Annons

Önskelista januari

Ny månad, ny önskelista. Jag tillägnar 2015 års allra första åt den nya lokalen i Spinneriet. Den senaste tiden har ju inredningen av fotostudion och kontoret i Lindome tagit upp större delen av min tankeverksamhet (och tid!) så jag talar av vad hjärtat är fullt och bjuder på en jobbrelaterat moodboard bestående av likadelar nödvändiga som ”drömmiga” köp för att komma i ordning där ute, once and for all. Här har ni det + några saker jag önskar mig i januari!
1) Tre runda glaslampor. Att det ska vara så svårt att hitta? Den här inspirationsbilden har jag haft på min näthinna sedan jag skrev på kontraktet men det är ju attans att det ska vara omöjligt att hitta lagom stora glaskupor (de flesta är för små) med möjlighet att förlänga sladden (vi har ju nästan 4 meter i takhöjd). Tips någon? 2) Serge Mouilles trearmade golvlampa har varit en hangup för mig så länge jag kan minnas – och nu när jag äntligen har råd att slå till finns det inte ens någon svensk återförsäljare att uppbringa? Jakt pågår… 3) En specialgjord skärmglasvägg mellan själva skrivbords/kontorsdelen och fotostudion skulle göra mig jublande glad. 4) Jag har funderat länge på vilka stolar som skulle passa på Spinneriet. Säg hej till min nya kärlek! Prisbelönta Afterooms fina Chair 1. 5) Nödvändighetsköp då? En Moccamaster i svart. Faktum är att jag ska åka och investera i en redan imorgon. Jag har haft en sådan bryggare hemma i flera år köpte en likadan till kontoret i Victoriapassagen och det finns ju inget godare kaffe så Spinneriet måste utrustas med ”min tredje”. 6) Och allra helst skulle jag vilja inmundiga denna ädla energidryck i Royal Designs übertjusiga Musselmalet Mega, i svart. Gärna med matchande ljuslyktor. Nej de är inte gratis men handmålade i hög kvalité gör att andrahandsvärdet på RDC är högt även på Bukowskis så jag motiverar det som en investering. Snela tomten, du glömde kanske någon klapp? 

Kategorier:

Kommentarer

  • Kul att se hur kontoret/studion växer fram. Gjorde samma gällande kaffebryggaren. Har en likadan Moccamaster hemma och slog till på en exakt likadan till kontoret.
    Gällande lampor så brukar det ibland vara möjligt att beställa lamporna med valfri längd på sladden, anpassad för takhöjden. Lite beroende på tillverkare. Men så gör jag ibland till mina inredningsuppdrag till offentlig miljö då lamporna beställs direkt från tillverkaren. /H

  • Anette Starby skriver:

    De där stora, runda lamporna är galet snygga och jag förstår att du vill ha sådana. Nu blev jag också kär i dem!
    Mvh Anette

  • Sofia skriver:

    Tips på rund glaslampa är Meltdown från Cappellini.
    Inte helt klotrund, men gör dem mer intressanta tycker jag.

  • pratglad skriver:

    Kanske inte helt 100, men snygga.. https://www.bonusmobler.se/glas-3-kupor-taklampa
    Och inte har jag en aning om sladdlängd..
    Tack för en givande blogg!!

  • En önskelista värd namnet! Skulle du lyckas få connection med Tomten så här i efterhand (du om någon fixar ju det) så kanske du kan kolla om han möjligtvis glömde dito muggar fast i blått till mig?
    Kram Anette/Inredningshjälpen

  • Ingen bryggare brygger lika gott kaffe som en moccamaster!

  • Olde Brick Lightning på Etsy har vackra glasglober till belysning, och de går att skräddarsy vad gäller tex. upphängning. Största är 12′, men det går kanske att få dem än större med. Lycka till! https://www.etsy.com/se-en/listing/212487548/12-round-clear-glass-globe-pendant?ref=shop_home_active_8

  • Tove skriver:

    Jag vet inte men dessa skulle man nog kunna utgå från, tror de skulle bli snyggare utan kedjan kanske men jag har inte sett dem i verkligheten.
    https://www.cancaninterior.com/se/art/belysning/rund-taklampa.php

  • Frida skriver:

    Hej Frida,
    Såg att Dusty Deco instagrammade idag om att de få in en Serge Mouilles golvlampa! Kanske värt att kolla upp! 🙂
    Bästa Hälsningar
    Frida

  • 17doors skriver:

    Åh, vill ha alltihopa! Din studio alltså.

  • Proforma skriver:

    Hej Frida! Kolla Nostraforma som har stort sortiment lampor, bl.a. "FontanaArte Bolla suspension lamp"… bild här: https://cdn.nostraforma.com/cache/1400×1400/b37645b1381280aa2c522eaa6bb08171.jpg
    Din studio ser ut som en dröm!
    Irene

  • sofia PR skriver:

    Vi kan beställa;) Har varit i kontakt med dem men de är ju inte direkt gratis:) Hör av dig i så fall. Runda lamporna finner du nog i housedoctor och bloomingvilles nya kollektioner? Annars kanske Ebb & flow kan funk?
    Allt gott

  • Nilla skriver:

    Hej,
    Vad fina dina idéer för lokalen i Spinneriet ser ut.
    Kom att tänka på Zeros nya runda glaslampa Fog, design Front. Värt att kolla.
    Vänlig hälsn
    Nilla

  • Linda skriver:

    Hej!
    Tack för en fin blogg! Även jag är i färd med att köpa en moccamaster, men har gått vilse när det gäller alla bokstavsbeteckningar och siffror k b g c a o. Vilka bokstäver och nummer har den moccamaster som du tycker är bäst?
    Hälsningar,
    Linda

  • Marianne skriver:

    Ah, jeg elsker den lampa fra Serge Mouille!

  • Kristina Køhler skriver:

    Hej Frida,
    Tack för en grym blogg! 🙂
    Kolla in Classicon Selene finns i ø 20, 25, 30, 35 och 45 cm MVH Kristina

  • Marie sandegren skriver:

    Hej frida!
    Ngn har lagt ut en taklampa från sergie mouilles idag för 4500kr!!
    Skulle gärna köpa själv men har köpstopp;)
    Ha det super!!

  • Anna skriver:

    Vi har en sån rund lampa från By Rydén. Ser exakt ut som den uppe till höger i din bild.

  • Melissa skriver:

    Hej!
    zero har i år fabriksförsäljning av sina lampor. Brukar alltid vara kristihimmelfärds. Deras lampor borde vara perfekta i din lokal. Och de är alltid bra priser 🙂
    Med vänlig hälsning,
    Melissa

  • Simplicity skriver:

    Hej Frida! Kolla ned Jenny på insta @studiostilista eller @frustilista hon säljer variant på lampan i sin butik här el hlr av dig till mig så kan jag kolla år dig! Kram Jannice

  • Nini Tjäder skriver:

    Ang. lampan. Kan den här vara något? https://www.danskdesign.nu/rowan-pendant-28-cm-smokey-grey
    Det framgår inte hur lång sladden kan bli. Eller om den finns i klarglas. men annars så… 28 cm i diameter.

  • Nini Tjäder skriver:

    Ser nu att den jag länkade till tidigare även finns i klarglas. https://www.danskdesign.nu/rowan-pendant-28-cm-klarglas

  • Josefin skriver:

    Ni kommer få det så fantastiskt fint. Finns få lokaler i gbg-området som slår Spinneriet. Stort lycka till!

  • Johanna skriver:

    Kabelverket i Stockholm har liknande lampor, de ska dessutom ha rea strax!

  • Anonym skriver:

    Frida! Ta dig genast till Royal Copenhagen på Ströget – de säljer Musselmalet mega i svart, andrasortering, och 20% på det.. Jag köpte 4 muggar för runt 400 danska styck…

  • Stina skriver:

    Förlåt det var inte min mening att vara anonym 🙂

  • Erik skriver:

    Kabelverket har de lampor du söker, dessutom munblåsta och tillverkade i Sverige!

  • Julia skriver:

    En mycket fin önskelista du plockat ihop!
    Kram

  • Anonym skriver:

    Design by us tillverkar de stora glaslamporna som du har på bilden. . Det är möjligt att få en elektriker till att byta ut tygsladden till en längre. Vi har gjort det hemma och det blev mycket fint.
    Titta på http://www.spotlight.dk de förhandlar lamporna.
    Lycka till med lampjakten!

  • Sandy skriver:

    Har du sett de från Ballroom? 2,5 m textilsladd och 30 cm dia.
    Sandy

  • Karin skriver:

    Angående sladdlängd så är det i regel ganska enkelt att byta sladdar i lampor, du har förmodligen någon i din närhet som kan göra det. Och det går att köpa lampsladdar på metervara på många ställen, t.ex. Bauhaus.

  • Kim skriver:

    Watt & Veke, Gaia 40. 40cm/diameter. Letade länge själv och fick korta ner denna sladd rejält, minns jag inte fel så är den lite drygt 4 meter. Mycket nöjd med våran!

  • sally skriver:

    den här kanske?? https://www.cb2.com/all-lighting/lighting/soneca-frosted-pendant-light/s362047 nästan 51 cm… enda kruxet kanske är med sladdar osv men, det går nog att lösa 🙂 lycka till i jakten!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.