Lookalikes: Hans-Agne Jakobssons "Tratten"

Hans-Agne Jakobsson var en svensk inredningsarkitekt och möbelformgivare som arbetade hos General Motors som industridesigner och sedermera var assistent till Carl Malmsten och Werner West innan han 1951 grundade det egna belysningsföretaget Hans-Agne Jakobsson AB i Markaryd. En av hans mer kända modeller heter Tratten och jag är själv uppvuxen med dessa utomhusarmaturer på mitt barndomshem. Nu när trattformade skärmar är i ropet har hans design åter fått ett nytt uppsving och många efterföljare på marknaden. Denna modell från Westal i koppar är inte helt olik storsäljaren Tratten från 60-talet som tagits upp i produktion igen av Örsjö belysning. Eller vad säger ni om de här. Lika som bär?
Bild 1: Tratten Hans Agne Jakobsen design (numera producerad av Örsjö belysning) pris 3895 lr
Bild 2: Westal Tratt i koppar,  pris 1729 kr

Kommentarer
Postat av: Karina

Verkligen lika som bär!

2016-12-07 @ 00:20:47
Postat av: Sickan

Om jag inte missminner mig så har Westal tillverkat denna länge de med - det är ingen ny kopia eller så. Kontakta gärna de båda aktörerna och fråga om upphovsrätten för jag tror inte att svaret är entydigt.

2016-12-07 @ 11:19:04
Postat av: Sara - Little miss fix it

Så roligt att läsa mer om Tratten! Föreskrev den i våras till ett 30-tals hus som skall renoveras och blev så kär att jag försöker övertyga J om en behövlig ansiktslyftning belysningsmässigt på Hundraåringen.

2016-12-07 @ 18:42:02
URL: http://littlemissfixit.rumhemma.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL