Annons

Arkiv: feb 2016

Veckans söndagssummering v 8 – 2016

Den gångna inredningsveckan har legat lite i dvala (möjligen på grund av sportloven som avlöser varandra i landet just nu) men har ändå bjudit på en kompott av nyheter och oväntade samarbeten mellan uppstickare och etablerade företag. Här kommer februari månads sista söndagssummering. 
Anrika Canadaköket och poppiga Buster+Punch har inlett samarbete som mynnat ut i ett konceptkök – roligt nog felskrivet till The Busters Kitchen i bloggosfären (Butchers Kitchen är dock det korrekta namnet, men jag tyckte ”tangentslintandet” var snudd på vitsigare). Snyggt blev det, oavsett!
H&M-ägda klädkedjan Monki släppte i veckan den stora nyheten att de lanserar en inredningskollektion i vår bestående av skrivbordsattiraljer och detaljer för hemmet. Serien når butik under mars månad.

Floristen Ruby Barber vars arbete bland annat synts i Vogue, Harpers Bazaar och Architectural Digest har tagit fram ett nytt frökoncept: Mary Lennox. Du kan bland annat köpa The Bouquet Box eller Green Juice och odla såväl din egen bukett som ingredienserna till dina juicer. Smart och snyggt förpackat!  
Danska VIPP har varit i ropet i veckan efter att ha lanserat ett nytt bodsunderlägg i silikongummi (?) och en smart clips-hållare. Clipset består av massivt, pulverlackerat aluminium och funkar både som påsförslutare och som hängare för posters med medföljande krokupphängning.
 
Några notiser i korthet: 
H&M Home växer så det knakar och öppnar bl a 1000 kvm butik i Malmö 
– Noma öppnar popup-restaurang i Sydney, inredd med möbler från Carl Hansen
– IKEA släpper en ny barnkollektion i obehandlat trä i april. Jag kommer hänga på låset!
– Och så kommer det en ny bok om köksförvaring. Kolla in Hitta del 2!
 
Veckans mest ombloggade Hemnet-objekt då? Johanna Bradfords lägenhet är visserligen inte ute på marknaden ännu men eftersom de precis köpt hus och snart ska sälja skulle man nog kunna klassa veckans mest omskrivna hem som en teaser till ett Hemnetgodis. En annan uppmärksammad ”blogg-kändis-bostad” som faktiskt är till salu just nu är Göteborgskreramikern Elin Lannsjös lägenhet. Alla bilder på den hittar du HÄR! Fin söndag till er. 
Foto: Butchers Kitchen, Monki, Mary Lennox, VIPP, Stadshem

Trend Alert: Glasbord

Det var länge sedan jag uppdaterade kategorin ”Trend Alert”. Nu skrev jag ju visserligen om den här spaningen i min artikel för Aftonbladets Myhome i november förra året, men det är inte säkert att alla fick tag på magasinet och trenden verkar ju hålla i sig så det känns värt att ta upp igen. Om du ska köpa ett nytt soffbord i år tycks det vara glas som gäller. Gärna på pulverlackat svart stag. Här är några exempel på bord som trendar i tidningar och på bloggar just nu, från lyx till budget. 
 
1. Fontana Artes klassiska glasbord Tavolo Con Ruote har fått ett uppsving, inte minst sedan Lotta Agaton skaffat ett till sitt vardagsrum. På bloggfronten syns det både hos House of Philia och Seventeendoors
2. Gubis glasbord Pedrera är en annan modell som trendar just ny. I bloggvärlden skymtas det bland annat i Johanna Bradfords vardagsrum. 
3. Alanda Coffee Table formgivet av Paolo Piva för B&B Italia är en annan klassiker som fått uppsving den senaste tiden, inte minst sedan stilsäkra Louise Liljecrantz Sievers införskaffat ett till sitt vardagsrum. Finns med olika antal rutor i staget beroende på storlek.  
4. Eilersens Spider av Andreas Hansen är en av mina personliga favoriter. Pris 9270 kr 
5. Och IKEA’s satsbord VITTSJÖ får väl anses vara ett riktigt budgetkap i sammanhanget för sina 599 kr. 

Några föreläsningsdatum i vår

Just nu befinner jag mig i Umeå för att delta i varuhusinvigningen av IKEA och när jag nämnde att jag skulle hit var det många som frågade om jag inte hade planer på att komma till fler städer. Så, på begäran. Här är några fler inbokade föreläsningsdatum i vår som mer eller mindre berör begreppet hållbarhet. Det finns ytterligare ett par datum som pendlar men jag lägger till dem när allt är spikat. Därtill har jag ju även lovat att också arrangera ett event på Spinneriet men ber att få återkomma om det i ett eget inlägg. 

27 februari kl 12 ”Inspiration hållbar inredning” Plats: Umeå IKEA varuhusöppning
27 februari kl 14 ”Inspiration hållbar inredning” Plats: Umeå IKEA varuhusöppning

1 mars kl 12 ”Mitt företagande” Plats: Umeå universitet USBE Hörsal C 
10 mars kl 18.00 ”Trender inredning” Plats: Kungsbacka Danske bank / Myrins (anmälan krävs)
16 mars kl 14-16 ”Sociala medier och inredning” Plats: Skene Hans K kundträff (anmälan krävs)
17 mars kl 19.00 ”Inred med växter” Plats: Blomsterlandet Kungsbacka (anmälan krävs)
31 mars ”Inredningskunskap” Fastighetsbyrån, Swedbank & Clarion Plats: Malmö Live

16 april ”Inspiration hållbar inredning” Plats: Göteborg IKEA Kållered
16 april ”Inspiration hållbar inredning” Plats: Göteborg IKEA Bäckebol
19 april ”Mitt företagande” Plats: Stockholm Deloittes kvinnliga nätverk
26 april kl 17 ”Trender inredning” Plats: Norrköping Kinnarps
27 april Intern workshop IKEA’s inredare Gbg Plats: Spinneriet / Lindome (anmälan krävs) 
27 april ”Trender inredning” HSB Plats: Göteborg (anmälan krävs/mer info kommer)

 
Foto: Bodil Bergqvist för Myhome.se 

Samarbete med LANGØ

Minns ni det här inlägget? Häromveckan gjorde jag ett roligt styling och fotouppdrag för LANGØ, ett nytt familjeföretag som specialiserat sig på hemtextilier inspirerade av den nordiska skärgården. Av förklarliga skäl kändes det ganska naturligt att ta miljöbilderna just vid havet. Plädarna finns i flera olika färger men mina favoriter är (inte helt oväntat) de dämpade naturnära i grått, svart och vitt som jag tycker funkar lika bra sommar, höst och vinter. Nedan kan du se exempel på dem men alla varianter hittar du HÄR. 
Samtiga produkter består av 100% naturmaterial, som exempelvis ull och linne. LANGØ har en egen webbshop där du kan beställa direkt, men de söker också efter nya återförsäljare så om du har en butik kanske LANGØ kan vara något att ta in i sortimentet. Kontaktuppgifter hittar du HÄR!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se – i samarbete med LANGØ

Hemma hos Johanna Bradford

Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag och inredningsbloggaren / stylisten Johanna Bradford (tidigare Tant Johanna) brukar åka på jobbresor ihop. Vi har bland annat varit i Milano, Frankfurt, Köpenhamn och Biarritz tillsammans de senaste åren. Jag tycker hon är en så härlig person och vi funkar väldigt bra ihop trots (eller kanske för?) att våra stilar skiljer oss åt en hel del. Men kanske finns det några gemensamma nämnare? Nyansen på hennes köksluckor spelar i samma liga som en av mina absoluta favoritkulörer, även om jag tolkar den annorlunda i mitt funkishem. Idag släppte Johanna och Krickelin en ny bildserie från hennes hem. Superfint reportage. Nyfiken på att se mer? Klicka HÄR eller HÄR
Foto: Krickelin

Veckans söndagssummering v 7 – 2016

Dags att summera ännu en vecka av nyheter och snackisar från inredningsbranschen. Det har bjudits på en hel del snyggt men också en riktig ”tavla”. I dubbel bemärkelse. Scrolla och kolla!
Men vi börjar med en glad nyhet. För äntligen är de ute i butik. Carina Seth Anderssons fantastiska vaser i samarbete med Marimekko. En sådan glaspjäs ska jag inhandla på måndag! 
I veckan blev det också officiellt att Superfront gör ett samarbete med Nutida Svenskt silver och släpper en serie handgjorda beslag som visas i Superfronts showrooms i Stockholm och Oslo fr o m 25/2. Säljs bara under en period på 6 månader. Priset? Mellan 1050 kr och 1550 kr/ stycket. Jamenar hejbaberiba. Inte så man byter alla knopparna i köket direkt, men en fin solitär på en garderob kanske? 
Via Sanna Fischer Nordströms blogg fick jag nys om det spännande samarbetet mellan Filippa K och Dusty Deco. I Filippa K’s butik kommer nämligen ett urval av vintagemöbler, konst och inredningsdetaljer finnas till försäljning tillsammans med SS16-kollektion. Heja!
Så till den omdiskuetrade ”tavlan”… Mio är nämligen i hetluften sedan den världskända fotografen Nick Brandt anklagat den svenska möbeljätten för att ha sålt piratkopior av hans kända fotografi ”Elephant on Bare Earth”. Och när man ser målningen intill fotot såhär är det lätt att förstå Nicks ilska. Vilket idiotiskt självmål av Mios underleverantör. Nick kräver 300.000 kr i skadestånd av Mio, förbud mot fortsatt användning av motivet OCH en publicering av domen på annonsplats i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. To be continued.
 
Några andra nyheter du inte får missa
Sandberg Tapet har släppt en ny ombloggad trendrapport
H&M satsar på ekologisk hudvård (och fina pumptvålar) se mer HÄR
– Cerveras förra vd Yvonne Magnusson kliver in som vd och delägare i Gallerix. 
 – Sarah Jessica Parker blir Ellos nya frontfigur. Jag hoppas på lite heminredning i filmerna. 
 
Och veckans mest ombloggade lägenhet då? Ja, det är tveklöst den Göteborgska instagramdrottningen Anna Cates magiska gårdslägenhet som säljs via Instagram. Men, jag gissar att dem som läser inredningsbloggar och följer inredningskonton på Instagram redan har sett sig mätta på de bilderna (om inte hittar du hela objektet HÄR) så därför väljer jag att visa nyheten BigFish från BLOOC som hade säljstart i veckan och som också fått fin spridning. Jag gissar vidare att Bjurfors därav inte är helt nöjda med tajmningen av deras stora nyhet (att man avtalat ensamrätt på stylisten Emma Fischer) som också släpptes den här veckan men som inte fått det genomslag det förtjänar på grund av allt annat som hänt samtidigt. Kolla in Emmas två senaste jobb HÄR och HÄR. Fin söndag till er!
Foto: Marimekko, Superfront, Filippa K Man, faksimil SvD, BLOOC

Nya grannar på Spinneriet

Vi har fått en ny granne på Spinneriet i Lindome! På våning tre (samma som jag håller till på) låg tidigare ett Brooklyn-inspirerat gym där jag hade planer att bli en frekvent besökare. Men ägaren Erik fick jobb i Stockholm, så han stängde ner. Gissa om vi hjulade av lycka när det stod klart att där skulle öppna en inredningsbutik istället! De säljer bl a TineK, Himla och Linie Design. När jag la upp en bild från lokalen på mitt instagram trodde några att det var min butik, men så är inte fallet. Det råkar bara stå likadana Menu-stolar runt ett träbord och en svart SMEG-kyl där – men i övrigt ser det inte så likadant ut. Ni måste kolla in INRX om ni har vägarna förbi. Och snart öppnar även kocken Katja Palmblad en restaurang i gårdshuset och då kommer Spinneriet verkligen bli komplett som helgutflyktsmål. Nästan så jag blir sugen på att öppna popup-shop någon helg. Vi får se. Oavsett håller jag er uppdaterade om öppningsdatum för @lillaspinneriet!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Happy Friday!

Jag önskar trevlig helg med ett litet fredagsplock. En personlig inbjudan till Köpenhamn, två tygprover till en kommande sängbeställning (beslutsångest!), en härlig fredagspresent som jag köpte till studion på Spinneriet, ett blombud som kom från Tailsweep (tack!) och en fin bok om Ingegerd Råmans projekt med IKEA som jag fick som pressprov i brevlådan imorse. Dessutom har jag bokat en spännande plåtning med Mama om två veckor, haft möten med mina gamla reklamkollegor från både Valentin och Forsman&Bodenfors idag och tar nu helg med den bästa känslan i magen. Happy Friday på er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Hemnetgodis på Aschebergsgatan 17

När jag ser sådana här lägenheter blir jag alltid så nyfiken. Vem kan det vara som bor så? Förutom att det är en osedvanligt pampig sekelskiftesvåning på 180 kvadrat, med utsikt mot Vasaparken, genomgående fiskbensparkett, 3,20 i takhöjd och stuckaturer på steroider så verkar lägenheten inte överdrivet stylad. Snarare bebodd av någon/några som älskar design. Det sista piffet är självklart fixat inför fotograferingen – men jag tvivlar på att det finns någon stylist som roddar runt med Nogouchi-bord, PK33-pallar och vägghängda Montana-moduler. För att inte tala om all konst. Det måste vara ägarnas. Lite mörk och kanske en afrikansk mask / Buddha-byst för mycket för mig personligen – men en välkomponerad mix som någon måste samlat på sig över tid. Kul att se som komplement till många in-och-ut-full-stylingar på Hemnet! Alla bilder hittar du HÄR

Lookalikes: Rustikt soffbord

När hypade inredningsbutiken Artilleriet tog in soffbordet Reclaimed i sitt sortiment blev det snabbt signifikant med den eklektiska Göteborgs-stilen. Träet som används i deras soffbord kommer från antika kinesiska byggnadskonstruktioner och dörrar och har därav en naturligt sliten yta och patina. Det har synts ofta i inredningsmagasin och på Hemnet de senaste åren, så det förvånade mig inte ens när jag såg ett likadant bord bland Mios ”nyheter” för våren 2016. Samma mått och koncept. Förutom att Mios skiva är av brunbetsad furu. För visst är väl de här lika som bär? 
Bild 1: Artilleriet Reclaimed (80×80 cm) pris 5995 kr
Bild 2: Mio Toscana (80x(0 cm) pris 1995 kr
1 4