HÄR!
Hay lanserar "Soft Edge". Ett nästa steg i produktutvecklingen med gjutna plywoodtekniker. Designer Iskos-Berlin ville skapa en mjuk stol, med mjuka linjer och mjuka kanter. 
I veckan släppte IKEA fler bilder på sin (redan innan butikssläpp) prisbelönta nyhet: cykeln SLADDA.
 
Notiser
- Tina Hellberg kommer inreda trendrestaurangen på Formex i augusti. Ska bli så roligt att se!
- Jesper Waldersten ställer ut på Öland i sommar, kolla in Vida konsthall om du har vägarna förbi. 
- Hästens har fått kritik för sin kampanj med Elsa Hosk på bloggar, FB och Instagram under den gångna veckan. Jag må själv vara ambassadör för deras fantastiska natursängar men kan inte annat än hålla med om att bildspråket i den här reklamen känns objektifierande. Man ser ju inte ens sängen? Knappast direkt varumärkesbyggande 2016, varken för Hästens eller för en cool tjej som Elsa. 

Kinfolk har haft utställning i Köpenhamn. Designers från hela Europa deltog med totalt 15 olika objekt till utställningen som är en del av The Reform Design Biennale. Utställningen hade öppet till och med 27/6 och fortsättning följer... I brist på Hemnet-material från veckan som gått avrundar jag mitt svep med en bild från Bolias lookbook 2017 som stylats av Lotta Agaton. Nyfiken på fler bilder? Hon har precis uppdaterat sin portfolio. Länk HÄR! Skön söndag till er.  
Foto: Tine K, Louise Roe, HAY, IKEA, Bolia

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hua, precis innan jag läste detta stod jag och tänkte på hur hemskt det vore om Flora flyttade på stolen jag ställt framför skåpet jag inte hunnit förankra. Nu får jag nog flytta det om jag ska få ro inför natten.

Postat av: Amanda

Mycket bra skrivet på alla kanter! Heja dig!

2016-07-03 @ 23:17:14
Postat av: JOssan

Men åh, cyklar på IKEA?! :o

2016-07-04 @ 16:44:18
URL: http://xenomorphs.se
Postat av: Inredningshjälpen

Nyheterna från Bolia är så fina, var inne i butiken här i Malmö i helgen och blev förtjust i en av de nya sofforna!

Kram Anette

2016-07-04 @ 22:24:46
URL: http://inredningshjalpen.com

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL