Annons

Arkiv: sep 2015

På min önskelista – krukor från CSA

September månad är snart slut och jag har inte lyckats knåpa ihop någon regelrätt önskelista. My bad men det är lite mycket trökigheter som upptar min tankeverksamhet just nu. Förutom ”fred i världen” är nog ”frid i sinnet” det jag önskar mig mest av allt vid detta månadsskifte. Och möjligen ett par stycken av dessa vackra krukor till studion på Spinneriet. Carina Seth Anderssons übersnygga keramik skulle sitta som en smäck på köksbänken, hyllorna intill tavelväggen, i våra djupa fönsternischer, ja.. kort sagt lite här och var. Kolla in hennes instagram för fler bilder. Du hittar henne på @carinasethandersson
Foto: Carina Seth Andersson

Sensual Home / Hem för alla sinnen

Det här kan vara en av de bästa och mest relevanta böcker jag någonsin läst om inredning. Ilse Crawfords ”Sensual Home” eller ”Hem för alla sinnen” som den heter på svenska. Bilderna må andas 90-tal men texterna och inredningsfilosofin skriver jag under på, varje dag i veckan. Första gången jag bläddrade i den var i Norrgavelhusets bibliotek i Skåne 2010, och varje sommarsemester när vi varit där har jag läst den från pärm till pärm. Med jämna mellanrum har jag sökt efter titeln i bokaffärer och försökt beställa den på nätet men upplagan har varit slutsåld till och från och jag har aldrig lyckats haffa något eget exemplar. Tills en bloggläsare came to the rescue. Tack snälla rara Birgitta i Kalmar som på eget initiativ skickade denna present till mig. Du anar inte hur glad jag blev. Och till er andra. Denna inredningspamflett är väl värd sin jakt, så håll utkik efter titeln nästa gång du besöker ett bibliotek eller antikvariat! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Instaweek

Tidigare idag blinkade lagringsutrymmet i min telefon (återigen!) rött. Kvällen har därför ägnats åt rens och radering. Imorgon ska jag nämligen få finbesök i studion på Spinneriet från en av Norges och en av Finlands största inredningsbloggare (Nina på Stylizimo och Susanna Vento från Varpuunen) eftersom vi ska göra ett jobb tillsammans – och då vill jag ju att det ska finnas plats över för att ta instagrambilder. I samband med minneskortstömningen saxade jag ihop ett kollage av mobilbilder och foton från mitt instagramkonto @trendenser för att illustrera lite av allt jag har haft för mig den senaste veckan. Mer info nedan! 
1) Boken Säker Stil nu på mitt soffbord, tack Ebba och Emilia! Även om jag kan anses partisk för att jag känner författarna så måste jag rekommendera ett köp. Så himla vettigt tänk kring hållbart mode och så många bra knep för att hitta sin egen signaturlook. 2) Annars då? Jag har insett mina begränsningar vad gäller krukväxter, så häromdan’ köpte jag… ett träd till studion istället. 3) Och så har vi gjort oss lustiga över att det målats kottar här under kotten. Julpynt på G!! 4) En annan favoritlampa som kommit på plats i studion denna vecka är Workstead Bendt. Tack David för snajdig monteringshjälp! 5) Nya tider och stora beslut. I stunder av tvekan tänker jag alltid på detta citat av T.S Elliot. 6) Hortensiasäsongen är igång. Hurra! 7) Lite mindre hurra var det när jag skulle åka till Stockholm över dagen i onsdags och fick kliva upp 03.45 för att hinna med detta tåg. Uff! 8) Sådana jobbdagar måste balanseras upp med lugnare tempo och en utomhuslunch med ryggen mot solvarm husvägg. RAW-food från På Kanelen (ett annat Göteborgstips!) 9) Sist men inte minst. Dagens märkligaste uppdrag. Att måla över en vägg med rosa kakel i studion. Vad den fonden har använts till kan jag visa i vår. Nu laddar vi för julgransfotografering imorgon!
 
Vill du följa mig på instagram? Du hittar mig på @trendenser

Veckans söndagssummering v 39 – 2015

Hösten rasar förbi i högt tempo och snart är september till ända. Här kommer månadens sista söndagssummering, innan vi vänder blad till oktober. En godispåse med länkar och snabb info om vad som hänt i inredningsbranschen vecka 39. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Nordsjö Design har annonserat Colour of the year och haft ett stort bloggevent. Guldockra är namnet på årets kulör. Är du nyfiken på den bakomliggande trendrapporten kan den laddas hem HÄR!
Danska Holmegaard relanserar klassikern Old English i en 60 cm hög (!!) variant, i samarbete med Claus Dalby. Ombloggad som tusan. Trenden med stora vaser växer (om ni ursäktar ordvits).
Det har varit London Design Festival 2015 och mest uppsnackat har Faye Too Goods installation The Drawing Room varit. Räkna med att blyerts och kolteckningar blir det nya svarta!
Norrgavel har släppt sprillans nya pressbilder i en (oväntat?) mörk och ung look. Se mer HÄR!
Inredaren Emma Hos som stylat många av de mest ombloggade mäklarobjekten i höst har intervjuats av nätmagasinet ”Doers Magazine”. Artikeln hittar du HÄR
Hemtex har gjort en magiskt fin reklamfilm tillsammans med en av mina favoritfotografer, danska Ditte Isager Missa inte Morning Stories. Klicka på bilden eller kolla in filmen HÄR!
Och på tal om textil. Victor Appelqvist, son till Gina Tricotgrundarna Jörgen och Anette Appelqvist startar ett nytt märke inom mode och heminredning. ”Club XPRS kommer erbjuda kläder, accessoarer och hemtextil, helt under eget varumärke och till marknadens lägsta priser”. Ska bli intressant att följa givet Ginas succé. Veckans mest ombloggade lägenhet då? Förutom Blondinbellas veritabla spridningssuccé så har Fantastic Franks studiolya gjort några ärevarv i bloggosfären under helgen. Se fler bilder HÄR
Foto: Nordsjö, Holmegaard, TooGood, Emma Hos, Norrgavel, Hemtex, Club XPRS, FF 

Hemnetgodis på Eriksberg

Till er som har svårt att få till känslan i nyproduktion. Kolla in den här lägenheten som är till salu via NewHomes. Styling av Elin, Eva-Lotta och Sarah för Team Sarah Widman. Här tycker jag de har lyckats få till en ombonad look trots lägenhetens kantighet. Fastnade framförallt för vardagsrummet och gillar hur de ställt möblerna en bit ut från väggen och jobbat med tavlor i ”döda hörn”. Några andra tips att ta med sig? Hur fint det var att använda Ilse Crawfords korkbord som ”sideboard”, TV-bänkskombinationen jag tipsade om häromveckan och tricket att använda en spegel som tavla, för att föstora vardagsrummet. 
Foto: Jonas Berg för mäklarfirman NewHomes

Powerbrunch på Fratelli Gridelli

Jag får många frågor om Göteborgstips och senast igår var det en bloggläsare som påpekade att jag inte gjort någon cityguide över favoritbutiker och restauranger i min egen hemstad som många andra bloggare har. Det får bli bättring på det! I promise. Ett första tips i det ledet är Fratelli Gridelli som ligger mitt emot Skandinavium. Här high fiveade jag in helgen tidigare imorse tillsammans med Ebba Von Sydow, Sarah Widman och Emilia De Poret. Jag tog med kameran och brände av några bilder, häng med!
Litet hål i väggen, men här är skylten ni ska hålla utkik efter. Adressen är Tegnérsgatan 26. 
Maten är så vansinnigt god. Precis allt de dukar upp på buffén rockar smaklökarna. Vi blev kvar i fyra (!) timmar. En riktig powerbrunch med god mat och peppigt snack!
Men som sagt stället är inte stort, så passa på nu medan det fortfarande är säsong för uteserveringen. Inredningen är ritad av Staffan Holm med armaturer av bl a Jonas Bohlin. Ett definitivt måstestopp om du är här på bokmässan i helgen. Det ligger alldeles intill i samma kvarter! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Väskor på väggen

Häromveckan tog jag ju upp det här med att jag tycker man kan ”inreda” med sina favoritväskor, så att man har glädje av dem även när de inte används och idag sprang jag på ett konkret tips på hur det kan se ut. Att sätta ett gäng krokar (på bilden ser ni Muutos The Dots) i oregelbundet mönster över en byrå i sovrummet eller hallen funkar ju minst lika bra som att hänga upp tavlor där istället. Fler bilder på denna lägehet hittar ni hos Lagerlings (tipstack till Sanna). Klart det blir extra snyggt om man har en flott samling av Chanel men det kan bli fint även med mer ehm.. modesta favoritväskor. 
Foto: Lagerlings

ANNONS: Brevlådepaket från Bring

I höst har jag inlett ett stort samarbete med Bring, för som jag nämnde häromveckan har jag blivit superkräsen när det kommer till hur jag tar emot det jag beställer på nätet – och då känns det kul att uppmuntra ett företag som står för lite mer kundvänliga leveranser. Att sitta och vänta hela dagar på att få ett bud går bort för min del och det är inte alltid jag har tid att själv plocka upp min beställning. Nätbutiker som skickar sina varor med Bring kan erbjuda ovanligt smidiga hemleveranser på bra tider. Och har man beställt något mindre är det ju ännu bättre att få det i brevlådan (då behöver man ju varken vara hemma eller åka iväg för att hämta sitt paket). Utmärkt för mindre inredningsdetaljer eller vad man nu är sugen på. Driver du nätbutik och är nyfiken på hur Bring kan hjälpa dig att förbättra din service, läs mer om deras leveranser i brevlådan HÄR (där du dessutom hittar ett finfint prova på-erbjudande).
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se – presenteras i samarbete med Bring Sverige

Andreas Sundgrens Ballerina

Minns ni det här blogginlägget om ett ballerinafoto som jag skrev för flera år sedan? Jag fastnade för en tavla i en lägenhet som låg ute på Hemnet och efter lite research visade det sig att jag ju hade träffat fotografen som låg bakom motivet (Andreas Sundgren) när jag jobbade i reklambranschen för några år sedan. Han fick tydligen sälja ett gäng tavlor efter mitt blogginlägg och erbjöd mig en utskrift som tack. Men tiden gick. För att göra en lång historia kort fick jag syn på motivet (igen!) fast i svartvitt, när jag var inne i Östling Schedins butik på Spinneriet häromveckan och blev omedelbart förälskad. Den här gången kastade jag mig på telefonen direkt och ringde upp Andreas för att beställa en förstoring i modell XXL. Idag hade inramningen blivit klar och efter jobbet kombinerade jag pick-up med en kaffe i Andreas studio. 
Här är tavlan. Visst är den fin?
Här ser ni några bilder från hans spatiösa dagsljusstudio. Trots 30 minuters begränsande parkeringstid hann vi med en hel del branschsnack också. Åkte därifrån full av energi och idéer!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Lookalikes: Keramikaskar

Bubblig keramik trendar i höst, det är ett som är säkert. En populär mönsterstruktur och teknik som syns på allt från krukor och vaser till ljuslyktor och askar i olika prisklasser. Kolla exempelvis in denna nyhet från H&M Home. Inte helt väsensskild från Anna Wadles signaturaskar (och LeKiosks storsäljare som hypades i bloggvärlden ifjol). Eller vad säger ni om de här? Visst är de lika som bär? 
Bild 1: H&M Homes nya ask i keramik, pris 99 kr (finns i flera färger) 
Bild 2: Anna Wadles keramikburk, pris 370 kr på LeKiosk (finns i flera färger)
1 4