Annons

Veckans söndagssummering v 47 – 2015

Näst sista söndagen i november har snart passerat och det är dags att summera nyhetsveckan som gått utifrån inredningsnördarnas perspektiv. Det har varit prisutdelning och pressvecka i Stockholm så vårnyheterna och förhandsvisningarna av SS16 har dominerat. Vilka snackisar bör man känna till? Och vilket Hemnet-objekt har fått mest spridning bland bloggarna? Scrolla och kolla!
IKEA har öppnat ”Space 10” i Köpenhamn, en innovativ studio som tagits fram i samarbete med Carla Cammilla Hjort på uppdrag av Inter IKEA för att ta reda på mer om framtidens boende. Kul koncept!
Svenskt Tenns sortiment av beställningstyger kompletteras nu ett tjugotal utvalda från modehuset Hermès. Svensk Tenn har ensamrätt på att sälja tygerna i Sverige. Säljstarten är den 20 november.
Våren 2016 kommer Iittala utöka glasserien Kastehelmi designad av Oiva Toikka med i två blåa nyanser. Alvar Aalto-kollektionen fyller 80 år och man har därför tagit fram en jubileumsfärg som heter Smaragd! 
Broste CPH har visat sin vårkollektion. Grönt och skönt känns som ett återkommande tema.  
Mimou lanserar kollektionen Handmade Paper under våren 2016. En serie handgjorda pappersprodukter från en småskalig tillverkare i Thailand. Skirt och vackert!
Rörstrand utökar samarbetet med Filippa K under våren 2016 men inte med ett nytt mönster utan med en relansering av Filippa K White som togs fram inför 10-års jubileumet 2013. Den populära reliefmönstringen kommer nu även finnas på skål och fat. 
Glädjande nyhet till Stockholmarna. Göteborgs stolthet Bunches by Blomrum öppnar nu i huvudstan på T-baneplan, Åhléns City. Och i helgen hade de popupshopKustfolk. Heja!
Lotta Agaton har startat en ny blogg på tidningen Residence som hon blivit creative director för. Lotta Agaton Diary ersätter inte den hon har på sin egen sida utan blir ytterligare ett komplement. Kul! Och veckans mest ombloggade lägenhet då? Denna sekelskifteshistoria från Entrance Mäkleri har rönt mycket uppmärksamhet i bloggvärlden det senaste. Själv fastnade jag för konstverket i sovrummet, snyggt jobbat av stylingfirman Stil&Rum. Fler bilder HÄR. Skön söndag till er!
Foto: IKEA, Hermés, Iittala, Broste CHP, Mimou, Rörstrand, Tant Johanna, Lotta Agaton, Jonas Berg

Kommentarer

  • Emma skriver:

    Fin summering som alltid <3 men en till söndag skall vi hinna med före vi lämnar november va?

  • Frida skriver:

    Tack Emma ?

  • tinajo skriver:

    Smaragd skulle jag gärna köpa hem delar av – så vacker grön nyans! 🙂

  • Tant Johanna skriver:

    Stort tack för att jag fick vara med i en del av din summering! Kramar

  • Caroline skriver:

    Så mycket snyggt från Broste Copenhagen just nu! Känns som att de har gjort ett riktigt lyft 🙂

  • Anonym skriver:

    Jag har också de lamporna Vid sängen, precis sådär! Superfina.

  • Martina Ceder skriver:

    Kul att du tipsar om att Bunches by Blomrum har öppnat i Sthlm. Länka gärna till deras hemsida eller Instagramkonto istället för Blomrums hemsida. Bunches är en avknoppning från Blomrum 🙂

  • Fanny skriver:

    Vet du var man kommer kunna köpa de gröna Alvar Aalto vaserna?

  • Anonym skriver:

    Hej! Var kan jag hitta de snygga lamporna för någonstans?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.