Veckans söndagssummering - v 3 - 2015

Så var det dags att summera ännu en vecka i den svenska inredningsbranschen. Att det varit Formex behöver väl knappast nämnas igen, eller att stylisten Lotta Agatons lägenhet ligger ute till salu. Men medan förstnämnda har fått ta emot en och annan diss, har den senare mest hyllats i en enda unison HISS. Även om jag håller med om båda. (Årets upplaga av Formex var faktiskt lite.... hmm konstig?) Så fanns det en del godbitar även där. Jag lovar att återkomma med min egen topplista imorgon. Tills dess bjuder jag på ett par andra nyheter värda att ta med sig från vecka 3. Skön söndagsläsning önskar jag er!
Veckans mest haussade nyhet? Vera Novis samarbete med Smålands Skinnmanufaktur och Formbruket. Lätt den mest omnämnda lanseringen såväl i bloggvärlden som på Instagram
Ett annan lyckad montersnackis på Formex var Plaza Interiörs snillrika jubileumsinstallation och "stillebenhörna", som uppmuntrade till vuxenlego och samverkan i sociala medier. Heja! Deras nya samarbete med Hemtex har också fått fint beröm senaste dagarna. Se mer på Pinterest!
Ferm Living bojkottade Formex i vår? Men släppte icke desto mindre sin nya kollektion under veckan som gick. Bilder som snabbt spridits via nätet. Själv fastnade jag för de söta barnkuddarna.
Och på tal om barnrumsinredning så har hypade danska Lucky Boy Sunday också släppt sina vårnyheter. Jag fick ett pressutskick i fredags som var så bedårande att det måste visas. Mer HÄR!
I onsdags hade Granit pressvisning för sin fina vårkollektion, och för sitt nya samarbete med illustratören Liselotte Watkins. Håll ett öga efter detta i butik längre fram!
Under tågresan hem från mässan träffade jag Christian på Artilleriet, som skvallrade om att ska öppna ännu en butik i Göteborg i vår. Vart? I Prickig Katts gamla lokaler på Södra Larmgatan/ Magasinsgatan. Filialen kommer ha ett specifikt fokus, men exakt vad överlåter jag till dem själva att berätta. 
Danska Kähler är också i ropet för sin mastodontnyhetslansering. Så mycket fint. Och så oväntat i stilen måste jag säga. Grått, svart, vitt och... rosa! Veckans temafärg? 
Istället för att avrunda veckans söndagssummering som brukligt är med ett ombloggat hem (det är fortfarande lite trögstartat på mäklarfronten, vad det verkar) så avslutar jag med nyhet jag faktiskt valde bort i förra veckans svep (eftersom det inte hade fyllts på med något vettigt ännu) IKEA Sverige har skaffat Instagram-konto! Det har tyvärr inte hänt mycket mer där sedan dess, men jag lägger ändå in en länk med förhoppning om bot och bättring. Idén är ju inte dum! IKEA har också visat jättefina badrumsbilder (och årets sommarmöbler) under veckan som gått så de förtjänar den sista puffen för dagen. Svart och rosa kakel? På min ära. Snyggare än jag trodde måste jag säga. Skön söndag till er alla!
Foto: Vera Novis, Hemtex, Lucky Boy Sunday, Granit, LMB Design/Artilleriet, Kähler, IKEA

Kommentarer
Postat av: Fredrica olsson

När kan man köpa sakerna från samarbetet med hemtex?

2015-01-18 @ 22:38:22
Postat av: Estela

Härlig söndagsvep, tack Frida.

2015-01-18 @ 22:55:11
Postat av: Anette

Jag längtar tills de runda vaserna landar i hos Hemtex för de är så snygga!

2015-01-19 @ 07:07:55
URL: http://starby.devote.se
Postat av: @nordicdesignstore.se

Kähler hittar du snart i min butik www.nordicdesignstore.se som jag lanserar i maj. Men jag finns redan nu på @nordicdesignstore.se

Kram!

2015-01-19 @ 08:42:57
Postat av: Mormorsglamour-DIY och inredning

Alltid lika träffsäker sammanfattning av veckan som alltid.
För min del så blev det ingen hiss utan snarare diss av Formex. Tycker inte om att skriva negativt om saker. Men det kändes så oerhört platt i år och oinspirerat.
Hoppas du haft en fin helg.
/Helena

2015-01-19 @ 08:43:41
URL: http://blogg.skonahem.com/mormorsglamour
Postat av: Inredningshjälpen

Härligt sammanfattat i vanlig ordning Frida!
Kanske ska understryka att jag inte totalsågade hela mässan, det var mer själva kringarrangemangen, trendutställningen osv, så ingen skugga ska falla över de hårt arbetande och engagerade utställarna som gjorde sitt yttersta under mässan, alltid lika roligt att träffa folk i branschen ( inklusive DIG såklart).
Och ja, mer rosa till folket :)

Kram Anette/Inredningshjälpen

2015-01-19 @ 11:04:37
URL: http://Inredningshjalpen.com
Postat av: Rebecka

Hej! Varifrån är sängen på bilden om Ferm Living? Någon som vet?

2015-01-19 @ 14:04:40
Postat av: Nilla Tankebubblor

Tack för ett fint söndagsinlägg! Ha det bra.

2015-01-19 @ 17:20:00
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Annika från Studio Sankt Paul

Fredrica och Anette!

Hemtex vaser från samarbetet med Plaza interiör kommer i butik v 6. Skynda dit! De kommer vara strykande åtgång!:)

2015-01-19 @ 17:54:18
Postat av: Kajsa

Du tar så himla fina bilder!

2015-01-19 @ 22:28:48
URL: http://bjornum.blogg.se
Postat av: Nivito rostfria köksblandare

Helt underbara vaser:) Hoppas även att det finns ännu större, vore så snyggt!

2015-01-19 @ 22:32:37
URL: http://rostfriablandare.blog.com/
Postat av: Julia

Tack för en fin summering!

2015-01-19 @ 23:42:37
URL: http://juliie.se
Postat av: Decore - inredningsblogg och inspiration

Superbra summering och jag älskar badrummet!👌

2015-01-20 @ 18:54:14
URL: http://Decore.blogg.se
Postat av: Josefin

Det badrummet är ju drömmen! Och får man med den söta ungen på bilden? 😍 kram

2015-01-22 @ 04:25:12
URL: http://www.josefinholstnoren.blogg.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL