Veckans söndagssummering - v 10 - 2015

Då var ännu en vecka till ända och det har blivit dags att summera de viktigaste inredningsnackisarna från nätet i mitt söndagssvep. Jätten IKEA är on fire och fullkomligen sprutar ur sig kollektioner nu - så de har dominerat nyhetsflödet, därför börjar vi med dem. Men jag kan också rapportera om lanseringar från yngre svenska företag och en oväntad nedläggning av ett etablerat sådant. Scrolla och kolla!
IKEA är högaktuella, dels med nya välgörenhetskollektionen STADIGT, en ny serie laddningsbara småmöbler och en uppdatering av deras vardagsporslin 365 och så släpper de även babykollektionen Charmtroll (se mer HÄR!). Om du har de gamla delarna av 365 - observera att de utgår! 
Lisa Bengtsson är också i ropet med en ny kollektion textilier, men med inspiration från djungeln. Textilmönsterna Funky Monkey och Cleo finns b la på tapeter, brickor och kuddar!
Och på tal om mönsterformgivning så har det namnkunniga formkollektivet och varumärket 10-gruppen stängt sin butik och varumärket är till salu, om någon känner sig manad. 
Via Ems blogg fick jag upp ögonen för en serie nya fina pressbilder från Bang Olufsen. Om du har svårt att få tekniken att smälta in snyggt hemma, kolla in det HÄR!
Snickeriet är ett blott två år gammalt svenskt möbelföretag som nu är aktuellt med en en ny serie handgjorda skåp som fått namnet Korint. Vilket detaljarbete! Jag avrundar inte veckans söndagssvep med någpt Hemnetgodis (det här spektakulära objektet blev ju ändå en långkörare i veckan) utan med ett ombloggat reportage av Kristofer Johnsson för Residence, som visar kalligrafen Ylva Skarps hem i Dalarna. Jag fastnade bl a för lösningen med IKEA's rislampor ovanför matsalsbordet. Ha en fin start på vecka 11!
Foto: IKEA, Lisa Bengtsson, 10-gruppen, B&O, Snickeriet, Kristofer Johnsson för Residence

Kommentarer
Postat av: Ylva Skarp

Kul att du gillar våra lampor (och förhoppningsvis resten :-) Frida!
Kram Ylva

2015-03-08 @ 21:32:33
URL: http://ylvaskarp.se
Postat av: Anders Karlsson

Dessa har jag inte tänkt på innan, extremt smarta inlägg som samlar ihop veckan på ett bra sätt. Snyggt!

2015-03-10 @ 22:53:43
URL: http://www.andersivar.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL