Annons

Arkiv: jun 2015

Min styling för Decotique / Le Grand Air

Jag vet inte om ni kommer ihåg allt jag skriver om här på bloggen, så för att fräscha upp ert minne så visade jag ju några behind-the-scenes från en fotografering som jag och Bodil gjorde för Decotique / Rum21.se i våras. Uppdraget och reklamkampanjen gick ut på att styla deras linnesoffa Le Grand Air på tre helt olika sätt. Jag gav stilarna arbetsnamnen ”Eclectic Elegance”, ”Dark Deco” och ”New Nordic”. Nu är resultatet publicerat och bilderna har repinnats på instagram flera varv runt jorden. Det gör mig så himmelens glad och stolt. För vet ni vad. Det här är nog det tuffaste uppdrag jag gjort hittils i egenskap av stylist. Inte bara för att uppdraget krävde sju helpallar med varor (puh!) till vår studio utan för att jag verkligen fick tänja på mitt eget tänkande för att skapa tre skilda uttryck. Jag får ju ofta höra att jag är så färglös i det jag publicerar här på bloggen, så jag tar tillfället i akt att visa den look som var svårast för mig och som man kanske minst förväntar sig matchad med en linnesoffa nämligen New Nordic!  
Soffa Le Grand Air, golvlampa Muuto Leaf, sidobord Normann Copenhagen, DLM-bord i grågrönt från HAY, träbord Muuto, fåtölj Eva från Bruno Mathson, fåtölj naturläder OX design, matta HAY, tavla Kristina Dam och ljushållare Menu. Kuddarna i soffan kommer från HAY, Ferm Living. 
Krukan på bordet är egentligen en förvaringsask från Muuto som jag tagit av locket på. Ljusstaken kommer från Muuto, de geometriska brickorna från HAY och den lilla vasen kommer från Kähler. 
Foto: Bodil Bergqvist Styling: Frida Ramstedt

Veckans söndagssummering – v 26 – 2015

Det drar ihop sig mot semestertider och nyhetsflödet börjar så smått att sakta ner lite på tempot. Många företag och PR-byråer har dock portionerat ut smygvisningar på hösten/vintern 2015 (och julen!!) under veckan som gått, därav bjuder även jag på en del av den varan i min söndagssummering, plus en lite udda nyhet med inredningskoppling modell långväga. Hoppas ni hittar något ni gillar!
Ronnebybaserade inredningsföretaget Mimou har haft pressvisning för sin nya tapet- och textilkollektion. Fantastiskt fina bilder och härliga mönsterserier. Jag ser fram emot att se mer i höst!
Danska ByNord gör comeback med ny kollektion. (de gick ju i konkurs för en tid sedan). Förutom deras signum (textilier med djurprints) lanserar de belysning! Kolla in Nordic Boheme HÄR!
Duka Kitchen Life lanserar en egen porslinsserie i höst under namnet Taste. Den består av sju delar (mattallrik, assiett, pastatallrik, skål, mugg, kopp med fat och tekanna) som kommer i två glasyrer, vit blank eller matt svart.  Tillverkat av hållfast porslin som tål maskindisk och mikrovågsugn. Kan köpas från september 2015 via City Gross butiker eller via City Gross Online Store/App.
Och jaaaa, jag vet. Det är snudd på helgerån att visa jul innan sommarsemestern men faktum är att Ferm Living skickade ut sina pressbilder för julen 2015 i onsdags och eftersom de är så ”ojuliga” vågar jag mig på en sneak peek. Tidlösa former i borstad mässing. Se mer HÄR!
När jag bläddrade igenom Dagens Industri tidigare i veckan fastnade jag för en intervju med Kajsa Leander (medgrundare till Bokus och Boo.com och en av mina personliga entreprenörsidoler). Hon har nu omskolat sig till pomolog (äppelexpert) och startat ett nytt ekologiskt musteri som fått namnet Berga Bruk. Kopplingen till inredning undrar ni? Jo. Självaste Birgitta Hahn har formgivit alla etiketter! Birgitta var ju en av delägarna till legendariska textilföretaget 10-gruppen. Tydligen svärmor med Kajsa. Älskar deras namngivning av äppeldryckerna med smak av bär och örter. Eller vad sägs om Plingon, Ingridfära, Fläderik och Blåpär. Veckans Hemnet-godis då? Jo, det är en renderad historia från Oscar Properties som fått ovanligt mycket bloggcred det senaste. Läs mer om deras nya nybyggnadsprojekt HÄR och HÄR och HÄR. Med det önskar jag skön söndag och en mjuk start på vecka 27!
Foto: Mimou, ByNord, DUKA, Ferm Living, Berga Bruk, Oscar Properties

Instamoments

När jag förde över foton från telefonen till datorn tidigare idag så passade jag på att saxa ihop ett kollage av mina senaste ögonblicksbilder modell mobil. Här ser du lite mer av vad jag haft för mig sista tiden. Vill du följa mig dagligen på Instagram så hittar du mig på @trendenser
1) Finaste sommarpresenten alla kategorier! Hope Scarf Blanket. Tack @annringstrand 2) ”En soffa tre stilar.” Ett stylingjobb jag gjorde för @rum21se tidigare i våras har sett dagens ljus. Detta är den nordiska looken. 3) Auktionen på Tradera inbringade över 2000 kr till föreningen Ung Cancer. Tack till er som budade! 4) ”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer.” – Alf Henriksson. 5) Vänner! 6) Och min locklga lillasyster. Du är fantastisk. 7) Förra veckans fredagsblommor. Syrenbukett XXL från våra föräldrars trädgård. 8) Lördag = sommarmarknad i Kungsbacka centrum. Jag skördar jordgubbarna hos Monika på Kvarteret Tullen 9) Men klipper kryddor från egen pallkrage. Kolla så det växer!

DIY: Måla om utemöbler

Jag har fått så många frågor om våra ommålade utemöbler att det fick bli ett eget inlägg. Vi har ju en stor terass på vår baksida, som vetter mot skogen och som egentligen är den vi använder mest när vi grillar och umgås utomhus på somrarna. Men förra året kände jag att den oanvända ytan på framsidan blev lite… ja onödigt oanvänd med den lilla cafégrupp vi hade ställt dit. Så jag bestämde mig för att göra möblemanget bekvämare för kvällshäng istället och åkte till IKEA där jag slog till på några soffsektioner av serien ÄPPLARÖ. Eftersom vi tyckte att den lite rödaktiga träfärgen skar sig mot vårt hus lät vi den stå ute och torka över vintern. Sen skred jag till verket med penseln i våras och voilá! Så här blev resultatet. 
Jag bad vår lokala måleributik om råd för en giftfri och tålig utomhusfärg och köpte 2 liter svart + 1 liter en fästgrund (som räckte till hela gruppen). Efter en omgång målartvätt och lätt slipning med sandpapper målade jag först ett varv med grundfärgen och sedan två lager med den svarta. 
Dynorna HÅLLÖ som egentligen hör till ÄPPLARÖ var slut på IKEA när jag köpte möblerna ifjol, därför blev det två stycken KUNGSÖ (som egentligen är till för solsängar) men de passade perfekt i storlek för de sektioner jag valt. Ryggkuddarna är ett hopplock jag köpt på mig genom åren. 
På bordet har jag lagt två grå klinkerplattor i måtten 30*60 cm som jag fick ta hem som prover från Kakeldaxgruppen när vi skulle kakla om hemma. Jag tycker bordet blivit lite tåligare mot väta på det viset och man kommer runt gliporna när man ska ställa ner kaffekoppar och annat. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Lika som bär: 90° wall lamp

Häromveckan bläddrade jag igenom en hög med höstkataloger inför mina föreläsningar på Formex i augusti, och fastnade för en nyhet hos Bloomingville. Förvillande lik 90° wall lamp från Frama som fick mycket uppmärksamhet i bloggvärlden i våras, sedan den här bilden visats i Kinfolk. Originalet kostar 2500 kr medan nyheten från Bloomingville är tusenlappen billigare. Nog är väl de här nästan lika som bär? 
Lampa 1: 90° wall lamp av mässing från Frama, pris 2500 kr
Lampa 2: Nyhet från Bloominville (artikel nr 48400027) ca pris 1300 kr 

Livet-upp-och-ner

Jag avskyr egentligen sådana här inlägg men på förekommen anledning måste jag förklara mig. Som jag nämnde i förbifarten i ett tidigare inlägg ställdes livet på ända i onsdags och sedan dess har jag gjort mitt bästa för att möblera om i min kalender och jobba varhelst mitt mobila kontor tillåter. Den här veckan har jag roddat köksbyggen från en bilparkering på Rödäng, signerat viktiga papper i mammas och pappas kök på Gammlia, svarat på viktiga jobbmail i kön till jordgubbsförsäljaren på Ersboda, haft telefonmöte om delägarskap i ett gästrum och framförallt avbokat ungefär 80% av det som var planerat innan Formex i augusti. Familjen framför allt. Det har jag lovat någon som inte längre finns med oss, och det kommer jag hålla hårt på. En läsare klagade på slarv och brutna länkar i söndagssummeringen, en annan på dåligt bloggande under veckan som gått. Men vet ni vad. Jag gör vad jag kan. I det här läget tror jag inte på att pausa helt, jag mår bäst av rutiner, men däremot kanske det felar lite här och där när det hellre går fort och blir gjort än inte alls. Bloggen rullar på som vanligt men post, mail och frågor besvaras löpande i mån av tid. Frågor om annonser och bokningar? Kontakta [email protected] Ta hand om er!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Veckans söndagssummering – v 25 – 2015

Midsommarhelgen till trots har det varit en händelserik vecka i inredningsbranschen. Möbelkedjan Chilli har hamnat på obestånd och konkursförvaltaren letade i veckan efter en ny ägare för att rädda 150 (!!) tjänster. Och nu har konkursboet tydligen blivit uppköpt av *trumvirvel*….. Bygghemma!? Fortsättning lär följa. Annars verkar höstnyheterna knacka intensivt på pressdörren och avdelningen kreativa samarbeten tycks ha fullt upp. Här kommer en summering av veckans snackisar och nyheter. Hoppas ni gillar!
Granit har släppt bilder på en kommande kampanj med stylisten Saša Antić för höstens nyheter (i butik 30/7). Ett uppskattat utskick som lärde halva bloggosfären att hitta cirkumflex på tangentbordet. 
H&M Home har låtit Lotta Agaton styla en ny förvaringskampanj som publicerades i veckan, vars produkter faktiskt finns att köpa i detta nu (inte helt vanligt givet framförhållningen i vår bransch). 
Finlands motsvarighet till Lotta heter Susanna Vento och är aktuell med ett nytt bostadsprojekt som fått mycket applåder i bloggosfären de senaste dagarna. Läs mer om Studio Koti HÄR!
 
Svenska Dixie är också i ropet. I höst lanserar de en ny kollektion med modeillustratören Cecilia Lundgren
Ett annat företag att hålla ögonen på är Hübsch som hyllas för sin kommande höstkollektion. Vill du se mer hittar du ett helt gäng pressbilder på deras julkollektion (!) om du klickar HÄR
Något jag själv vill se mer av är Second Skin som fått internationell uppmärksamhet i dagarna efter det här inlägget hos bloggen Decor8. Avslutningsvis bjuder jag på en ny lägenhetsbutik i Köpenhamn som slog upp sina portar i veckan. Finderskeepers bedriver popup-store på adressen Jagtvej 9, 2.th. 2200 København N i till och med 28 juni. Kanske något värt att kolla in om man planerar semester på andra sidan sundet kommande dagar. Notera trendande glasramen som dyker upp även där! HÄR hittar du fler bilder om du vill ta en rundtur. Och med den länken önskar jag trevlig söndag! 
Foto: Granit, H&M/Kristofer Johnsson, Studio Koti, Dixie, Hübsch, Second Skin, Bungalow5

Hemnetgodis på Övre Djupedalsgatan

Mina kontorsgrannar som driver vintagebutiken Östling Schedin (i en lokal våningen under oss på Spinneriet) har stylat en av veckans finaste lägenheter som är till salu på Hemnet just nu, denna via Ahre Fastighetsförmedling. Kolla in Övre Djupedalsgatan 5B. Bilderna ser ut att vara hämtade ur ett uppslag av Kinfolk! Vad jag tar med mig? Mixen av stolar runt det stora matbordet, klädhängaren av drivved i sovrummet och blomsterarrangemangen som ser ut att vara hämtade från en sommaräng. Bra tips! 

Foto: Ahre.se Styling: Anna Schedin från Östling Schedin

Glad midsommar!

Ärligt talat så vet jag inte om min midsommar är särskilt glad i år. Familjen fick samlas i Umeå igår, i all hast, på grund av en obeskrivligt sorglig anledning. Men idag skiner du mot oss från klarblå himmel och bjuder på svensk midsommar extra allt. Jordgubbar, dans, blommor, grillning och kompishäng. Och själv bjuder jag på fredagsblommor i håret. Mamma band mig nämligen en vacker midsommarkrans med liljekonvaljer från Gammliaskogen tidigare idag. Fin midsommar till er! 
Foto: Sarah Jonsson / Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Mental målbild

Jag hittade igen ett gammalt minneskort när jag rensade skrivbordslådan tidigare ikväll och fastnade för det här fotot, taget i Norrfällsviken vid Höga Kusten för ganska precis ett år sedan. Det får bli min mentala målbild under de allra sista skälvande veckorna innan semestern tar vid. Som jag längtar upp till Norrland. Till min familj, till lugnet och stillheten, till ljumma sommarkvällar, kluckande vatten som slår mot en brygga och till det svaga ljudet av surrande myggor i luften. Jo, men faktiskt… Till och med det sistnämnda längtar jag efter. Knappt 14 dagar kvar nu bara, sen väntar ett pärlband av kravlösa veckor. 
Foto: Niklas Ramstedt, Trendenser.se 
1 3